Volt olyan eset, mikor bemesélt okkal rúgtak ki titeket?

Nem szoktak kirúgni embereket felénk, mert ahhoz jó indok kell. Inkább arra szoktak a munkáltatók utazni abban az esetben, ha ki akarnak rúgni, hogy ellehetlenítik a munkavégzésed/megélhetésedet (például lecsökkentenek fele munkaidőre) és ha meg akarsz élni, inkább tovább állsz magadtól.
Szabolcs megye.

Multiknál csak úgy nem tehetik meg, hogy kirugnak, ezért úgy csinálják hogy előszőr rettenetesen negatív értékelést adnak féléves, negyedéves értékelésen, majd folyamatosan elveszik tőled a felelősségeket és el lehetetlenítik a munkádat.
Ezután foglalnak egy időpontot valamikor napvégére, ahol ott lesz egy HRes és a főnököd, ekkor megpróbálják veled aláiratni a felmondásodat és aláírod, hogy tudj találni állást.
Tipikus kirugás magasabb pozícióból.

Kirúgtak MEGSZŰNŐ MUNKAKÖRRE hivatkozva. ez volt leírva feketén fehéren.
Még le se járt a felmondási időm, még ott voltam állományban, már ott volt az új ember a helyemre, azonos munkakörre. Láttam a munkaszerződését.
Na?ELéggé mondvacsinált indok?

Vegyészmérnökként kineveztek a munkakörömben egy új célterületre felelősnek, ahol már akkor lehetett tudni, hogy jön a fogyasztóvédelmi bírság.
Mondtam is a haveroknak hamarosan repülök a cégtől, erre 3 nappal később közös megegyezéssel megszűnt az állásom. A felmondási időmet nem kellett ledolgoznom, de kifizették, továbbá +4 havi béremet is + nem csak az időarányosan járó szabijaimat, hanem az egész évit, így 6 havi bérrel távoztam.
Közel 3,5 éven keresztül nem találtam normális munkát, alkalmi jelleggel voltam ezen időszak alatt benzinkutas, erdészeti rakodómunkás, mezőgazdasági idénymunkás, folyószabályozásnál fakitermelő és vízszabályozó segédmunkás, 2 hónapot közmunkás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!