Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet úgy Ausztriában állást...

Lehet úgy Ausztriában állást kapni hogy a németet nem beszélem "rendesen"? Úgy értem csak a nyelvtant nem értem.

Figyelt kérdés

Legalább 15 éve tanulok németet, nyilván nem folyamatosan és kisebb-nagyobb (akár 3-4) éves megszakításokkal.

De egy valamit képtelen vagyok 15 év után megérteni: a nyelvtant azon belül a ragozásokat. Még a főnevek névelőit csak-csak megtanulom (gyakran nincsen benne logika, a női vagy férfi "dolgoknak" nem női női vagy férfi névelője van, pl: das Mädchen)

De ha ezeket már ragozni kell..

Hát arra képtelen vagyok. Egyszerűen nem tudom megtanulni. Pedig rengetegszer próbáltam. Higgyétek el 15 év alatt minden klasszikus és még nem klasszikus módszert kipróbáltam, én a ragozásokat egyszerűen nem tudom megtanulni mert nem értem.

A nyelvtan "többi" része se pontos, vannak pontatlanságok de úgy-ahogy rendben van.

A kiejtést azt baromi könnyen megtanultam már első néhány hónap alatt, szórenddel, múlt idő, jelen idő, jövő idő, feltételes mód ezekkel sincsen bajom

Na kis bevezető után: van esélyem így állást kapni?

Hiszen nyelvvizsgám sosem lesz így.

Nem vendéglátás, pénzügy stb-be mennék dolgozni hanem gyártásba, gépiparba.

Ott talán nem számít annyira a nyelvtan.

De ha nyelvvizsgám sosem lesz, hogy írom be a cv-be hogy "beszélek" németül?

ma 18:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Egymás mögé rakod a szavakat megértik.

Buktató lehet gyárban van felmérő írasban de ahol sok a magyar segítenek mit írj be.

Van ahol szóban folyik a felvételi.

De ha válaszolsz nyelvtan nélkül az is jó.

ma 19:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van nyelvvizsgám is, ráadásul ÖSD B2, ami ráadásul Ausztriának a hivatalos nyelvvizsgája.

Rendesen sohasem tudtam megtanulni a nyelvüket.A nyelvvizsga is elég nyögve nyelősen lett csak meg.

ma 19:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Pozíciótól függ. Egyszerűbb munkakörökben csak az az elvárás, hogy megértsd amit mondanak és ki tudd fejezni magad valahogyan, azaz tudj kommunikálni. Komolyabb pozíciókban, ahol ügyfelekkel kell tárgyalnod, nyilván kívánatos, hogy minél helyesebben és választékosabban beszélj. Viszont ha a szakterületeden kimagasló tudással rendelkezel, akkor azért elnézik a nyelvi hiányosságokat a kimagasló szaktudásodért cserébe.
ma 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!