Mi lehet a gond, ha már kb 60 állásra jelentkeztem, de sehova sem vettek fel?
A Profession.com-on van eddig 45 pályázatom, az indeeden jelentkeztem 9-re, meg volt pár, ahova a cég weboldalán keresztül jelentkeztem, szóval úgy kb 60 körül lehet.
Eddig 3 helyre hívtak be állásinterjúra, de végül ott sem engem vettek fel.
Közigazgatás-szervező diploma. Nem voltam gyakornok, legfeljebb az egyetemi 5 hetes nyári "szakmai gyakorlat". Munkatapasztalatom nincs, csak diákmunka.
Mindenfélére jelentkeztem, az érettségis betanított irodai adminisztrátortól a gyártósorig. A gyárba meg gondolom túlképzettnek tartanak. Ahol voltam állásinterjún, azok is középfokú végzettséget igénylő betanított irodai munkák voltak, pl. ügyintéző, ügyfélszolgálat
"Mindenfélére jelentkeztem"
Ezzel van a baj. Én még egyetem alatt egy adott kisebb témára leszűkítettem az érdeklődésem, majd azon belül igyekeztem a legtöbb tapasztalatot összegyűjteni és csak olyan pozíciókat pályázok meg, amik ebből a szempontból relevánsak nekem.
Így biztosítani tudom, hogy mindig kitűnök a tömegből. Első állás szerzésénél egyetem alatt 5 cégtől 3tól kaptam ajánlatot és végül licitáltak is rám. Most munkaváltásnál eddig minden jelentkezésemre reagáltak és már megkaptam az első ajánlatom, a többinél még nem jutottam az interjúzás végéig. A december belassítja a cégek működését.
Ezzel nem dicsekedni akarok, csak rávilágíttani, hogy nagyon rossz hogy minden létező dologra jelentkezel, ahol picit sem tudsz kitünni a tömegből, mert ugyanolyan vagy mint mindenki vagy talán rosszabb.
Kezdj valamit a diplomáddal...
Az a gond, hogy vakon lövöldözöl cél, szaktudás és gyakorlat nélkül.
Ha én az IT-s diplomámmal beadnám 60 helyre takarítani, gyártósorra, villanyszerelőnek, űrhajósnak, engem sem vennének fel. El kéne dönteni, hogy mihez értesz (vagy akarsz érteni), és arra hajtani (arra tanulni még igen, otthon) és utána próbálkozni!
Hát de ezaz, hogy nem értek semmihez. Csak van egy piacképtelen diplomám, ami annyit ér kb, mint egy érettségi. Nem tudom hasznosítani. Főleg betanított aktatologató munkákra jelentkeztem, ahova nem kell szaktudás.
pl hiába jelentkeznék bérszámfejtőnek vagy logisztikusnak, nem értek hozzá. Persze 1-2 ilyet is megjelöltem, hátha betanítanak.
17: Mi akadályoz meg, hogy érts valamihez és rászánd az időt? Nem volt semmilyen elképzelésed a diplomával, mihez akarsz vele kezdeni? Miért végezted el?
Hogyha olyan pozíciókra jelentkezel, ahová se szamirányú képzettséged, se szakmai tapasztalatod nincs, nem fognak felvenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!