20%-ért váltani?
Szeretem a mostani munkahelyem, egy éve vagyok itt kb. Viszont kerek-perec kimondták, hogy lesz@rják az inflációt, ezzel összefüggésben nem kapunk emelést, illetve jövőre az esedékes tavaszi emelés sem 100% még. Kaptam egy ajánlatot (hasonló multi), kicsit pörgősebb pozi, mint a mostanim, de 20%-al több és van éves bónusz is (a mostani helyemen nincs). Váltanátok?
Ellene szól a job hopping (1 éve sem vagyok még itt), illetve, hogy jó a légkör a mostani helyemen.
Mellette szól, hogy jobb a pozi, több a fizetés és van bónusz is.

Ok, látom a többség 2-5 fős családi cégekből adja az észt. A multik világa (és a kérdező is erről írt) kicsit másként működik.
Nektek van igazatok mindenben! Ha valaki 3 havonta talál egy jobban fizető helyet (még ha a jobban fizető 1-2%ot is jelent), akkor azonnal váltson, mekkora mázlista, nem lesz semmi baja az életben.
Ellenőrizni sem lehet valaki mondókájának igazság tartamát, szóval ettől sem kell félni!
Mindenben igazatok van, részemről léptem (kérdező, fogadd el az új munkát!)

"Kezdett junior pozícióban, ott volt a legtovább, majd átment mediornak egy másik céghez, onnan nagyon rövid idő alatt seniornak egy harmadikhoz. Hozzám már architektnek jelentkezett..."
4 év alatt juniorból architect 3 céggel? Jó vicc! Engem anno 7 év tapasztalat után vettek fel seniorként, de őszintén még mindig csak mediornak éreztem a saját szintemet.

"42: amúgy viccet félretéve nem nagyon lehet ellenőrizni (lehet, csak nincs rá kapacitás) a jelentkezések valóságtartalmát. Mire onboarding-on van az illető és leadja a tb kiskönyvét, már nem fogja összefésülni Marika a CV-jével)"
Ez változó.
Voltam már nagyon paranoiás multinál, ők tételesen ellenőrizték az összes releváns referenciám.
Voltam olyannál, aki előre kért be kontaktot a referencia ellenőrzéséhez.
A mostani cégem például utólag ellenőriz (tehát már a próbaidő alatt), de felhívják az emberek figyelmét előre, hogy egyrészt le kell a belépéshez adni a szükséges referenciákat, másrészt a céges policy alapján azonnali felmondással jár, ha valaki hazudik (erre tényleg van szabályzat). Őszínte leszek még nem találkoztam olyannal, akinek tényleg felmondtak volna, viszont olyannal már igen, akin láttam, hogy nem fog ide jönni dolgozni, amikor a HR-es elkezdte sorolni, hogy mi a policy, és milyen referenciákat kell leadni. Nem is fogadta el az ajánlatot.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!