Mekkora összegű autót engednél meg magadnak ilyen jövedelem mellett?
Fizetés kb. havi nettó 1 millió Ft, bónuszokkal kb. 1,2-1,3 millió. 30 éves korban, 6 év munkatapasztalattal.
3 évvel ezelőtt volt nagy ugrás a fizetésben nettó 900k-ra, előtte nem nagyon tudtam gyűjteni.
Semmi örökség, semmi nagyobb volumenű szülői anyagi támogatás, semmi saját lakás, albérletben vagyok.
Semmi hitel, semmi adósság.

Még amit hozzátennék, hogy ha figyelembe vesszük az utak állapotát, akkor a Dacia Duster az egyik legjobb és legracionálisabb opció. A kátyúkon az egyik legjobban boldoguló típus, nem veri szét a futóművet az út.
Bármilyen 1,4-1,5t vagy annál nehezebb autót veszel, a futóművet a szar utak rendszeresen meg fogják enni, 2-3 évente lehet kompletten futóművet felújítani. A Duster közepes méretű, nem túl nehéz és masszív a futóműve.
Ha nehéz autót veszel, érdemes az első futómű szervíznél a gyári műanyag perselyes gömbfejeket cserélni egyedi, réz perselyesre. Az sosem fog szétmenni, előbb törik ketté a kaszni, de nyilván ez is költség.

Ennyi tartalékkal és fizetéssel simán megengedhetsz magadnak egy olcsóbb új(vagy pár éves) autót is akár,félmilliót félre tudsz tenni havonta és valószínűleg el tudnál helyezkedni könnyen ha történne valami.Persze szigorúan pénzügyi szempontból nem ez legjobb döntés,a legolcsóbban egy valóban jó állapotú,keveset futott használttal jársz a legjobban,ilyet lehet kapni 3 millió környékén ami azért nem 20 éves.
Aztán mindenkinek más prioritásai vannak,én pl imádok autózni,elköltenék nem racionálsnak számító pénzt egy autóra,de neked tök mások a körülmények

Én hasonló fizetéssel 2 éve vettem egy jól felszerelt új Corsa-t. Az akkor még megállt 4,5 milliónál, ma már ugyanez 6 millió fölött van.
Jelenleg nem éri meg új autót venni, hitelre pláne nem.
Én mindenképp azt javasolnám, hogy vegyél egy használt, de megbízható típust valami olyan helyről (pl Weltauto) ahol némi garanciát is vállalnak rá, tehát semmiképp sem kéz alól. Toyota, Honda, Kia vagy akár Suzuki. Utóbbinak még mindig vállalható a szervizköltsége, bár míg 2-3 éve megúsztál egy olajcserét 20 ezerből, ma már legalább 35-40 ezer. Gumiszett is durván drága. Én 2 éve 68-ért vettem 15"-ös Kléber-t, ma ugyanez 100 lenne.
Tök fölösleges drága kocsit venni. Sokkal ésszerűbb egy olcsó, kis fogyasztású verda. Feltételezem nem villogni, hanem közlekedni veszed.
Amiket #10 ír az jó, annyi, hogy én óvva intenélek mindenféle turbós kocsitól, pláne használtból, mert ha a turbó egyszer bedöglik, a gatyádat ráfizeted. A kettőstömegű lendkerék a másik ilyen mumus, szóval emiatt a nagy autók és a dízelek szintén kilőve.
Én többek között ezért is döntöttem a Corsa mellett. Sima 75 lovas 3 hengeres szívóbenzin. Se turbó, se hibrid, se kettőstömegű, minél egyszerűbb, annál kevesebb a meghibásodási lehetőség, ráadásul 5,5 literből megvan.

Én semmilyet, én taxizni szeretek.
Olcsóbb, gyorsabb, és nulla másodpercet kell töltenem parkolással, tankolással, biztosításfizetéssel, vizsgáztatással, josgimegújítással, parkolókártyaigényléssel, stb.

16: Nekem kb. évente 20-25x kell autó, és 1000-3000 Ft között szokott lenni.
Plusz adok borravalót.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!