Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit írjak az önéletrajzomba,...

Mit írjak az önéletrajzomba, hogy írjam azt le, hogy 35 évesen még soha nem dolgoztam, tehát pályakezdő vagyok?

Figyelt kérdés
Eddig szüleim tartottak el otthon voltam, ugyanis nem akartam más munkába menni csak a szakmámban akartam elhelyezkedni. Sajnos eddig hiába próbálkoztam nem volt lehetőségem filozófus a végzettségem most már eljött az a pont hogy nem akarok szüleimtől több pénzt elszedni, így kénytelen vagyok dolgozni, akár nem szakmámban, csak nem tudom önéletrajzomba mit írjak. Gondolom hátránya az ha meglátják hogy pályakezdő vagyok 35 évesen. Most akkor hazudjak?
2022. dec. 31. 15:11
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Emlékszem úgy 2009 fele mondogatták, hogy ne menjünk bölcsész, meg filozófus szakra, mert nincs meló benne. Igaza lett, aki ilyet mondott.
2022. dec. 31. 20:09
 22/41 anonim ***** válasza:
30%
írj be vmi céget a CV-dbe (mondjuk a rokonodét, persze ha engedi). Aztán mondd, hogy amúgy semmilyen szinten nem voltál bejelentve, full feketén dolgoztál. Így se TB kiskönyved, se kilépő papírjaid nincsenek.
2022. dec. 31. 23:39
 23/41 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem be lehet írni, H elmúlt időszakban napi bejelentèssel dolgoztál, mondjuk szállodai felszolgáló vagy reggeliztőkènt. Nyilván nem irodai munka de legalább lenne "tapasztalat" és a kérdésre,hogy mit csináltál. Lehet annyit mondani, H kávét vittél a vendégeknek, reggeli alatt kisebb rendeléseket felvettèl stb tehát ilyet tudok elképzelni. Nagyon nem is kell hozzá papír, előző munkahelyről meg szerintem nem kell kilépő papír.

Pl napi bejelentèses meló lehet az iratszkenneles vagy ruhaboltban kisegítő

2023. jan. 1. 05:54
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
De ugye azért a Tb volt fizetve saját magad után (vagy itt jelen esetben a szüleid által)?
2023. jan. 1. 08:18
 25/41 anonim ***** válasza:
12%

Tanúvédelembe voltál.

Feketén dolgoztam mert több volt így a pénz de már szeretnék egy normális, stabil munkahelyet, ennyi.

2023. jan. 1. 08:46
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
Mondd azt hogy sitten voltál. 25 évesen végeztél, aztán 10 évre lecsuktak.
2023. jan. 1. 11:11
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

Hát, eléggé megszopattad magad, az biztos. Meg a szüleid is, hogy ilyen sokáig tűrték, hogy ne csinálj semmit. Engem annó 1 év álláskeresés után fenyegetni kezdtek, hogy kihajintanak. Attól, hogy a szakmádban akartál elhelyezkedni, el kellett volna menned valamit dolgozni és amellett tovább keresni az álommelód.

Most így ha be is kamuzol valami munkatapasztalatot, ki fog derülni, hogy szarhoz se értesz, mert a kamuhoz fogják belőni az elvárásokat. Jó eséllyel a három hónapos próbaidőt nem hagyják majd végig csinálni. Ha meg nem kamuzol, tényleg nincs jó csengése, hogy 10-12 évig csak a lábadat lógattad. Nem látszik belőle semmiféle motiváció, hogy hasznára legyél bárkinek, akár önmagadnak.

Egyáltalán fejlesztettél bármilyen készséget, tanultál valamit saját szakálladra, amíg munkanélküliként otthon ültél?

"Azt is mondhatod, hogy egy családtagod ápoltad és azért nem dolgoztál."

Az egyik olyan hazugság, amivel a HR-esek szinte napi szinten találkoznak. Már akkor sem hiszik el, ha tényleg igaz.

Kérdező,

A diplomásoknak szánt állásokat felejtsd el. Az állami szektor nem válogatós, de ilyen háttérrel még oda sem hiszem, hogy felvennének diplomás poziba hurrikán mértékű hátszél nélkül.

2023. jan. 1. 12:17
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

8!

Miért nem a nagybátyádban cégében kezdesz el dolgozni? Ő biztosan megértené a szitut és segítene.

2023. jan. 1. 13:54
 29/41 anonim ***** válasza:
89%

15

- Ők is nyilván átképezték magukat, és nem a fiozófus végzettségre kaptak munkát. Főleg nem a data scientist simerősöd. ;)

Diplomás munkát akarna zéró tapasztalattal, 35 évesen, pályakezdőként konkrétan. Hát sok szerencsét!

Én biztosan átképezném magam- nem egyetemi szakon, hanem valami használható, gyakorlati képzést végeznék, amivel lealább esélyem lenne arra, hogy felvegyenek cégek. A másik fontos tényező a tapasztalat lenne, de hulladék végzettség, nulla mukatapasztalat és akorod jelenleg elég offos. Tehát én ebbe az irányba indulnék el, ha diplomás munkát akarnék kapni.

2023. jan. 1. 14:33
 30/41 anonim ***** válasza:
66%
most gondolj bele a munkáltató szeméből: adott egy lusta, egoista, kényes kölyök, aki 30 múlt, és még mindig bszik felnőni, meg gyakorlatilag bárki más, mégis miért választaná a humán hulladékot egy normális ember helyett? amúgy meg nyugodtan kamuzd be a nagybátyád cégét, úgyis kiderül két nap alatt hogy haszontalan vagy és lusta, kitesznek még a próbaidő alatt.
2023. jan. 1. 15:21
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!