Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Önéletrajzba milyen fotó az...

Önéletrajzba milyen fotó az "igazi"?

Figyelt kérdés

22/F vagyok, de az önéletrajzomnál a fotóban nem vagyok biztos.

Van 2 jó képem, amin nem csak az arcom látszik, egyik elölről, másik picit oldalasan (a fényképezőgépbe nézve). Viszont mindkettőn kék pulóverben vagyok. Nem otthoni pulóver, hanem rendes pulóver, amiben egyetemre meg ilyen helyekre szoktam menni.

Ez így okés, vagy muszáj kiöltözni? Vagy jó a pulóver is?

Csak az arcról készült kép meg elvileg azért nem jó, mert túl igazolványképes.

Tudtok adni valami tanácsot? Muszáj mosolyogni is, vagy elég egy sima (nem komor, nem mogorva) kép is?

2016. márc. 22. 10:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Igazolványkép kell, hogy a hr-es könnyebben be tudjon azonosítani, ha válogatni kell.
2016. márc. 22. 11:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor elég, ha erről a 2 képről levágom a pulóveres részt és csak a fejem marad?
2016. márc. 22. 11:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Németeknél külön van olyan hogy "Bewrbungsfoto".

Kérdés hogy hová pályázol. Mert gyári csavarbehajtónak nem feltétlenül kell pl. fehér inges nyakkendős fotó, és kiöltözni is elég egy jobb farmer esetleg galléros póló, vagy normál ing. Esetleg pulóver.

Ha már valami mérnök, vagy csoportvezetői pozícióba mennél, esetleg eladási területre, akkor már lehet haszna egy olyannak hogy elmész a fényképészhez és készííttetsz egy ilyen fotót, amin jobban kiöltözöl, mecsináltatod a hajad előtte stb.

Igazából ezek is csak arcképek. Mosolyogni? Miért kellene. Persze nem előny ha az ember olyan mint aki citromba harapott, de az sem előny ha körberöhögi a fejét.

A szimpatikus benyomás a legfontosabb.

2016. márc. 22. 11:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát Bécs érdekelne, és nem vezetői állás, hanem ilyen diákoknak való munka, amihez nem kell diploma.
2016. márc. 22. 11:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Elég egy szolid, visszafogott mosoly. Komolytalan melóhoz nem kell komoly benyomást keltened.
2016. márc. 22. 12:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Menj el egy fotóshoz és vele csináltass képet. Nem kell kiöltözni, egy ing vagy pulcsi, rá egy hétköznapi zakó és ne felejts el mosolyogni. Ráadásul a háttér is adott, az is jó, ha nem egyszerű fehér, hanem valami más, kicsit kontrasztos veled, így kiemel (sokkal jobb mint az igazolványkép). Úgy kell festened a képen, mint egy sikeres cég boldog alkalmazottja. Szóval ne legyen semleges vagy megkeseredett fejed. Nem nagy pénz, én kemény 1000 Ft-ot fizettem egy 4 képes sorozatért retusálva és digitálisan kaptam meg pendrive-on. Sokat segített.
2016. márc. 22. 12:07
 7/8 anonim ***** válasza:
A party arcos kep
2016. márc. 22. 13:00
 8/8 anonim ***** válasza:

szerintem is menj el egy fotóshoz és csináltasd meg vele. diákmunkához ne öltözz ki, de azért egy lazán elegánsabb öltözék nem árt.

hasznos olvasmányok a témában:

[link]

[link]

2016. márc. 22. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!