Mennyi a nettó átlagbér szerinted most Budapesten?
Medián átlagbér, tehát Mészáros Lőrincet most ne számítsuk.
Ki mennyit tippel?
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..
Javasolhatom ennek a kérdésnek is az alapos áttanulmányozását.
Az ismerőseim mind többet keresnek -ők azt mondják- 300 k-nál, vidékiek többsége meg nem éri el a 300-at -ők azt mondják.
Ráadásul pesten több a magas keresetű, így inkább 3-400 közé teszem az átlagot.
Kedves kérdező, senkinek sincs reális rálátása, hogy a 2 millió Budapesten dolgozó átlagosan mennyit keres. A KSH szerint Budapesten tavaly nettó 360 ezer volt az átlagkereset.
Ez egyáltalán nem tűnik olyan veszettül nagy számnak ha figyelembe veszed azt is, hogy Budapest tele van magasan képzett szakemberekkel és felsővezetőkkel.
200-350e nettó között pl raktáros, biztonsági őr, operátor.
300-400e nettó között pl raktárvezető helyettes, adminisztratív munkakörök, mondjuk valami gyártásterületen, (előkészítés, támogatás), technikus
400e-> raktárvezető, csoportvezető.
Ezeket a béreket tapasztaltam középfokú végzettséggel, emelt szintű szakképesítéssel, Budapesten.
"Akkor jól éreztem, hogy 300-400 között keresnek az emberek + esetleg jutalék, ami efölé viszi."
Nagyon nem mindegy, hogy milyen pozícióban. És én a 8-as válaszomban nagy általánosságban beszéltem, nem említve pl a takarítókat 200e alatti bérekkel, nem beszéltünk a tanárokról, rendőrökről, tűzoltókról, akiknek éppen csak karcolja a nettó 200-at a fizetése. Nagy a szórás, ahol fizetnek ott elvárás is van, pl raktáros és áruszállító ami 2 munkakör, és sok helyen van ez, hogy megkapod a nettó 300-at, de csinálj mindent is és csodálkoznak őszintén, hogy nem találnak embert..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!