Önéletrajzot tartalmazó üzenetben helyes lehet ez a szöveg?
tárgy: érdeklődés
szöveg: Tisztelt Címzett!
Korábban a helyi konkurencia alkalmazásában álló szakmabeli vagyok. Cégüknél szeretnék elhelyezkedni, ezért az önök honlapján található álláshirdetésre jelentkezve, mellékletként csatolva elküldöm fényképes szakmai önéletrajzom.
"Korábban a helyi konkurencia alkalmazásában álló szakmabeli vagyok."
Nyelvtanilag helytelen. Meg minek beleírni, egy hisztis sértődős gyereknek tűnsz tőle aki dacból a konkurenciához rohan.
Ez a tökéletes szöveg! Ha azt akarod, hogy élből ne is foglalkozzanak veled.
- az első mondat nettó marhaság, még ha ez is a helyzet, ezt ők is meg fogják tudni az életrajzodból, nem kell ilyen kacifántos módon kihangsúlyozni
- a mondatszerkezetek katasztrofálisak
- a 2. mondat elegendő lesz csak fogalmazd át.
Tisztelt Hölgyem/uram!
Cégüknél szeretnék elhelyezkedni, ezért csatoltan küldöm önéletrajzomat az "iszapfőző" pozícióra.
Üdvözlettel, Gipsz Béla
Kedves Béla!
Örömmel olvastuk pályázatát! Már nálunk dolgozik Ifj Gipsz Jakab, Gipsz Jakab, id. Gipsz Jakab, özv. Gipsz Jakab, J. Gipsz Jakab, Dr Gipsz Jakab PhD, kezdtük azt gondolni, hogy a gipsz családba semennyi kreativitás nem szorult :)
Szerintem a tárgy lehetne kicsit bővebb nem csak annyi hogy "érdeklődés" hanem kifejtve hogy mivel kapcsolatban (munkakör/pozíció). Ha csak magamra gondolok, kapok 20-30 levelet egy nap, 2 nap múlva már visszakeresni sem fogom tudni az önéletrajzot.
Címzett helyett sokkal személyesebben hat a Hölgyem, Uram, de legjobb ha valakit személyesen meg tudsz szólítani. Érdemes előtte a központot felhívni, hogy tud segíteni, megadni egy kapcsolatot akinek írhatsz.
A "konkurencia alkalmazásában álló" szöveged meg szimplán ellenszenves, negatív érzelmeket kelt. Mindamellett az információ tartalma 0. Mi az hogy konkurencia? Mi az hogy szakmabeli? HA csak a saját cégemre gondolok, van a titkárságtól kezdve a pénzügyön át a segédmunkásig mindenki.
Tisztelt Címzett!
Szeretnél jelentkezni a cég honlapján meghirdetett “xy” pozícióra.
Az önéletrajzomban, amit mellékletként csatoltam, minden korábbi (szakmai!) tapasztalatom fel van tüntetve.
Üdvözlettel:
Xy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!