Magyarországon a munkák fele 12 órás, nem 5+2-es, vagy rossz körökben mozgok?
Fiatal felnőtt vagyok. Értéktelen diplomával, így nem erőltettem meg magam, hogy szakmában találjak munkát. Nagyon hamar lett egy határozott idejű, ami azóta határozatlan...
A környezetemben a legtöbb ember azonban 10-12 órában dolgozik és nincs hétvégéje. Változó, hogy mikor kapnak szabadnapokat, illetve a vállalat szabályosan jár-e el, avagy nem teljesen...
Vannak, akik a saját szakmájukban dolgoznak, ami alapvetően ilyen, például egészségügy.
Mások azonban mindenféle munkát elvállalnak.
Akinek alázatosabb munkát kell végeznie... Nos, szerintem nem mindenki bírna korán felkelni, 5-re, 6-ra bemenni, hajtani, fizikai munkát végezni, még többet hajtani mialatt esetleg piszkálják is. Emellett esetleg lenézik, a fizetés pedig siralmas.
Másrészt nem csinálnak jogsit, nem mennek nyelvtanfolyamra (ha tellik rá), nem tanulnak otthon nyelvet, Excel-t egyebeket (ezeket otthonról is lehet). Nem is bíznak abban, hogy jobb is lehetne nekik valaha....
Más körökben is ez a helyzet?
Ez Budapest.
Sok ismerősöm pont vidékről jött fel, a másik része, mint én is, budapesti régóta.
Aki kemény reál szakot végez, az programozik, szoftverfejlesztő. Aki értéktelenebb szakot végzett, az irodában dolgozik. Akinek szakmája van, az takarít, kisegítő munkákat végez, ritkábban saját szakmában dolgozik.
Egyrészt szomorú, hogy ez a helyzet. Másrészt elismerésem, hogy lelkileg-testileg bírják. Harmadrészt nem is hiszik el, hogy lehetne jobb, ha leülnének heti pár órát Excel-t tanulni!!!!
#3 nos excel tudással nem is lesz jobb. Hisz diplomásként gondolom te is vágod az excelt, legalább felhasználói szintén, mégis 12 órázol.
Hagyjuk már ezt, hogy BP jobb, meg másabb! Belváros talán, mert ott irodaházak vannak.. külváros nem, mivel tele van raktárakkal, termelő üzemekkel. A gépsort meg nem fogják leállítani mert 17-kor elege van az embereknek a melóból. + ha 24 órán keresztül termel, akkor több pénzt hoz, mintha csak napi 8 órában menne... és a tulajdonosok befektetőknek ez a fontos.. az, hogy az emberek nem bírják.. nos van belőlük másik (utóbbi mondat a volt főnököm mottója volt.. naponta hallottam minimum 4x )
Amúgy a belvárosi irodai meló se jobb. Nekem(exel tudással) bruttó 230e-et ajánlott egy bank, mint back office pozícióba. Ez nettó 150 körül alakulna.. mennyi is egy olcsóbb albérlet BP-en? 80-90rugó+ rezsi. + egy 10es a bérlet.. magyarán marad havi 50-60e-em amiből rezsit és étkezést kell finanszírozni. Nem vagyok vele előrébb..Ja igen, tudom Gy-s válasz erre, hogy nem egyedül kell bérelni, meg bla bla bla.
Ahol én toltam 3 évig a 3 műszakot, ott engem néztek hülyének, mikor eljöttem, mert másra vágytam.. hétvégére, szabadidőre, stb. Ez van. Amíg az emberi gondolkozás olyan, hogy sz@ros 200e-ért, ami valljuk be, hogy egy fika összeg.. képes megszakadni, sz@ráá dolgozza magát. addig nem is fog változni a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!