Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi vidéken az átlagfizetés...

Mennyi vidéken az átlagfizetés? Mennyiből él egy átlagos család havi szinten?

Figyelt kérdés

2022. júl. 6. 20:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
22%

Mit értesz vidék alatt?

Én Győrben dolgozom az Audiban, és havonta hazaviszem a 450.000 nettót.

Plusz... Évente 500.000 Kafatéria, 13 és 14. hacóvi fizetés, prémium, mozgóbér, és most kaptam a cégtől 130.000 nettót, a 2 hetes le állásra.

2022. júl. 7. 01:47
 12/20 A kérdező kommentje:
Kifejtettem, hogy mit értek vidék alatt. Győr megyeszékhely.
2022. júl. 7. 04:15
 13/20 anonim ***** válasza:
75%
Nem mindegy, hogy az alföldről van-e szó, vagy Sopronról mondjuk ahol minden második ember lehet, hogy már Ausztriában dolgozik ès a legkevésbé fizetett melóval is hazavihet mondjuk 1300 eurót, ami jelenlegi árfolyamon több mint fél Misi. De a szakember meg hazavisz 2000 eurot is, amiért az alfoldon lehet hogy csak 250 ezret kapna.
2022. júl. 7. 05:50
 14/20 anonim ***** válasza:

Észak-Dunántúlon élek, nem megyeszékhely városban. Szerintem az én családom az átlag magyart testesíti meg, bizonyos tekintetben rosszabb helyzetben van, bizonyos tekintetben pedig sokkal jobban.

Apám mezőgazdaságban dolgozik, egy kis-közepes cégcsoportnál amely (még) nem a Csányi birodalom része.

Szóval szarul fizet, pedig 2 diplomája van és jelenleg az egyik cégnek ő az ügyvezetője.

Anyám hivatali dolgozó, mindig is az volt, közalkalmazott, de kb csak 2006 felé kezdett el normálisan, tartósan dolgozni, korábban otthon volt velünk évekig.

Hugom pedagógusnak tanult, de soha eddig egy percet nem dolgozott így.

Én szintén egyetemet végeztem, de szart sem ért az egész és jelenleg egy helyi gyárban vagyok, mint műszerész.

A családban az összfizetés kb. 1-1,2 millió lehet nettóban (4 fő), de ebből ugye lejön hugom és az én bérem. Bevételeket tekintve nem tudom pontosan, mert vannak egyéb dolgok is amiből pénz jön. Pl. apám részéről földbérleti díjak és ilyen-olyan nem pénzbeli dolgok is, amikkel sokat spórol az ember.

Van egy családi házunk, illetve nekem hugomnak és nővéremnek (ő már külön él) is egy lakása/háza, valamint egy balatoni nyaraló és nekem van még egy nagyobb telkem. Szinte mindegyik örökség révén lett mienk.

Az átlagfizetés itt sem mérvadó, mert pl. a saját cégemről nyilatkozva:

a sima melós kap minimálbért + műszakpótlék + bónuszok, a "jobb" melós, mondjuk garantált bérminimum és szintén a pótlékok.

De egy másik gyárban a sima melós kap mondjuk annyit mint nálunk egy műszerész. Szóval óriási eltérések vannak. Találhatsz olyan munkát ahol br. 260 ezret ígérnek, de vannak olyan, főleg külföldi nagyobb cégek üzemei, ahol nettóban ennyi az alapbér.

Azt mondanám olyan 200+ ezer nettót szinte már mindenki megkeres, csak nem mindegy mennyi munkával. Én olyan 240 körül kapok, de 1 műszak, napi 8 óra és havi 21-23 nap (munaknapoktól függően). Szóval nem túlórázok és nincs műszakpótlékom sem.

Az itteni felsővezetők egyébként több milliós bért kapnak, szóval irgalmatlan nagy különbségek vannak. Az olyanok akik viszik a hátukon a céget nagyjából max br. 500 ezerrel kell ,hogy beérjék, a a semmihez sem értő menedzserek, vezetők meg havi 2-3 milliót simán megkeresnek (és ez csak a hivatalos fizetésük).

Nem tudom egy normális, jól menő cégnél mennyi lehet mondjuk egy műszaki igazgató fizetése ezek alapján, de simán a duplája, triplája akkor.

és ha belegondolunk így ki is jön a KSH átlagbér is simám. Van pár, a többséghet képest extrém jól kereső, van kicsivel több aki szintén normális, átlagos bért kap, de a legtöbben még mindig szinte a semmiből kénytelenek megélni.

2022. júl. 7. 06:28
 15/20 anonim ***** válasza:
74%

Én szombathely és csorna között lakom. Itt is az emberek 70%-a ausztriába dolgozik a maradék pedig a közeli gyárakban illetve vállalkozásokban és ha tetszik ha nem a legtöbb helyen a nettó 300.000 meg van.

Nyilván van kivétel, de eddig 6 helyből amihez valami közöm volt csak 2 helyen adtak nevetséges fizetést, viszont ott a munka olyan is volt.

2022. júl. 7. 06:29
 16/20 anonim ***** válasza:
80%

JNSZ itt erre már egy 230 nettót nagyon jó fizetésnek mondanak, én diplomás mérnök vagyok MÁVnál tisztképzővel mindennel, több év tapasztalattal.

Tudod azért nem mindegy értelmiségi vagy, és ez többet jelent a pénznél.

2022. júl. 7. 06:38
 17/20 anonim ***** válasza:
18%
#11: Jó szarul fizet már az Audi.
2022. júl. 7. 12:35
 18/20 anonim ***** válasza:

17-es.

Szarul fizet az Audi? :D

Örülnél neki, ha minden hónapban ennyit kapnál, plusz a különböző jutatások.

2022. júl. 8. 00:31
 19/20 anonim ***** válasza:
6%
16-os én meg portás vagyok ugyanennyiért. Amennyi könyvet kiolvasok munka közben, lehet okosabb vagyok, mint te.
2022. júl. 8. 11:29
 20/20 anonim ***** válasza:
18: Van egy lesújtó hírem: fizetett már jobban is az Audi pár éve...Én ennél többet keresek most egy egészségügyi gyárnál úgyhogy azért nem kellene bekakaóznod az Auditól, köszi.:)
2022. júl. 8. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!