Mi lehet az oka annak, hogy valaki a szakmája átlagbére alatt keres jóval?
Naivan azt gondolnám, hogy ha szar lenne a munkám, eleve fel sem vennének inkább, nem?
Nos, engem a legtöbb helyre, ahol látnak valamit a munkámból (referenciák, tesztfeladat) vagy már behívnak interjúra, fel is vettek eddig, de hogy mondjam, nem vagyok elégedett az ajánlattal.
Pontosabban egy ideig úgy gondoltam, hogy ez normális és szép lassan majd lesz jobb, aztán mások mondták, hogy hülye vagyok és ennyiért más fel sem kel, és ha ez nem lenne elég, még csak nem is lett jobb. Egy ideig próbáltam azt szem előtt tartani, hogy legyen bennem alázat és igenis megéri szar fizetéssel kihúzni az első évet a tapasztalatért, mint ahogy sokan mondták. És azt is sok helyen olvastam, hogy egy diák mégis mire fel vár magasabb bért. De azt hiszem, elfogyott a türelmem, nem vagyok már diák, igenis van szaktudásom, nem papírrepülőket hajtogattam 5 évig az egyetemen és 2 évig munkában. Volt bennem alázat elég, korán mentem, későn jöttem, otthon is volt, hogy foglalkoztam a munkával, tényleg odatettem magam és végül (az érdeklődési kör mellett) amiatt mondtam fel, mert egy forinttal sem emelték a bérem az első munkahelyemen.
Junior vagyok data science területen, van másfél év fejlesztői tapasztalatom és egy év elemzői (utóbbi részben demonstrátori kutatómunka eredményeként, részben pedig ipari tapasztalat). Releváns alap -és mesterszakos diplomát is szereztem.
Fejlesztőként 250 000 ftot kerestem, mostanában 350 000 ftos ajánlatot kapok data engineer/data scientist junior pozikra és nem teljesen érzem reálisnak, hogy két év tapasztalattal csak ennyit emelkedjen a bérem, miközben itt meg néhány programozó közösségben olyanok hangzanak el, hogy a 0kmes pályakezdők 500 nettóról indulnak. Nem tudom, kinek vagy minek higgyek.
Elsősorban az érdekel, hogy mik lehetnek az okai annak, ha valakinek ilyen keveset fizetnek. Mit csinálok rosszul? Min változtassak, hogy legalább a szakmám átlagát hozzam?
Most akkor junior vagy, vagy diákmunkás?
Amit 7-es válaszodban felsoroltál amúgy tipikusan szarul fizető cégek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!