Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lakást bérelek egy 25 éves...

Lakást bérelek egy 25 éves sráctól, normális?

Figyelt kérdés

Lakást bérlek a tulaj egy 25 éves srác, egy évvel idősebb nálam. Valamennyire ismerem is, egy suliba jártunk.. Januárban vette a lakást, teljesen felujította. Neki van egy sajátja ahol lakik a párjával. Most pedig megint vett egy lakást amit szintén kiad. Van egy nagyon fasza pár éves autója is. Külföldön nyaralnak többször. Csak nyáron dolgozik a Balatonon.

Hogyan lehet ennyi pénze? Mitől megy neki ilyen jól?

24L

2023. jan. 3. 20:27
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
#20-as: nagyon nem, pesten multinál a bruttó 300 (azaz nettó 200) amit kapott egyik ismerősöm..juniorként (fejlesztő pozi)..és mivel multi, nem hiszem, hogy ő az egyetlen, aki ezt kapta ott..nagy ferdítések vannak az IT-ban fizuk tekitetében, merthogy mindenki is szégyenli, ha nem keres havi 3 milliót és muszáj nagyzolni..a sok birka meg elhiszi.
2023. jan. 9. 04:02
 22/27 anonim ***** válasza:
0%
21: Mikor volt ez? 10 éve?
2023. jan. 9. 10:43
 23/27 anonim ***** válasza:
46%

"Még az a lehetőség is ott van, hogy Ő vagy valamelyik családtagja megnyerte a lottót, esetlen 10+ éve vett néhány BTC-t és keresett vele akár százmilliókat."

Persze persze, jó vicc. És ha megkérdezzük a srácot, hogy lottónyertes vagy e, majd elmondja, hogy nem, akkor mi lesz ezzel a lehetőséggel? xDDD

Persze én nem ismerem ezt a srácot, de hány lottónyertes van lakosságarányban a kishazánkban? A lottó ötösre egy szelvény esélye 1 a 44 millióhoz. Mégis a hozzád hasonlóak beböfögik a lottóötöst az ilyen kérdésekhez. Konkrétan a lottóötös az egyik legirreálisabb dolog, a gazdagság elérésére. Merüljön fel ez az utolsó opciók között.

Persze ha megkérdezzük és tényleg nyert, és nem csak bekamuzza, az más. De kétlem, hogy a kérdés illetője lottóból gazdag.

2023. jan. 9. 13:21
 24/27 anonim ***** válasza:
#22 -es ez kérlek szépen 2021-ben volt! pár hónap után a srác persze felmondott, miután meglett neki pár hónap tapasztalat, amivel utána elmehetett jobb fizuért..egy recepciós álláson fizetnek már nettó 350 ezret (facebook hirdetésben láttam kb. 4 napja), szóval kemény..meg egy mosodai állásnál is láttam már, hogy nettó 300 fölött fizetnek..bár az éppenséggel nem baj, ha más munkák piaci értéke is kezd egyre növekedni, némileg beérve / közelítve a junior / kezdő medior IT-s szinteket..de simán van olyan tehát, hogy pl. egy pénztáros másfélszer annyit keres, mint egy junior szoftverfejlesztő..persze 4-5 év elteltével, ha az illető még maradt a szakmában, már megfordul(hat) a szitu simán. Sőt én ennyi év tapasztalattal nem is dolgoznék már magyar cégnek, több okból.
2023. jan. 9. 14:05
 25/27 anonim ***** válasza:
56%

24: önmagadnak is ellenmondasz. Most akkor kezdik közelíteni más szakmák az IT-t vagy másfélszer annyit keres a pénztáros, mint egy kezdő fejlesztő?

Az ismerősöd nullkilóméteres nyikhajként elment egy szarul fizető helyre, majd néhány hónap múlva ugrott egy jobba. Te ebből annyit értettél meg, hogy a fejlesztők szarul keresnek. Attól, jogy te ennyit értesz a fentiekből, még nem lesz igaz.

2023. jan. 9. 17:33
 26/27 anonim ***** válasza:
#25: néha ki kell fejteni bizonyos gondolatokat jobban, mert van, aki nem tud olvasni a sorok mögött - megértem. Tehát nem írtam sehol, hogy mindenhol rosszak a junior fizetések az IT-ban. Lehet itt-ott erősebben fogalmaztam, de attól még nem írtam ezt. Hogy jópár helyen egy teljesen kezdő kanyarban nem keres nettó 300-at meg efölött, az egészen biztos. Mint ahogyan az is, hogy sok helyen meg megkapják. Ez az ismerősöm még valószínűleg jó ideig azt a kevés fizuját kapta volna (meglátásom szerint simán évekig is, ha ő olyan sültbolond), ha nincs annyi esze, hogy felmondjon. Csak azt akartam ezzel az egésszel mondani, hogy sokszor ferdítés van a kezdő fizukat illetően..mivelhogy az még kevesebb is lehet, mint egy pénztárosé..de ahol meg jobb a kezdő fizu, ott kb. hasonló, vagy esetleg még több..a kezdő medioré meg már minden bizonnyal garantáltan több..de ugye ahhoz, hogy valaki medior legyen legalább 2-3 év általában kell, ha nem több..innentől viszont már csak felfelé van..és ebből a perspektívából nézve lehet mondani - mivel bárki, aki marad az IT-ban, elkerülhetetlenül belecsúszik a medior szintbe és ha van esze a fizetése is követi ezt -, hogy a többi szakma fel tud zárkózni az IT-s junior / kezdő medior fizukhoz..esetleg azt nem írtam konkrétabban, hogy vajon összességében nézve a kezdő IT-s fizuk milyen arányban "szarok" úgymond, és milyen arányban ütik meg pl. egy pénztáros fizuját..50-50% ? - én erre már nem látok rá. Csak mert érted, aki mondjuk nem bootcamp-en keresztül kezdi a szakmát (már amelyik 100%-ban garantálja az állást is), az a személy kicsit ki van szolgáltatva a cégeknek, mivel nullkilóméteresként még nem igazán képvisel értéket a cég szemében (sajnos). Emiatt, ha a cég benyögi, hogy bruttó 300-at ad és vagy kell, vagy nem, na akkor mi van..valószínűleg kénytelen rábólintani. És az sem egyértelmű, hogy mindössze pár hónap tapasztalat alapján az ember képes legyen váltani melóhelyet (jobb fizuért). Na egy szó mint száz, nem szar az IT nyilván, de a kezdő fizuk azért meglehetősen vegyesek, és rendkívül fontos, hogy az ember tudjon jól bértárgyalni és tisztában legyen mennyit ér a piacon (és lehetőleg ne menjen olyanba bele, hogy kis cég foglalkoztatja és úgy dolgozik be multiknak, mivel ott a kis cég valszeg többszörösét megkeresi őrajta, mint az illető saját fizuja).
2023. jan. 9. 18:01
 27/27 anonim ***** válasza:
Persze még azt hozzáteszem, hogy a bottcamp-eknek meg számomra az a "hátránya", hogy hiába jó a kezdő fizu, de ugye annak jó nagy része lejön a törlesztés miatt annak, aki az utófinanszírozást választotta munkába állása után..így teszem azt 2 évig az ember alig fog többet keresni, mint a mostani minimálbér..utána persze már jó..
2023. jan. 9. 18:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!