Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Volt olyan eset, mikor bemesél...

Volt olyan eset, mikor bemesélt okkal rúgtak ki titeket?

Figyelt kérdés
Milyen munka volt, illetve mi volt az az "ok", és szerintetek mi állt valójában mögötte?

2022. jan. 14. 22:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%

Volt. Gépészmérnök fejlesztő voltam egy kisebb 10-15 fős kftnél.

Egyik nap elkérte a felettesem a kulcsomat, mondván, otthonhagyta. Rá 2 napra behívtak hogy a covid miatt gazdasági nehézsegeink lettek és el kell küldeniük. Akkor már beugrott h a kulcsomat miért nem kaptam vissza.

Aztán mikor mentem vissza valamiért, mindenki ott dolgozott tovább, akik többszörösét kapják mint én, fene nagy gazdasági nehézségek közepette...

Viszont ennek több éve de a cég még mindig felhasználja önreklámra a fotómat, ami nem fair.

2022. jan. 15. 09:45
 12/18 anonim ***** válasza:
60%

Ja es a lehetséges ok:

Valszeg eleve pár projektre vettek fel, amit nekem nem mondtak rl és azok végevel elküldtek volna. A covid helyzet miatt azok felfüggesztésre kerültek, mert leálltak a partnercegek is németbdn, kinában, stb. Így hamarabb elküldtek, mert nem akartak egyéb munkába belevonni.

Plusz volt dgy nagy gyanúm, hogy y felettesdm, aki féltette a poziját, alámtett.

2022. jan. 15. 09:56
 13/18 anonim ***** válasza:
60%
Vagyis nem felettesem, tapasztaltabb kolléga de egy szint.
2022. jan. 15. 09:57
 14/18 anonim ***** válasza:
91%
Egyszer rúgtak ki, 10 éve, pályakezdő diplomásként egy boltban voltam eladó, mert nagyon nem volt munka akkoriban (a válság még érződött rendesen). 1 hónapot voltam a boltban, teljesen jól belejöttem, örültem, hogy végre van valami melóm, még ha nem is a legjobb. Aztán egyik pillanatról a másikra közölték pénteken, hogy hétfőtől nem kell menni. Indok, hogy nem mosolygok eleget a vevők szerint. A valóság az volt, hogy ez egy újrainduló bolt volt, nem ment olyan jól, mint szerették volna, és a régi tulaj alatt dolgozó eladó szólt, hogy vissza tudna menni, ők meg ettől remélték a megváltást. Engem kirúgtak, ő visszament, a vásárlók meg folyton engem hiányoltak utána :D valami 4 hónapig működtek még, aztán bezártak, úgyhogy nem vesztettem sokat. Pláne, hogy 2 hónap múlva volt állásom a szakmámban és azóta se voltam munkanélküli.
2022. jan. 15. 10:03
 15/18 anonim ***** válasza:
43%
Volt, próbaidő legvégén rúgtak ki. Indokot nem mondtak, de utána fél évig munkanélküli voltam.
2022. jan. 15. 11:45
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Lett volna, de én a dolgok elébe mentem.

A 25 éve működő céget megvásárolta valaki, aki azt ígérte, semmi nem fog változni, mindenki dolgozik ugyanott, ugyanúgy, ahogy addig. Nehezen hittük, mert nem volt az új tulajdonosnak túlságosan jó híre, láthatóan neki csak a cég vagyona kellett, a munkások nem. 3 év alatt szinte mindenkit elmart, akire nem volt már szüksége, rajtam nem talált fogást. Ezek után kezdte azzal, hogy nem fizetett rendesen bért. Mivel ezzel sem ért el nálam nagy változást, ezért meggyanúsított, hogy lopom a cég eszközeit és hogy nem voltam előző két napig dolgozni, és ennek meg lesz a következménye. Akkor már nyíltan megkérdeztem tőle, hogy háborút indított a kinyírásom érdekében? Csak vigyorgott.

No én akkor már nem vártam meg a következményét annak, amit el sem követtem. Azonnali hatállyal másnap felmondtam. Akkor még jobban vigyorgott. A következő héten pedig munkaügyi pert indítottam a cég ellen. Ő azt hitte, hogy az elmaradt bérem miatt pereskedem, és soron kívül átutalta. De én azt akartam, hogy álmatlan éjszakái legyenek miattam. Menet közben peren kívüli tárgyalást kezdeményeztem vele. Akkor már tudta, hogy nem az elmaradt béremért pereltem, az csak az ok volt rá. Azért nem kell pereskedni, mert az jár. Megjelöltem, hogy mekkora összegért vagyok hajlandó a perttől elállni és biztosítottam róla, hogy még a cége alól is kihúzom a talajt, ha szükségét érzem. Sokat kértem az elszenvedett 3 évért cserébe. Nem reagált rá semmit. 9 hónapig folyt a per, aztán az utolsó tárgyalás előtti napon átutalta a kért összeget, majd felhívott, hogy mondjam le a tárgyalást. Nyilván akkor már erre nem volt mód, és nem is akartam. Úgyhogy fizethette még a perköltséget és az ügyvédem tiszteletdíját is.

Mit mondjak erre? MEGÉRDEMELTE! Amilyen az adj Isten, olyan a fogadj Isten...

2022. jan. 16. 07:05
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"...és szerintetek mi állt valójában mögötte?"

Az állt mögötte, hogy neki nem kellettek a dolgozók, csak a cég vagyona. Mivel a legtöbb dolgozó régi motoros volt ott, ezért egy felmondás esetén végkielégítés + felmondási bér járt volna nekik. Ezt akarta megspórolni rajtuk, mert egy újgazdag, kizsákmányoló, szemét alak volt.

2022. jan. 16. 07:11
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Masszázsszalonban voltam recepciós, amikor a főnök két hétre külföldre utazott. Előtte nekem nyürrögött, hogy az asszonya is vele akar menni. Amikor visszajött, akkor felháborodott, hogy az unokahúga nem kaphatott ráadás-masszázst, de ennek az volt az oka, hogy nem kért. Ezen kívül még azt is mondta, hogy a külföldi masszőr kolléganőknek nem lett volna szabad a határt átlépni, és én ebben biztosan segítettem nekik, mert úgy csináltam a beosztásukat, hogy ne kerüljön ügyfél egyikhez vagy a másikhoz. Azt is mondta, hogy ezelőtti napon egész nap azért futkosott, hogy nekem bűnpártolásért nehogy rendőrségi ügyem legyen. Ja, a lányok külföldön nem találkoztak semmilyen hatósági emberrel, és én se tudtam, hogy átlépik a határt. Ezen kívül még azt is visszahallottam, hogy a váltótársnőm, aki am engem sosem látott, fúrt ki, és neki engednie kellett a nyomásnak. Ő kirúgott, én találtam másik helyet, ő meg azóta 4 különböző helyre jár ki a "siratófalra". Ha találkozom vele, sosem felejtem el pofán vigyorogni a mocsok, sunyi tetvét.
2022. jan. 18. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!