Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi vidéken az átlagfizetés...

Mennyi vidéken az átlagfizetés? Mennyiből él egy átlagos család havi szinten?

Figyelt kérdés

2022. júl. 6. 20:21
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
52%
200ból ki lehet jönni, ha nincs hitel és nincs autó. Csokit meg kibontod a tescoban és helyben megeszed, mielőtt a kasszához érnél.
2022. júl. 6. 20:24
 2/20 anonim ***** válasza:
53%

Hol vidéken? Szabolcsi kisfaluban saját házban nevelt tyúkokkal? Vagy Fehérváron albérletben 2 iskolás gyerekkel?

Bemásolom egy másik hasonló színvonalú kérdésre adott válaszom:

Szerintem felejtsük el ezt a kifejezést, hogy "átlag magyar".

Ki az átlag magyar? a Borsodi Marika néni és Pista bácsi a nyugdíjával? A fehérvári orvos házaspár? A Pesti közgazdász? Érted ugye?

Átlagot vonni így nem érdemes. Mediánt talán lenne, de erre sajnos pazarolni időt a KSH nem fog.

Itt mindenki csak azt fogja leírni, hogy az ő környezetében mi az átlag. DE a borsodi MArika és a fehérvári Dr. Kovács közvetlen környezetében nagyon más az átlag.

Saját példa:

Mi nyugati ország részbe költöztünk át, pár éve egész jó munkánk van. Van saját lakás, tengerparti nyaralás, megtakarítás. Ezzel a szinttel a jelenlegi környezetünkben (munkatársak barátok) csórók vagyunk :D Ők már háznál, nyaralás-síelésnél és befektetési portfóliónál tartanak. Ez nekünk még évek behozni. Ezzel szemben, ha hazaköltöznénk Borsodba, akkor kiskirályok lennénk..... az itteni lakásunk ott már emeletes házat érne :D

2022. júl. 6. 20:42
 3/20 anonim ***** válasza:
46%
2es én meg anyámnál lakok és nagyon jó befektetési portfólióm van. Nyaralás, síelés megvan. Akkor előrébb vagyok nálad vagy nem? Még ez is relatív.
2022. júl. 6. 21:07
 4/20 anonim ***** válasza:
74%
Igen, teljesen relatív! Ezért nem értem a vidéki átlagcsalád fogalmát.
2022. júl. 6. 21:11
 5/20 A kérdező kommentje:
Definiálom, hogy mi a vidéki átlagcsalád fogalma. Vidék alatt szerintem célszerű nem a nagyobb városokat érteni: nem megyeszékhely, nem megyei jogú város. Az átlagos családot úgy értelmezem, hogy nem IT szakmában dolgozók, nem vállalkozok, hanem például rendőrök, tűzoltók, pedagógusok, buszsofőrök, kereskedelmi dolgozók. Tudod, akik viszik a hátukon az országot, akik azt a bizonyos láthatatlan munkát végzik, hogy a mérnökök meg a gazdasági szférában dolgozóknak mindenük meglegyen. De nem munkanélküliek, nem segélyeken élnek, nem közfoglalkoztatottak. Talán ez az átlag magyar. Te átlagon felüli színvonalon élsz, bár azt nem tudja senki, csak te, hogy mennyi hiteled van.
2022. júl. 6. 21:27
 6/20 anonim ***** válasza:
88%
5ös kikérem magamnak. Gépészmérnök vagyok az általad leírt élethelyzetben. Netto 280 ezer a fizum. Ezért 5 évet tanultam keményen az egyetemen. Aki jól kereső mérnök az az IT és villamosmérnök (beágyazott rendszerek) Gépész, építő, élelmiszermérnök ugyanúgy szarért dolgozik.
2022. júl. 6. 21:32
 7/20 A kérdező kommentje:
6-os: középiskolai tanár vagyok 5,5 évet tanultam, kiváló minősítéssel végeztem. 235 ezer.
2022. júl. 6. 21:35
 8/20 anonim ***** válasza:
92%
7es milyen szak?
2022. júl. 6. 21:49
 9/20 anonim ***** válasza:
68%

Ilyen nem létezik,nincsenek olyanok akik azért dolgoznak

Hogy a mérnököknek jó legyen

2022. júl. 6. 22:41
 10/20 anonim ***** válasza:
80%
Mindenki azért dolgozik, hogy a vállalkozónak jó legyen. A mérnök is.
2022. júl. 6. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!