Lehet még belőlem IT-s?
25 éves vagyok és eddig semmi közöm nem volt az IT szektorhoz. Mostanában kezdtem el érdeklődni a frontend irányába. Olvastam róla, videókat néztem meg ilyenek és úgy döntöttem, hogy bele vágok. Viszont lenne pár kérdésem előtte.
Mennyire szükséges a matek? Azt olvastam, hogy a frontendhez annyira nem kell. Inkább a backend a matekosabb. Ez igaz lenne?
Tekintve, hogy eddig nem volt közöm az IT hoz így végzettségem sincs. Kb a 0 ról fogom megtanulni az egészet. Ha adjisten jól meg tudnám tanulni a frontendet akkor elképzelhető, hogy felvesznek fejlesztőnek végzettség nélkül? Az a helyzet, hogy nem szívesen ülnék be megint a suliba.
Egyáltalán meg lehet tanulni az ilyet otthonról, internetről, 0 előzetes tudással/hozzáértéssel olyan szinten, hogy később az IT szektorban legyek munkavállaló?
Köszi a válaszokat.

Női szakmabeliként én kifejezetten szeretem, ha tiszteletbeli fiúnak kezelnek és nem viselkednek velem úgy, mint egy sértődékeny buta tyúkkal. :) Szóval én örülnék nektek, amilyenek vagytok, megkaptam a kiképzést 4 év mérnöki szak (és koli) alatt.
Lila hajam már nincs, csak volt, és nem szeretem, ha kivételeznek velem. Sőt, az a legnagyobb bajom a szakmában, hogy harcolnom kell néha azért, hogy ne vegyék ki a kezemből a jó feladatokat babusgatásból.

21-es, a női kollégákkal, mármint az igaziakkal sosem volt baj. Mindig ezek a női segédszolgálatosok kavarják a szart mindenhol.
Egyébként a programozó csajoknak van egy kiváló tulajdonsága: rendelkeznek a problémamegoldás képességével. Hatalmas érték ám! A "civil" nők nagy része erre képtelen, mindent érzelmi alapon közelítenek meg, és ennek megfelelően hisztiznek, dühöngenek vagy cukiskodnak. Hiszen erre nevelték őket kishercegnő koruktól. Ha valaha is megnősülnék, csakis programozó csajt vennék el. (Ha érdekel, írj ;))

#21 én is örülök a hozzá állásodnak. Igazából nem kell fiúsnak lenned, sőt a lányok hozzá állása teljesen más, és ez jó egy csapatbam. Nekem mindegy, hogy fiú vagy lány kollégával dolgozok, a lényeg, hogy a kölcsönös tisztelet meglegyen.
Én sem szidom a lányokat, cserébe nem is szeretem az ilyen feminista dumákat. Az a lila hajú lány kollégám aki volt mindig nyomta, hogy a férfiak így, a férfiak úgy stb. Elég szar érzés volt, mert semmi rosszat nem csináltam :D
Nekem a lényeg a szakmai hozzá állás, ha jól tudunk dolgozni, akkor csapassuk.
A kivételezést viszont sajnálom ha így érzed. Viszont ha rácsapsz az asztalra és valahogy "bizonyítasz" nekik szakmailag, lehet, hogy abbahagyják a kivételezést.

Még egy dolog, azért irtam így a "bizonyítást", mert nem tudom, hogy nekik ki számít annak.
De lehet, hogy már bizonyítottál, csak nem veszik észre.

#22-23
Férjet épp nem keresek, de új munkahelyet igen, szóval ha tudtok normális céget... :)
A bizonyítás része egyébként abszolút igaz, még tanulom, hogy hogyan érvényesüljek, de jobban megy, mint a legelején.

28-as, csak hiszed! Évek óta nem vagyok a LinkedInen, mert csak komolytalan ajánlatokat meg spamet kaptam dögivel. Teljesen értelmetlen. Aztán 2019-ben, amikor Amerikában törni-zúzni kezdtek a négerek, beindultak a BLM propagandisták, meg a fehérgyűlölet. Egyszer elküldtem az egyiket a sunyiba, hogy ez egy szakmai oldal, ilyeneket a Facebookra postolgassak, mire a LinkedIn hirtelen kitalálta, hogy töltsek fel nekik személyit, útlevelet, mert ellenőrizni akarják a személyazonosságom. Nahát, milyen érdekes egybeesés, hát akkor fiók töröl és viszlát. Tőlem csókolgassák a négereket, ennek így semmi értelme.
Nekem az Indeed.com jött be álláskeresésre. Onnan több ajánlatot is kaptam.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!