Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak nekem tünik ugy hogy...

Csak nekem tünik ugy hogy több a szakmunkások közt a vállalkozó mint a munkás?

Figyelt kérdés

Akikröl tudok hogy pl kömüves, asztalos, festö, stb azok legnagyobb része maszekba nyomja nem pedig cégnél munkás.

Az is beszédes hogy a tvben mondták hogy 148.000 epitoipari cégböl 138.000 5nel kevesebb fot alkalmaz.

2022. dec. 31. 18:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel úgy éri meg nekik csinálni.
2022. dec. 31. 19:03
 2/7 anonim ***** válasza:
68%
Csak neked
2022. dec. 31. 20:38
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

En dolgoztam mar tobb 100-150 ezr m2-es epitkezesen, 15-50 fos brigadok szazai meloznak, tobb ezer ember, nagy reszuk alkalmazott.

Akikrol te tudsz, lakossagi ugyfelekkel dolgoznak, nem nagyberuhazasokon. A tobbseg nem lakossagi vonalon tevekenykedik.

2022. dec. 31. 20:42
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagy beruhazasokon sok az alvallalkozo es ok is vallalkozoknak szamitanak.
2022. dec. 31. 20:53
 5/7 anonim ***** válasza:
83%
Nyilván, de ne úgy képzeld el, hogy van mondjuk 3000 m2 falfelület és azt kiadják 10 egyéni vállalkozónak. Ki fogják adni végső soron egy cégnek, ahol a munkát 10 alkalmazott megcsinálja. A másik 10 embere pedig egy másik építkezésen csinál hasonló volumenű munkát.
2022. dec. 31. 21:36
 6/7 A kérdező kommentje:

A legtobb szakmunkas videken lakossagi munkat csinal. Nem sok nagy beruhazas van kis varosokban.

kb 10 eve dolgoztam egy kis cegnel es egy uj korhazat csinaltunk de volt ott tobb ceg is. Mivel munkas voltam, igy nem tudom hogy a fonok kinek az alvallalkozoja.

Ezen kivul csak lakossagi munkak voltak, akarkinek is dolgoztam. 1-2 esetben volt hogy egy muhelyt csinaltunk de ott a fejlesztesi igazgato szolt az akkori fonokomnek hogy csinalja meg az egyik csarnokot pl vagy 1-2 irodat, nem volt ott rajtunk kivul mas.

A nagy cegek csinaljak a nagy beruhazasokat es alkalmaznak alvallalkozokat is, a kisvallalkozok meg csak kisebb munakkat csinalnak 1-1 epulet, plusz egy csarnok egy cegnel, uj hazak, felujitasok, stb.

2022. dec. 31. 22:36
 7/7 anonim ***** válasza:
55%

Ez igy van. De az ossz munkaero nagy szazalekat ettol meg a nagy munkak szippantjak be.

Pont azert csoportosul fel Kozep-Europa Pest megyebe, mert abban a lokacioban tobb a munkalehetoseg, mint a tobbi megyeben egyuttveve.

Ha 1-1 nem pest megyei lokacioban vizsgaljuk, ott mar valoszinuleg mas az arany. Osszessegeben a fovaros es kornyeke konkretan megforditja a merleget.

2023. jan. 1. 03:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!