Helyes az alul leirt nemet szöveg? Javitsatok ha nem
Hello,
Ich war gestern um 9:30 schon zu Hause.
Wir haben eine lange Weg. Danke schön für alles. Weidenbach ist sehr schön.
Hast du Chemie test bescriebt?
Ich screibe morgen Chemie test.
Gute Nacht!
*Beschrieben
*Schreibe
Vicces hogy a schön -nél jól írtad az sch-t de ezeknél nem.
"Weidenbach ist sehr schön."
Itt pontosaan mit akartál írni? Mi az hogy weidenbach? (Lehet csak én nem találkoztam még ezzel a szóval)
Jeeeezuuuss
Fel se tunt, hogy kihagytam a h betut. Koszonom
Es Weidenbach egy telepules.😄
"Wir haben eine lange Weg."
Ezt, gondolom, múlt időbe szántad, tehát:
Wir hatten einen langen Weg. (És a szó nemének az egyeztetése sem stimmelt szerintem a névelőhöz és a jelzőhöz.)
"Hast du Chemie test bescriebt?"
Itt nem a beschreiben (ábrázol, jellemez, leír - átvitt értelemben), hanem a schreiben (ír) ige múlt idejét kellene használni (mást jelentenek). A schreibennek viszont nem geschriebt, hanem geschrieben a múlt ideje.
Valamint a Chemietest egybeírandó, vagy kötőjellel, utóbbi esetben a Test nagybetű lenne, mert a németben minden főnév nagy kezdőbetűvel írandó. Tehát:
Hast du Chemietest geschrieben?
Ezeket tudom nagyjából javasolni, de perfekt nem vagyok németből. Majd a többiek is hozzászólnak. :)
Még annyit, hogy a gyakorlatban ne aggódj az effajta hibák miatt, ettől még bőven megértik a gyakorlatban, hogy mit szeretnél közölni, és sokszor a született németek ennél gázabbul írnak. Az iskolában sajnos arra idomítják az embert, hogy az összes ilyen kis hibáért nyomorultul érezze magát, amitől nem fog merni megszólalni, és elveszti a bátorságát meg a motivációját. Szóval csak bátran! :)
#3) Alapvetően minden jó, amit írtál.
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a németben a legtöbb esetben elengedhetetlen a névelő használata, mert anélkül fülbántóan "Tarzandeutsch" lesz belőle, ahogy szleng németesen mondjuk. Tehát:
>> Hast du den/deinen Chemietest geschrieben?
>> Ich schreibe morgen einen Chemietest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!