Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi lehet a gond, ha már kb 60...

Mi lehet a gond, ha már kb 60 állásra jelentkeztem, de sehova sem vettek fel?

Figyelt kérdés

A Profession.com-on van eddig 45 pályázatom, az indeeden jelentkeztem 9-re, meg volt pár, ahova a cég weboldalán keresztül jelentkeztem, szóval úgy kb 60 körül lehet.

Eddig 3 helyre hívtak be állásinterjúra, de végül ott sem engem vettek fel.

2022. dec. 9. 02:47
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Igen. Többnyire szülői, rokoni, baráti segítséggel, vagy olyan állásokban, ahova tényleg nem kell semmi, esetleg egy helyes pofika. De meg kell értened, hogy a diplomás álláspiac teljesen más. Az olyan állásokban, amelyhez nem kell diploma, a diploma csak a bajnak van. Még egyszer: miért pont téged hívnának be interjúra? Mi az, ami megkülönböztet téged a többi 3000 jelentkezőtől? Csak annyit látnak belőled, hogy nincs benned semmi extra, eddig munkahelyed se volt, viszlát.

Ne keseredj el. Én is voltam pontosan a te helyzetedben. Használhatatlan diploma, semmi normális álláselőzmény… emlékszem, 100+ helyre beküldtem, sikertelenül. Nekem anno ismerős segített valahova bejutni, ahol fizetés nélkül sertepertéltem fél évig (!). Utána éveken át küzdöttem egy jobb helyért. Több évbe telt, mire az első normális munkahelyemre bekerültem.

Ezért javaslom neked is, hogy kérj segítséget valakitől. Ajánld fel magadat valami havernak tök ingyen. (Ja igen ezt is csináltam anno.) Fontos, hogy szerezz valahol tapasztalatot.

2022. dec. 14. 04:28
 32/35 anonim ***** válasza:
Kezd egy ssc ben
2022. dec. 14. 08:35
 33/35 A kérdező kommentje:

Vidéken élek, Zalában, errefelé nem igazán vannak SSC-k.

Apának van egy kőműves ismerőse, aki felvenne segédmunkásnak. Oda elmegyek

2022. dec. 14. 20:23
 34/35 anonim ***** válasza:
Ha egyszer elmész kőműves mellé, onnan nem lesz visszaút. Lehet, hogy valami életképes MA-t kéne még letolnod és a nyelvre ráfeküdni, hogy beszéld is. Aztán tárt karokkal várnak pl az Audiban. Esetleg informatika, oda gyorsan át lehet magad képezni. De a kőműveskedésnél még a külföldi vendéglátás is jobb, mert ott legalább megtanulod a nyelvet.
2022. dec. 27. 23:42
 35/35 A kérdező kommentje:

Olyan rosszul néz ki az önéletrajzomban, hogy ha később esetleg találnék egy irodai munkát, akkor hátrány lenne? Nem vagyok sajnos abban a helyzetben, hogy válogassak a munkák között és kéne a pénz.

Most meghirdettek a környéken egy önkormányzatnál pénzügyi ügyintéző állást. Oda jelentkeztem, közigazgatási munka, tehát kapcsolódik a diplomához. Abban reménykedek, hogy oda talán felvesznek.

Valami MA jó lenne tényleg, de mire érdemes menni? Közigazgatás-szervező diplomával felvesznek olyanra, ami életképes is?

2022. dec. 28. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!