Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek hülyeség gyerekvál...

Szerintetek hülyeség gyerekvállalás előtt szakmát váltani?

Figyelt kérdés

25 leszek jövőre a férjem már nagyon szeretne gyereket, ha a szívemre hallgatok én is, de ha az eszemre ekkor még pár évig nem.

3 éve dolgozok szellemi munkában, de nem valami nagy a fizetésem és ebben a szakmában én nem is látom, hogy ez nagyon változna, hacsak nem kerülök be egy multihoz.

Egy teljesen más szakmában gondolkozok, ami közel is állna a szívemhez, és amit idővel akár egyéni vállalkozóként is tudnék csinálni.

Biztos ez se egyszerű út, de megpróbálnám.

Viszont itt van az a gond, hogy lassan gyereket szeretnénk... Így nem tudom belemerjek-e vágni a bizonytalanba és itt hagyni a biztosat. Azért 2 éven belül én is szeretnék már gyereket.

Szerintetek?

Vagy ugye ott van az, amit sokan csinálnak, hogy gyerek mellett tanulnak ki valami újat.

Kinek mi a véleménye?

2021. dec. 14. 16:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ha most biztos a munkahely akkor innen menj el szülni. Amíg otthon vagy a babával, addig tanulhatod az új szakmát és talán lesz valami állami segítség is majd amikor újra dolgozni kezdesz.

Egy új vállalkozás indítása sok pénz, sok idő, meg fog csúszni a baba projekt.

2021. dec. 14. 16:06
 2/13 anonim ***** válasza:
53%
Gyereket 3-4-5, de még 10 év múlva is válalhatsz. Szerintem tanulj inkább, mert gyerek mellett már nehéz lesz minden. A férjedre ne hallgas, könnyen beszél, nem neki változtatja meg az életét teljesen a terhesség és a gyerek. Egyetemre szeretnél menni vagy okj? Amúgy sajnos ismerek olyat, ahol a pasi szintén nagyon akarta a gyerekeket. Végül a csaj beadta a derekát. Nem ment egyetemre, hanem szült annak a baromnak sajnos 3-at is. Addig a féreg szépen tanult építette a karrierjét. A csajból szó szerint háziasszonyt csinált. Azóta meg pofátlanul csalja minden buliban. Mert ugye neki jár hogy bulizzon a csaj meg maradjon mindig otthon a gyerekekkel, mert a nő dolga...szóval előbb az álmaidra koncentrálj szerintem, 25 vagy nem 30. Gondolom nem akarsz még 40 évet lehúzni egy általad nem annnyira kedvelt szakmában.
2021. dec. 14. 16:15
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Én a helyedben a gyesre menéssel hagynám ott a régi pályát és baba mellett tanulnék valami újat. Legjobb lehetőség rá.
2021. dec. 14. 16:18
 4/13 anonim ***** válasza:
82%

Csak ismételni tudnám az 1-es és a 3-as válaszolót. Én is a GYES alatt tanultam meg egy új szakmát, ami azóta is csinálok.

Jó döntés volt!

2021. dec. 14. 16:22
 5/13 anonim ***** válasza:
49%
Meg jönnek az én is tanultam gyerek mellett stb-vel. ja, csak nem mindegy, hogy mit. Van ahol csomó gyakorlatra is kell ám járni és nem kapsz azért felmentést, mert gyereked van. Bölcsődei férőhely meg magánban is kevés. Én csak a nővéremből indulok ki, pedig van segítsége, hogy baromi nehéz kisgyerek mellett tanulni, főleg tipegő korban, mikor állandóan rajta kell lennie a szemének, mert nincs félelemérzete, nem ismeri a nemet és pillanatok alatt megtörténhet a baj. 25 évesen meg nem is értem minek kell kapkodni a gyerekvállalással a mai világban. Főleg amikor a törékeny kapcsolatok idejét éljük. Nem akarok negatív lenni, de az ilyen 25 év alatt köttetett házasságok nagy része 30 éves korra zátonyra fut, ez a tapasztalatom az ismerőseim körében. Szóval lehet lepontozni, de szerintem akkor is jobban jár a kérdező, ha előbb inkább tanul még, dolgozik kicsit az új szakmájában és utána szül. Később, ha a gyerek után visszamegy dolgozni is jobban járna. 2-es voltam.
2021. dec. 14. 16:43
 6/13 anonim ***** válasza:
70%
Eredeti 5-nek szólt a 16:43-as válasz, csak látom közben törölve lett
2021. dec. 14. 16:45
 7/13 anonim ***** válasza:
97%
Szintén Gyes alatt tanultam. Tehát nem lehetetlen :)
2021. dec. 14. 18:09
 8/13 anonim ***** válasza:
34%
Továbbra sem mindegy, hogy mit. Főleg, ha be is kell járni, meg van egy rakás gyakorlat. Szabad bölcsésznek vagy virágkötőnek lehet kitanultok, de egy komolyabb szakmát (okj v fősuli) már nem.
2021. dec. 14. 18:44
 9/13 anonim ***** válasza:
51%
Ötöst erősítve, azért ez a gyerek mellett otthon a világot is meg lehet váltani dolog nem feltétlenül járható út mindenkinek. Az én nővérem azt hitte, hogy majd habilitál, cikkeket ír, sőt, beiratkozik egy főiskolára, de a gyakorlatban enni nincs ideje, mert ahogy írta az ötös, a gyereknél egy másodperc alatt megtörténik a baj, és nálunk már legurult, leesett, fejét beveri, minden volt, ha egy pillanatra elfordul az ember. Ráadásul, nem fogyatékos, de hipoton és vinni kell gyógytornára, otthoni torna is elő van írva, plusz logopédia, mert elmaradott, arra is vinni kell, és arra is otthoni feladat van előírva, aztán hisztik, mert nem akarja, most ezt akarja, most azt...Persze, nem a legrosszabból kell kiindulni, de arra is fel kell készülni, hogy a gyerekkel intenzíven foglalkozni kell a mindennapokban, és nincs el magának, plusz az is kérdés, mennyire van olyan nagyszülő, akire rá lehet bízni. De nálunk például csak az anyjával van el a gyerek, mást legfeljebb csak rövid ideig tűr el kettesben, közben nővérem a sok idegeskedéstől és stressztől pajzsmirigybeteg is lett. Császármetszése volt, a sebe hónapokig fájt, még 1 év után is néha érezte. A bölcsődét bukták ráadásul. Hogy ki tud tanulni, az sajnos egyrészt elsősorban attól függ, hogy 1. milyen a gyerek 2. mennyire marad energia és agy rá az anyukának, képességei milyenek, és meg lehet-e oldani a gyerekfelügyeletet erre az időre 3. milyen a szak nehézsége az első kettő mellé, plusz kell-e pl. vonatozni, és fél órát vagy 3 órát. Nyilván van, aki az orvosit is megcsinálja csukott szemmel, de olyan is, aki egy szabadbölcsészetet sem. Nem a motivációt akarom elvenni, csak próbálok reális képet festeni. 10 évet se várj a gyerekkel, mert ha bármiért nem akar összejönni, idősebbként csak telnek a próbálkozásokkal az évek és kifutsz az időből. Én lehet kitanulnám most azt a szakmát még 2-3 évben, lehetőleg levelezőn-munka mellett, ha lehet, megnézni, hogy ténylegesen milyen, és a lehetőségektől függően legkésőbb 28 évesen belevághatnál, ha még megvan a párod. Nálunk a családban eddig nővéremen kívül minden nő végül korán egyedül maradt 1+ gyerekkel, volt, aki a férj váratlan halála miatt, más válás miatt, és gyerektartást sem akart fizetni, szóval a család fenntartását nem szabad csak a férjre bízni, nem árt, ha több lábon állsz, az ilyen eshetőségek miatt.
2021. dec. 15. 23:29
 10/13 anonim ***** válasza:
61%
9-es, az ilyen vérmamiknak hiába magyarázod. Nem fogják fel meg azt hiszik hiper-szuperek. Persze, ha rászoktatja a gyereket az okostelefonra és a többireakkor van ideje, mert a gyerek leköti magát és nem kell vele foglalkoznia...hány ilyen van. De ha normálisan szeretnél foglalkozni vele, akkor bizony egy keményebb szak már nem fog menni, főleg amíg a gyerek kicsi. Max 1. osztályos korától...
2021. dec. 15. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!