Lakást bérelek egy 25 éves sráctól, normális?
Lakást bérlek a tulaj egy 25 éves srác, egy évvel idősebb nálam. Valamennyire ismerem is, egy suliba jártunk.. Januárban vette a lakást, teljesen felujította. Neki van egy sajátja ahol lakik a párjával. Most pedig megint vett egy lakást amit szintén kiad. Van egy nagyon fasza pár éves autója is. Külföldön nyaralnak többször. Csak nyáron dolgozik a Balatonon.
Hogyan lehet ennyi pénze? Mitől megy neki ilyen jól?
24L

#9 Ez egy tévhit. Az átlag programozók ha az egyetemet 18 évesen kezdik, akkor 3 év (+csúszások) után általában 21-23 évesen végeznek, majd kezdenek dolgozni. A junior szintű fizetés átlag bruttó 300-500k Ft körül mozog, ennél többről sosem hallottam.
Mire eljutnak egy bruttó 1-1.2m szintre (medior szint), addig legalább 3-5 év eltelik, kevesebb havi fizetéssel.
Ha kiszámolod, hogy közben fizetsz albérletet, autót, szórakozást ilyesmit, akkor nem jön ki olyan sok. Az ingatlan vásárlás inkább 28-30 év körül kezdődik, hitelre... És most még rosszabb, hogy válság van.

10: Hát ha az neked semmi, hogy hitelt intéz, keres, talál, vesz 2 lakóingatlant, felújítja, felszereli, kiadja... Akkor csináld te!:)
Gondolom, írt egy szerződést is, leltárat, összegyűjtötte neked a hivatalos papírokat, kitanulta és megszervezte a közjegyzőt, ...könyvel az adóbevalláshoz... Ez a munkája, ingatlanbefektető.
Attól, hogy valaki szabadúszó, és nem kell heti 5x felhúznia az órát keléshez, attól még dolgozik. Értem, hogy irigyled a "problémáit", de azért azt mondani, hogy semmit nem csinál, több, mint bicskanyitogató. Persze, semmit nem csinált és nem is csinál, csak a semmiből van két szép lakása, amik karbantartják, felújítják, leadózzák és adminisztrálják magukat folyamatosan, és a semmiért is fizetsz neki te is...

"10: Hát ha az neked semmi, hogy hitelt intéz, keres, talál, vesz 2 lakóingatlant, felújítja, felszereli, kiadja... Akkor csináld te!:)
Gondolom, írt egy szerződést is, leltárat, összegyűjtötte neked a hivatalos papírokat, kitanulta és megszervezte a közjegyzőt, ...könyvel az adóbevalláshoz... Ez a munkája, ingatlanbefektető.
Attól, hogy valaki szabadúszó, és nem kell heti 5x felhúznia az órát keléshez, attól még dolgozik. Értem, hogy irigyled a "problémáit", de azért azt mondani, hogy semmit nem csinál, több, mint bicskanyitogató. Persze, semmit nem csinált és nem is csinál, csak a semmiből van két szép lakása, amik karbantartják, felújítják, leadózzák és adminisztrálják magukat folyamatosan, és a semmiért is fizetsz neki te is..."
Ebből továbbra sem derült ki, hogy miből volt neki pénze 3 ingatlanra, a felújításra, a kocsira és a nyaralásokra.
A kérdésben az szerepel, hogy három lakása van neki, mindezt 25 évesen. De ha elmondja, hogy miből van 3 lakásra pénze 25 évesen, hacsak nem örökölt, akkor azt szívesen meghallgatom, hogy milyen munka hozott ennyi pénzt, főleg 25 évesen. Ha valaki egyetemre jár, ilyenkor végez.

Én 19 voltam, mikor édesapám meghalt, a testvéreimmel örököltük meg a vidéki házát. Annak az eladási ára nem volt elég összesen egy megyeszékhelyen lévő panellakás megvételére, így még barátoktól is kölcsön kértünk pár milliót.
Alapvetően én intéztem a lakás kiadását, és az egyik bérlő meg is jegyezte, hogy pofátlanság, hogy valakinek ennyi idősen ennyi pénze van, hogy vett egy lakást, csak kiadja, és él, mint Marci Hevesen…
Azt nyilván nem tudja, hogy egyrészt örökségből volt (aminek kapcsán mindig megjegyzem, hogy köszi, szívesen cserélnék), másrészt meg a pénz 3 felé oszlik… majd X év múlva, mikor a kölcsönöket visszafizettük.
Ezzel csak arra akarok utalni, hogy ezek nem mindig egyértelmű helyzetek, érdemes utánanézni/-gondolni.

14: "Ebből továbbra sem derült ki, hogy miből volt neki pénze 3 ingatlanra, a felújításra, a kocsira és a nyaralásokra.2
Mert erre a tippjeink az első oldalon már fel vannak sorolva.
A konkrétumot honnan tudhatnánk?

14: "Ebből továbbra sem derült ki, hogy miből volt neki pénze 3 ingatlanra, a felújításra, a kocsira és a nyaralásokra."
Mert a 12. válasz csakis arra reakció, hogy a srác a nyári szezonmunkán kívül "semmit nem csinál".
Először is a 2 kiadott lakás évi nettó 4 milliót is hozhat, ha airbnb az egyik, akkor az önmagában évi nettó 8-16-ot is, attól függ, mekkora, hány férőhelyes. Akkor a nyári szezon meg mostanra már 6 hónap is lehet, az is hozhat évi 6 millió nettót, lasszóval fogják oda az embereket és hatalmas a hőség, születni kell arra a munkára...:) Én semmi pénzért nem mennék olyan helyre, ahol 23 foknál melegebb van.

"A junior szintű fizetés átlag bruttó 300-500k"
#11 ez lehet így is volt néhány éve. Manapság a junior (1-3 év) fizetés 500-800k. Gyakornokok keresnek 300-400-at.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!