Rúgtak már ki? Miért? Hogy élted meg?

Egy helyről.
Igazából protekcióval kerültem oda, de valószínűleg pont emiatt. Nekem volt valakim, akinek volt valakije, szóval nem is közvetlen ismerős által kerültem oda. Csak gondolom nem akarta megbántani az én valakimet, ezért berakott oda, de valszeg annyira hiányoztam onnan mint púp a hátra. Meg hát nem is nagyon ment amit ott kellett csinálni, szóval mikor pár hét után beteg lettem, és betelefonáltam akkor mondták, hogy hát akkor igazából ne is jöjjek már. Csak a jó alkalom kellett hozzá hogy elküldjenek.
nyilván kicsit rosszul esett, de amúgy le*szarom, túl léptem rajta.

30 éves munkaviszony alatt összesen egyszer eddig. 7 munkahelyem volt összesen, a mostani a hetedik.
Igazából sejtettem hogy ki fognak, mert a főnöknőmnek nem tetszett, hogy az összes kolléga hozzám volt bizalmasabb és munka, vagy gond esetén is hozzám jöttek, nem hozza.
Mivel résen voltam, elkezdtem állást keresni. És amikor fel akartam mondani, hirtelen egy órával megelőzott és ő mondott fel. Így jól jártam, mert kaptam egy havi végkielégítést is. 😃 Így nekem egy megkönnyebbülés volt.

Igen. 5 évig dolgoztam a cégnél, majd elmentem szülni. Aztán a Fidesz átírta a Munka Törvénykönyvét, és beleírta apróbetűbe, hogy a kismamát nem kell visszavenni. A cégnek pont rosszul ment, így behívtak, és közölték, hogy megváltozott a törvény, na csá. Én meg mondtam nekik, hogy sajnos tévednek, mert engem már nem rúghatnak ki, mert én már állományban vagyok, 2 hónapja a szabijaimat töltöm, ez a jogszabály ettől a hónaptól lépett érvénybe. Erre elkezdett habogni a HR-es, hogy ne már én mondjam meg neki, ő jobban tudja, végül ajánlottak egy éves béremnek megfelelő végkielégítést. Őszintén nem is értettem. Eleve úgy volt, hogy félállásba megyek vissza, és ha nem is volt üresedés, pár hónap alatt lett volna, nagy multi cég, elég nagy a fluktuáció. Hogy ez miért érte meg nekik?!
Azt mondta a főnök, ha nem írom alá, visszamehetek, de ha lejár a védettség mindenképpen kirúg, akármit csinálok. Elmentem munkajogászhoz, azt mondta, hogy persze ki lehet rúgni bárkit, bármikor, csak kell a végkielégítés. Azt eleve felajánlották, úgyhogy mit akarok még?
Úgyhogy végül aláírtam.
2 gyereket szültem, 5 évig voltam otthon, bárhova mentem, nem igazán fogadtak tárt karokkal. Szóval volt vagy 1 év, mire találtam állást. Oké, anyagilag nem éreztük meg, de lelkileg nagyon rossz volt.

Kettoszor. Az elsonel palyakezdo voltamegy garazscegnel. A masodik honapban kozoltek, hogy nem tudnak jovo honaptol kifizetn8, igy azonnali hataly.
A masodik 250 fos ceg. Nagy lendulettel mentem bele egy szamomra uj munkakorbe, kozbejott egy maganeleti problema, nem tudtam teljesiteni, szetcsusztam, kozben a munka is monoton lett. Elkezdtem allast keresni, szerencsere tobb helyrol volt mar ajanlatom, mire eloalltak a munkaviszony megszuntetesevel. Igy megegyeztunk.

17 munkahelyet eddig én hagytam ott mert kitúrtak vagy ráment a magánéletem agy a munkakörülmények voltak szarok.
Három helyről kirugattam magam, mert ellehetetlenült a bérfizetés (csúsztatgatás időben, meg borítékozgatás, valótlan járulékbevallás stb) úgy kellett kizsarolnom belőlük a pénzemet, meg emelés sem volt már évek óta. Egy helyről kirúgtak, mert lopással gyanúsítottak meg vagy kellett a helyem valakinek.
Egy helyen meg miután már két év munkaviszony után előléptettek egy hónapra rá a céget rúgták ki akinek dolgoztam így az én munkám is megszűnt.
Már elegem van a munkavállalásból így negyven évesen!
Nem vezet sehova,csak az ideje megy vele az embernek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!