Hogy helyes az önéletrajzban?
Ha hónapfordulónál van vége a munkának, akkor hogy szebb írni?
Pl augusztus végén-szept első pár napjába belefutott héten hagyom ott a munkát;
Február-szeptember vagy augusztus?

Órát, percet, másodpercet nem akarod még beírni?
Fel se fognak venni, ha ennyire pöcsörésző vagy.
Beírod hogy szeptember elején hagyod ott oszt cső.

Nyilván milliszekundumot is szeretnék írni…
Csak az én véleményem szerint, ha szeptember másodikán fejezem be a munkát, akkor az “-augusztus” inkább, mint félreértés legyen.
Köszönöm a pöcsörészést, majd növesztek is egyet lassan :D Kár, hogy két munkám van így is és csak frissítek a cv-n.
Köszönöm annak, aki egy fokkal értelmesebb választ adott, itt nagy etikai/filozófiai kérdésben.

Ha rövid munkaviszony(ok)ról van szó, ezeket ki lehet használni arra, hogy kitold a munkavégzésed. Ha valahol dolgoztál 1 év 10 hónapot, és azt te pontosan így dokumentálod a CV-ben, annak aki elsőre rápillant és értelmezi, nem az fog megmaradni hogy 1 év 10 hónap, majdnem 2 év, hanem csak annyi hogy 1 év. Ha kereken 2 évig eltolod a hónapokkal játszva, akkor az fog megmaradni.
Egyébként teljesen mindegy, ha pl. dolgoztál egyik helyen 3 évet, másik helyen a kérdésben említett időben dolgoztál, majd utána dolgoztál megint valahol, csak úgy írnám, hogy 20xy. év: abc Kft. stb.
Hónapra megadva esetleg az utolsó munkahelyed kezdési időpontját érdemes megadni, többinél elég az évszám.

Egyelőre még nem fejeztem be a sulit, így egyedül 1 olyan évem volt, mikor mindkét félév szerencsésen jött ki és egy munkát eltudtam vállalni végig.
Végzés után nekem is szimpatikusabb évet írni, akkor már valószínűleg úgy sem fogok gyakran munkát váltani. Most viszont lehet viccesen jönne ki, hogy idén vagy 8 munkám van/volt, ha csak szigorúan évet adok meg. Valóságban meg kettőt viszek év eleje óta, maradék 6, csak 1-3 hónapos vagy eseményhez kötött munka és pont ezeknek a rövidebbeknek van egy hajszállal több köze a szakomhoz. Lehet utóbbinál lenne érdemes picit játszani a hónapokkal.
Köszönöm a segítséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!