Önéletrajzba milyen fotó az "igazi"?
22/F vagyok, de az önéletrajzomnál a fotóban nem vagyok biztos.
Van 2 jó képem, amin nem csak az arcom látszik, egyik elölről, másik picit oldalasan (a fényképezőgépbe nézve). Viszont mindkettőn kék pulóverben vagyok. Nem otthoni pulóver, hanem rendes pulóver, amiben egyetemre meg ilyen helyekre szoktam menni.
Ez így okés, vagy muszáj kiöltözni? Vagy jó a pulóver is?
Csak az arcról készült kép meg elvileg azért nem jó, mert túl igazolványképes.
Tudtok adni valami tanácsot? Muszáj mosolyogni is, vagy elég egy sima (nem komor, nem mogorva) kép is?
Németeknél külön van olyan hogy "Bewrbungsfoto".
Kérdés hogy hová pályázol. Mert gyári csavarbehajtónak nem feltétlenül kell pl. fehér inges nyakkendős fotó, és kiöltözni is elég egy jobb farmer esetleg galléros póló, vagy normál ing. Esetleg pulóver.
Ha már valami mérnök, vagy csoportvezetői pozícióba mennél, esetleg eladási területre, akkor már lehet haszna egy olyannak hogy elmész a fényképészhez és készííttetsz egy ilyen fotót, amin jobban kiöltözöl, mecsináltatod a hajad előtte stb.
Igazából ezek is csak arcképek. Mosolyogni? Miért kellene. Persze nem előny ha az ember olyan mint aki citromba harapott, de az sem előny ha körberöhögi a fejét.
A szimpatikus benyomás a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!