Ki mennyi pénzt keresett 2022 októberében?
Kérdező az megvan, hogy az átlag az csak egy nem túl beszédes összegzése az adathalmaznak? Nyilván van, akinek 20 millió a fizetése, és van, aki 120 ezerből tengődik. Mit kell ezen meglepődni?
Igen, az IT-sok, valamint multis igazgatók, orvosok stb. sokat keresnek. Ha visszaszámolod a “milliós fizetéseket”, a többségük 3-4000 euro havonta, ezt az IT-sok azért tudják behúzni, mert ennyire jól fizet a munkájuk. Mi ezzel a gondod?
12 milliót hidegburkoló vállakozó
19/f
Október az pont nem mérvadó mert akkor jönnek az éves bónuszaink.
Nálunk szeptember vége a pénzügyi évforduló.
1,7 milliót kaptam okbóberben.
Év többi hónapjában csak 800 nettót kapok.
"Úgy imádom hogy a magyar nettó átlagkereset 350.000 ft, de itt meg repkednek a másfél-két millás havi fizuk.... hogy mitől lett a gyk ennyire az elitnek az oldala"
Semmi elit! Elmegyek a kocsmába ott ülsz mellettem, bemegyek a boltba, előttem tolod a bevásárlókocsit, egy helyre járunk focimeccset nézni, egy helyen tanulnak a gyerekeink.
Nem valami kormányzati támogatású elit tagja vagyok, hanem ugyanolyan bérből és fizetésből élő ember, mint te.
Csak én reggel nem egy önkormányzati irodába megyek be tolni a taposómalmot 8-15-ig 300nettóért, hanem egy multihoz havi 1 milla feletti bérért.
Ez a pénz neked soknak tűnik, de a 3000€ körüli nettómmal a saját multimnál dolgozó német, britt, amerikai mérnökök pofán röhögnek.
Viszont a statisztikába beleszámítok és 3-4 emberből csinálok én egyedül átlag fizetésűt.
"Versenyképes tudással nem sok a milliós fizetés."
Sőt! Ha nem csak az országhatáron belül nézem, hanem mondjuk EU szinten, akkor szokszor még kevés is.
És egyre több versenyképes tudású emberért bizony nem csak a magyar piac versenyzik.
Akikkel együtt kezdtem a szakmát, azok közül kb
- 50% külföldön van
- 25% itthon dolgozik, de olyan cégnek, ami 100%-ban külföldi piacon működik, nem keres olyan jól, mint az első csapat, de messze jobban, mint egy hazai cég.
Ha a maradék 25%-ot egy magyar cég meg akarja szerezni, akkor lehet, hogy nem kell külföldi bért adni, sőt, még annyit sem, mint amennyit az keres, aki itthonról dolgozik külföldre, de nem is lehet kiszúrni az emberek szemét 250-300 ezer nettóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!