Egyetemet szeretnék váltani. Nagyon nagy hülyeség lenne?
Jelenleg a harmadik félévemet taposom egy kisebb vidéki egyetemen. Mérnökinformatikus BSc-t csinálok. Az a helyzet, hogy el szeretnék menni erről az egyetemről. A szakomat szeretem, élvezem a programozást, a fizikával is elvagyok. Az ok amiért váltani szeretnék az az, hogy szeretnék Budapesten tanulni. Anno felvételikor nem gondolkoztam, tájokozódtam túl sokat. A közeli egyetem tűnt a legpraktikusabbnak, mert csak egy 30 perces busz útra vagyok tőle. Eleinte úgy voltam vele, hogy jó lesz. Aztán a COVID miatt elmaradt a gólyatábor, az első évben gyakorlatilag senkivel nem tudtam összeismerekdeni a szakról. De mégis, a legnagyobb baj magával a várossal van ahol tanulok. Egyszerűen nincs semmi program, dögunalom az egész. Egyáltalán nem érzem úgy, hogy egyetemen tanulok. Még mindig olyan mintha gimibe járnék, csak a követelmények sokkal nagyobbak. Szeretnék kiszakadni a szülőkörnyezetemből egy kicsit.
Ebben a félévben összehaverkodtam két szaktársammal, de velük is ritkán találkozok. Mindannyian bejárósok vagyunk, egyikünk pedig messzebb lakik. Így, ha be is ülünk valahova sörözni max 2-3 órára. Barátnőm idén kezdte meg az egyetemet Budapesten és majdnem az összes jó barátom Bp-n tanul. Olyan irigységet érzek magamban amikor azt látom/hallom, hogy mennyivel jobb, izgalamasabb nekik az egyetemi élet. Nem csak annyi az egész, hogy bemennek, végigülik az órákat, aztán irány haza tanulni. Rengeteg programot szerveznek náluk a HÖK-ösök, míg nálunk semmi nem volt még idén. Nagyon szeretném megtapasztalni a gólyatábort, kollégiumban is szivesen laknék.
Jelenleg azt tervezem, hogy a következő félévemet passzíváltatom. Elmegyek dolgozni és összeszedek annyi pénzt amennyit csak tudok augusztusig. Februárba felvételezek egy Budapesti egyetemre, és szeptembertől ott akarom folytatni a tanulmányaimat gólyaként. Remélhetőleg 1-2 tárgyamat, amik 100%-ban megegyeznek tananyag szerint el tudom majd fogadtatni (bár nem tudom ez hogy működik, mert pl. a mostani egyetemen az Analízis I,II tárgyak 4-4 kreditet értek, a másikon pedig 6-ot).
Sajnos maximum 9 félévet támogat az állam, abból pedig hármat már elhasználok addigra. Így marad 6 félévem egy 7 féléves szakot elvégezni, tehát, ha optimista vagyok, akkor is minimum egy szemesztert önköltségesen kell végigvinnem. Ezt semmiképpen nem akarom a szüleim terhére csinálni. Ezért is mennék dolgozni a tavaszi félévben.
Tudom tudom... a legjobb az lenne, ha mielőbb befejezném az egyetemet és munkábaállnék. De mégis úgy érzem, hogy most elvesztegetem az utolsó olyan éveimet amikor még nem munkából áll az életem, és ez a gondolat az utóbbi időben teljesen boldogtalanná tesz.
Szerintetek mennyire reális az elképzelésem? Hülyeség lenne ebbe így ilyen formában belevágni? Ti mit tanácsoltok? Szívesen várok személyes tapasztalatokat.
Biztos, hogy nem szakítanám meg ezért a tanulmányaimat.
Az álmaid aranyosak, naívak, de ennyit nem ér.
A tapasztalatom az, hogy aki passziváltat, annak nagy része kibukik.
Mert kiesik a rutinból, kiesik a tanulásból, az évfolyamról, elkezdenek csúszkálni, aztán a vége a nagy semmi.
Meg kell érteni, hogy az egyetem nem a buliról hanem a tanulásról szól.
Hétvégén fel mehetsz Budapestre bulizni, és annyi legyen elég, de hogy baromság ezért félévet halasztani, meg költözni, az meggyőződésem.
Én lennék a legboldogabb ha a hozzám legközelebbi egyetem 30 percre lenne tőlem. Én is 3.féléves vagyok, levelezős. Dolgozom és mellette tanulok. Mondjuk nekem sosem hiányzott a bulizás a társaság mert ha akarom most is tudnék társaságba menni. Nekem a cél, hogy minél hamarabb letudjam és a kezemben legyen a papír. Pest sem nagy durranás, mondom úgy hogy sosem laktam ott de ismerőseim sem maradtak ott végleg. Szóval tapasztalni jó volt, de csak ennyi.
Ezt te érzed, hogy megér-e neked ennyit Pest hogy most válts. Én nem hagynám ott a sulit a helyedben hanem ha végeztem mennék oda dolgozni. Munka mellett is van azért magánélete az embernek.
Jó dolgod van kérdező! Ha dolgoznál egyetem mellett, nem enne az unalom és nem érnél rá ilyen hülyeségeken gondolkodni.
Otthagynád a biztos dolgot egy bizonytalanért? Ami ki tudja, hogy egyáltalán megvalósulna-e.
Én is kisebb vidéki egyetemen tanulok és nem érzem magam kevesebbnek a Pesten élt barátnőmmel szemben aki már itt lakik velem 1 faluban. Drága volt a pesti lét. :D
"hacsak nem vagy buzeráns" 🤣🤣🤣🤣
Csak nem az, mert unja a banánt ott. 😆😆😆
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!