Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyenkor hülyeség váltani?

Ilyenkor hülyeség váltani?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom (és az a tapasztalatom), hogy a leggyakoribb fizetésemelési kör a nagyobb cégeknél/multiknál tavasszal van. Ergo ha most váltanék, akkor nem a tavasszal esedékes bérsávban tudnék mozogni, hanem a mostaniban, nem? Aztán tavasszal majd azt mondják, hogy nem emelnek a fizetésen, mert csak nemrég kezdtem...
2022. okt. 19. 16:08
 1/7 anonim ***** válasza:
8%
igen
2022. okt. 19. 16:11
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Bármikor válthatsz, azzal sokkal többet nyersz, mint egy klasszik multis 2-5% emelésnél. ha van jó ajánlatod, szerintem ne várj.
2022. okt. 19. 16:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
emelésre sose várj. Ha van ajánlatod ami értelmezhetően több fizu (legalább 10, de inkább 15-20% plusz) akkor válts. A kedvenc taktikája minden cégnek és vezetőnek, hogy lengetik a "majdtalánegyszerjövőre de akkoraztánsokésnagyonjólesz" dumákat. Aztán kapod Q1-ben a 4% fizuemelést és köszönik a jó teljesítményedet...
2022. okt. 19. 17:31
 4/7 anonim ***** válasza:
nekünk is belengették. Majd a X teljesül, akkor lesz fizetés. Teljesült X, akkor jött,hogy ha majd Y teljesül, akkor lesz fizuemelés. Teljesül Y. Megkérdeztük miért nincs. Az volt a válasz, hogy nem adták írásba, tehát nem is kell teljesíteniük.
2022. okt. 19. 19:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Multinál nem érdemes várni az emelésre. Egyrészt mert általában egy számjegyű emelést várhatsz csak, másrészt meg sokszor mézesmadzag csak és mikor odajutnál, akkor közlik, hogy most nem áll úgy a cég és blablabla.

Nekem volt, hogy 3 évig nem emeltek, mert mindig volt valami kifogás.

Ha van egy jó ajánlatod, akkor érdemes lépni, mert akár 20%-ot is foghatsz, amit emeléssel multinál esélytelen kapni.

Kisebb cégnél már más tészta, ott attól függően, hogy megy a szekér, lehet nagyobb emelés is. Most kis cégnél vagyok és idén 34%-ot emeltek.

2022. okt. 19. 20:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Az oké, hogy általában egyszámjegyű emelést várhatok, de általában (kb 20 éve) 15-20%-os infláció sem volt. Tehát nagyon meglepődnék, ha most is egyszámjegyűek lennének az általános emelések.
2022. okt. 20. 09:18
 7/7 anonim ***** válasza:
A multinál az a baj, hogy általában nagyon lassan forog a kerék ebből a szempontból. Amíg a céges bürokrácián átmegy minden, addig nagyon sok idő telik el és hiába mondja a magyar vezetés, hogy magas az infláció, emelés kell, amíg eljut a nagyfejesekig és azok rábólintanak, addig hónapok telnek el és inkább hagyják, hogy régi emberek lépjenek ki, semmint gyorsan levezényelnék az egészet. A multi még magas inflációnál sem szeret sokat emelni.
2022. okt. 20. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!