Miért olyan rossz a szakmunkások megítélése magyarországon?
Külföldi barátokkal beszélgettem már erről, és csodálkoztak azon, hogy Maon. csak a legbutábbakból, trógerekből lesznek javarészt szakmukik.
Kint tök normális emberek mennek szakmunkásnak, és eléggé jól keresnek vele, évi 70-100k dollárt is akár.
Mi lehet az oka, hogy itthon így tönkretették a szakmunkásképzést?
Gyerekként, 8. osztály iskolaválasztásnál csak a legbutábbak mentek szakmunkásképzőbe tőlünk, majd mutogatták telefonon hogy mik mennek ott, brutális volt. Cickányok üvöltöztek egész órán és hasonlók, cigizés órán, piálás stb..
Akik az elmúlt 20 év értelmesebb szakmunkásai lettek azok mind okj-n végezték el, általában érettségivel rendelkező értelmesebb emberkék. Ezek száma elenyésző persze, főleg most hogy tönkretette Vitya az OKJ rendszert.
Még nem láttam józan kőművest.
Gázszerelő égő cigivel a kezében kapta szét a nyomás alatt lévő csövet.
Villanyszerelő megvéste a vízvezetéket.
Vízszerelő megvéste a villanyvezetéket.
Alapvetően abból lesz szakmunkás aki mindenhez is hülye.
Végül inkább megjavítottam magamnak a konyhát.
Minden normális szülő jobbat akar a gyermekének. A jobb meg nem az az irány, amiből, hogy kölcsönvegyem a mondatrészt, "50 éves korára egy ízületes leépült roncs" legyen. Ez már azóta tart, mióta kiépült a Kádár-rendszer elég olcsó oktatás-rendszere. Akkor még felsőbb szinten is érvényesült ez, ebből lett a sok tehetségtelen tanár, mert a mérnöki, jogászi, satöbbi képzés meg csak nehéz volt a buta farkoknak.
Amerikában a munkabér és a gépesítés költségének aránya más, ott egy jobb szakmunkás kosaras autóval közelíti meg a vezetéket, nem pedig az oszlopra mászva, amitől a térde 40 felett elkezd panaszkodni.
...A két mondat közé
"...olcsó oktatás-rendszere. Akkor még..."
be kéne szúrni egyet: Így aztán szakmunkásképzőbe azt adták, aki másra nem volt jó.
Csak elvonta a figyelmemet az rtL híradó.
6-os azért nem kell túlozni.
Igaz,nekem papíron nem kőműves a szakmám,de az építőiparban sok kőműves és festő munkákat végzünk a kollégámmal.
Teljesen józanok vagyunk,még nem is dohányzunk,sőt nem is kávézunk.
A vésésekkel kapcsolatban pedig senkinek nincs röntgenszeme,talán műszerrel ki lehet mérni a villanyt a falban,de azért ennyire ne legyél tapló:
"Alapvetően abból lesz szakmunkás aki mindenhez is hülye."
Azért,mert belefutottál néhány hülyébe,ne általánosíts.
Neked talán szerencséd volt,hogy pont nem véstél bele semmibe.
Nekem nem szerencsém volt hanem fémdetektorom.
Nem értem, hogy akinek az a munkája miért nem ruház be egyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!