Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki mennyi pénzt keresett 2022...

Ki mennyi pénzt keresett 2022 októberében?

Figyelt kérdés
Tehát nem az érdekel hogy mennyit "fogsz" meg mennyit akarsz, hanem ami ténylegesen a bankszámládra került 2022 októberében. Ha vállalkozó vagy akkor a tiszta profit érdekel, NEM a bevétel.

2022. nov. 25. 12:06
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
14%

Aki nem tudja bizonyítani, hogy annyit keres amit ki ír, az hazudik.

Vagy igazolja egy bérpapírral.

2022. nov. 25. 15:50
 32/57 anonim ***** válasza:
48%

Nem mindenkinek van berpapirja suttyokam, sokan vallalkozok vagyunk.

Masik dolog te ki vagy hogy neked bizonyitani kene barmit? Ha nem hiszed el nyasgem

2022. nov. 25. 15:52
 33/57 anonim ***** válasza:
88%
Egyszer beraktam egy bérpapírt. Utána azzal jöttek, hogy az nem hiteles, mert bárki tud olyat szerkeszteni..
2022. nov. 25. 15:56
 34/57 anonim ***** válasza:
64%

"Ez kb csak az IT-ra vonatkozik. Más területen azért nem ennyire jellemző ez a szitu."

Egyáltalán nem igaz! Ez az összes versenyképes szakmára vonatkozik.

-- A szomszédaim fogorvosok voltak, most ausztriában dolgoznak. Eleinte csak ingáztak (1 hét kint, 1 itthon), aztán a COVID alatt teljesen feladták. Azt mondják, hogy az EÜ-ben ugyanez megy, nem véletlen, hogy 30 alatti szakdolgozót nem látsz a magyar EÜ-ben, maximum a BHC, meg Medicover és hasonló helyeken.

-- Jó nevű gimibe jártam, az osztálytársak 90%-a diplomázott. Ott ugyanúgy igaz az 50% külföld, a maradék nagyrészt multi. Van közöttük közgazdász, marketinges.

-- A főiskolán volt nálunk egy csomó mérnöki kar (villamos, gépész, stb). Ott ugyanez megy.

-- Testvérem kutató, egyetemi szférában dolgozik. Regetegen mennek külföldre tanítani, akár olyan istentelenül jó gazdasági helyzetben lévő országokba, mint Görögország meg Spanyolország. Az egyetemi tanár/kutató ott sem keres a többségi társadalomhoz képest jól, de az itthoni viszonyokhoz képest még mindig (értsd: Mo-n esélytelen kocsit fentartani 2 egyetemen dolgozónak, ott azért egy használt verda nem számít "elitnek", ahogy a kérdező itt mindenkit lazán titulált a 2500€ nettójával.

És akkor nem beszéltem még arról, hogy 10 éve lakást újítottam fel, megmaradt egy csomó szakival a kapcsolat, akiket ide oda ajánlottam, vagy én is hívtam, ha kellett valami. Nos, mostanra az 50 alattiak szinte mindegyike külföldön, múltkor hívom a villanyszerelő srácot, mondja, hogy kész, ő már Frankfurtban, de keressem a haverját, jó srác, majd az segít. Felhívom a havert, mondja, hogy sajnos ő már a digóknál tolja az ipart.

Szóval még csak azt sem lehet mondani, hogy csak a diplomások mennek, megy itt mindenki, hosszú távon meg vagy nem lesz kamionsofőr, orvos, nővér, villanszerelő, bármilyen mérnök, vagy meg kell fizetni.

Az egy másik kérdés, hogy a sok 50 feletti még mozgásban tartja a rendszert, meg azok akiknek olyan a végzettségük, hogy nem igazán tudnk mozdulni. Jogászok pl mind itthon vannak, és mivel mindegyik nem elég ügyes az ügyvédi pályához, ezért nem kevesen éhbérért robotolnak valami állami hivatalban.

2022. nov. 25. 16:00
 35/57 anonim ***** válasza:
100%
Műszerészként nettó 380e volt a a nettóm és 20e jött szép kártyára.
2022. nov. 25. 17:16
 36/57 anonim ***** válasza:
75%
Ha le látsz egy milliós bérpapírt, akkor meg ráfogod,hogy kamu, meg photoshopolt. Ezért nem fog neked senki se bérpapírt mutatni. + azon személyes adatok is rajta vannak, cégnév, stb. Ezt se fogja senki se bevállalni egy anonim oldalon.
2022. nov. 25. 17:54
 37/57 anonim ***** válasza:
31%
Ez a berpapiros hozzaallas tipukus buta proli felfogas... Azt mutatja hogy valaki meg mindig az ovisok szintjen gondolkodik. Sajnos az ilyenek szavazati joggal is rendelkeznek. Ezert tart itt az orszag
2022. nov. 25. 18:41
 38/57 anonim ***** válasza:
100%
31. És mi van azzal, aki nem akarja bizonyítani egy névtelen fórumon, ismeretlen embereknek, suttyókám? Arról gondolom fogalmad sincs, hogy a fizetés így a bérpapír is üzleti titok, így nem lehet csak úgy kitenni egy nyilvános fórumra. És természetesen közöd sincs hozzá.
2022. nov. 26. 07:03
 39/57 anonim ***** válasza:
37%
#34 azért a nagy különbség IT és más szakmák között, hogy IT-ban ITTHON keresik meg sokan a nyugat-európai bért, míg akiket felsoroltál mind ki kellett menjen külfödre.
2022. nov. 26. 10:10
 40/57 anonim ***** válasza:
31%
10# jól írta 👍😆
2022. nov. 26. 11:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!