Miért éri meg a multiknak rövid távon pár hónapra
foglalkoztatni az embereket?
Figyelt kérdés
Egy multi cégnél dolgozom Pécsett, (Hanon System). Rengeteg embert vesznek fel, hétről hétre, viszont munkát nem tudnak nekik adni ezt látjuk bent mi dolgozók. A régebbi bevállt, mindent ismerő, darabszámot lehozó lelkiismeretes dolgozókat pedig küldik el, és jönnek helyettük a mindent is letojó 2 napos táppénzes emberek.
Van az a közhely, hogy 3 hónapig kapnak az emberek után támogatást. Ez igaz? Ezekszerint a munkahely nem a termelésből befolyt profitból él, működik hanem, a támogatásból? Ezt nem értem. Vajon tényleg ekkora pénzek forognak, hogy megéri elküldeni, egy tapasztalt dolgozót, akkor is ha a helyére egy nemtörődöm ember jön?
Ilyeneket hallani hogy januártól 200 dolgozót elküldenek. Ha ez igaz akkor ez hatalmas leépítés. Lehet ennek valami alapja? Ki mit gondol az ilyen összeszerelő multik működésével kapcsolatban Magyarországon?
2022. dec. 26. 09:11
1/7 anonim válasza:
Mert néha sok megrendelés van, néha pedig kevés.
2022. dec. 26. 09:18
2/7 anonim válasza:
Én Pécs helyett a sopron és Győri régiót ismerem. Itt Ausztria szivo hatása miatt baromi nehéz jó embert talalni, én inkább ennek az ellenkezőjét látom. A munkahelyek igyekeznek megtartani a jó munkaerőt. Persze kényszerből, mert Péccsel ellentétben itt mondjuk egy hét alatt nem vesz fel ugyanannyi embert mint ami előtte volt ha netán ujra kell a létszám.
2022. dec. 26. 09:19
3/7 A kérdező kommentje:
Győr-Sopron régiót én kisausztriának hívom. Teljesen más. Baranya kb Szabolcs-borsod megye szintjén van, csak ezt nem emlegetik annyira, de ez így van. Az ország nyugati régiója teljesen más, pont az elszívó hatás miatt amit emlegettél. Éltem, dolgoztam Ausztriában szóval tudom miről beszélsz.
2022. dec. 26. 09:26
4/7 anonim válasza:
Pesze sopron mellett lakok,fel város ingazik ki ausztriaba, sok ember nem izgulna azon ha itthon elkuldik, max kijar ő is. Kap vmi random raktári vagy egyéb melóval 1500 eurót évi 14 x aztan elvan vele mint hal a vízben. Az ország más reszen meg ilyen tudással lehet hogy csak 220 ezret kapna, nem 600at
.
2022. dec. 26. 09:28
5/7 anonim válasza:
Hiába pontozzátok le az elsőt, pedig igaza van. Ha van sok megrendelés, felvesznek embert, ha nincs leépítenek. Ezek általában könnyen megtanulható betanított munkák, és aki ezeket a döntéseket hozza, nem annak kell az emberekkel kínlódnia. Pedig tényleg nem könnyű találni ilyen helyekre megfelelő embert, aki vállalja az éjszakázást, a fizikai munkát és normálisan is dolgozik. Ennek ellenére könnyen mennek ezek a döntések. Régen én is hallottam, hogy a támogatások miatt cserélgették az embereket, most, hogy ilyen nehéz embert találni, azt hittem már megszüntették. Betanított munkára nyilván megéri, ha 2 hét alatt megtanulja bárki a munkát. Nem mondom, hogy a támogatásokból élnek, de a bérköltségeken jelentősen tudnak így csökkenteni.
2022. dec. 26. 19:56
6/7 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de amit te látsz, az csak egy nagyon-nagyon kis szelete a cég működésének.
2022. dec. 26. 22:54
7/7 anonim válasza:
4: Szia, melyik város ez?
És hova ingáznak ki?
Nem célszerűbb ingázáshoz Hegyeshalom-Mosonmagyaróvár szakaszon lakni? Nem kell túl sokat utazni Sopronból?...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!