Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Doktori cím a versenyszférában...

Doktori cím a versenyszférában előny a karrierben?

Figyelt kérdés

Mérnökként dolgozom egy multinál, arra gondoltam, hogy levelezőn elvégezném a jogot.

Adna ez a végzettség plusz előnyt az előrelépésben? Osztályvezető vagy magasabb pozícióra?

Esetleg egy multinál nemzetközi szinten előny lehet, vagy csak itthon érhet bármit a magyar jogi diploma?

-ilyen tervek esetén esetleg egy mérnök PhD-val jobban járnék?

tegnap 21:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem egy nagyon szar ötlet, inkább a saját területeden kellene valami mélyebb specializációt felvenned.
tegnap 21:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha eleve mérnök vagy, akkor szerintem PhD.

Pl. németeknél lassan már projektvezetői szinten is doktorok vannak.

De most van egy kollégám, egyetemi docensről váltotthozzánk sima fejlesztőnek, fizika doktorival. Mondjuk szerintem ő fog felfelé lépkedni.

tegnap 21:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Mit akarsz csinálni? Mert szabadalommal foglalkozó jogászként pl erős háttér egy mérnöki diploma, de fordítva is jó páros lehet
tegnap 21:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Ahogy a 3 írja. Van határterület ahol jól jöhet. De ha az általános előrelépés a cél, akkor inkább MBA. Egy ponton túl a szakmai tudás kevés és/vagy nem is kell.
tegnap 22:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Csak egy cím semmit se ér főleg ha abszolút más szakterületbrn szerezted, sőt meg merem kockáztatni hogy sok esetben ronthat az előre haladásodban.

Vegyük az IT szektort, elvégzel egy szakmabeli PhD-t majd el akarnál menni webfejleszteni akkor elég furcsán néznének rád az interjúztatók.

Ha mondjuk Data Science területen szerzed akkor viszont előnyős egy PhD.

Szóval nagyon gondold meg mit végzel és miért

tegnap 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!