Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ezt komolyan megteheti?...

Ezt komolyan megteheti? Teljesen elkeseredtem, nem tudom mi a jó döntés.

Figyelt kérdés

Csütörtökön borzasztó helyzetbe hozott a munkahelyem tulaja, és azóta is ezen rágódom.

Rákérdezett, hogy mikor akarunk a férjemmel gyermeket vállalni. Köpni nyelni nem tudtam, annyira sokkolt a kérdés.

Közölte, hogy plusz munkát akar nekem adni (május óta minden héten ad valamit, és ezek mind hosszú távú dolgok, mert szerinte a fiataloknak sokat kell bírni), és neki tudni KELL a terveinket, mert, ha én most gyereket akarok, akkor rám nem lehet számítani.

Borzasztó helyzetbe hozott, mert áprilisban már belezsarolt az oltásba is, hogy, ha a férjem (szintén a cégnél dolgozik) meg én nem vesszük fel, ki leszünk rúgva. Nagyon nincs munka a környéken, és ez egy jó munkahely volt eddig. Az elmúlt pár hét viszont kiborító.

Jelenleg ott tartunk, hogy már a legintimebb dolgainkba is bele akar szólni, mert szerinte ő a második apja a férjemnek.

Nyilván mi is balf****ok vagyunk, hogy engedtünk neki, de ez már egy olyan szint, amit nem tudok elviselni.

Az igazságérzetem nem hagyja, hogy ne beszéljek vele erről, hiszen elég mélyen a lelkembe is gázolt, mivel elég sok egészségügyi problémám van, nem is biztos, hogy könnyen összejönne a baba.

Úgy érzem,hogy nincs jó válasz a kérdésre, azon kívül, hogy már az első alkalommal el kellett volna küldenem a halálba.

Nem is értem mit várt. Ha azt mondom,hogy akarunk, akkor kirúg, mert nem vagyok hasznos? Ha azt mondom, hogy akarunk, DE nem rúg ki, és mégsem jön össze,azt mondja hazudtam? Ha azt mondom nem akarunk még, de mégis várandós leszek, szintén azzal jön,hogy átvágtam?

6 éve dolgozom itt, pont úgy éreztük, hogy jöhetne a baba, hiszen eddig stabil munka volt.

Ti beszélnétek vele erről? Vagy lenyelnétek? Én jelenleg úgy érzem, ezt már nem tudom lenyelni.

A férjem azt kérte,hogy ne hagyjuk annyiban, de mivel engem zaklatott a tulaj, próbáljak vele én beszélni, mert egy az, hogy sz*rul venné ki magát,hogy ő ront rá, kettő, már ott tart, hogy legszívesebben megütné.

2021. jún. 27. 07:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%

Mivel nincs joga ilyet kérdezni, főleg nem ilyen stílusban, nyugodt lélekkel hazudj neki. Egyelőre nem terveztek gyereket.

Ha pedig gyereket szeretnétek, és tényleg teherbe esel, a munkakörödtől függően a megfelelő időben mondd meg neki. Nincs joga számon kérni.

Őszintén sajnálok minden munkaadót, akinek a dolgozója szülni megy, de ezt a békát le kell nyelni, különben 20-30 év múlva nem lesz aki dolgozzon. Esetleg ha az apák arányosan kivennék a részüket a gyerekek ellátásából, az segítene a nőknek megszabadulni a megbízhatatlan munkavállaló cimkétől. Nem a terhességre, szoptatásra gondolok, hanem a ki viszi el reggel a gyereket és kimegy érte, ki marad vele otthon, ha beteg, ki megy be az iskolába/óvodába és hasonlók.

Persze ha az anya lényegesen kevesebbet keres az apánál, rá fognak hárulni ezek a dolgok, hiszen az ő fizetésének kiesése kisebb érvágás a családnak, csakhogy ezzel még inkább elvágja magát a fizetésemelés lehetőségétől...

2021. jún. 27. 08:05
 2/13 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem ha most letámadod, csak rontasz a helyzeten.

Az ilyen főnök azt hiszi ő a mindenható, megtehet bármit. Ha ebbe belerondítasz egy elbeszélgetéssel, lehet utána nem csak annyi munkát ver rád, vagy még akar valami indokkal ki is rúg.

Tapasztalat.

Mikor a volt munkahelyemre mentem interjúra, a főnököm megkérdezte 5éven belül szeretnénk-e babát. Nem volt tervben, mondtam nem.

2év mulva terhes lettem. Na onnan egyből túlóra hegyek, plusz feladatok. 8órás volt a munkaviszonyom, amúgy is 9eket benn ültem, ahogy terhes lettem, elmondtam, volt hogy 10et is.

Meguntam, elmentem inkább táppénzre.

Én a helyedben nem bojgatnám ezt a témát. Ha pároddal gyerekáldasra adjatok a fejeteket, hajrá. És mikor terhes leszel, eléállsz, elmindod neki. Kirúgni már nem fog tudni. Ha pedig szivat, elmész táppénzre. Én ezt csinálnám.

2021. jún. 27. 08:21
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Leírtad a kulcsmondatot: nagyon nincs munka a környéken. Innentől kezdve nyelni kell a hülyeségeit. Viszont jó hír, hogy mivel a gyerekhez semmi köze, ezért büntetlenül hazudhatsz neki. A plusz munka ügyében meg kérdezz rá a pluszpénzre.
2021. jún. 27. 08:40
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Mind a 2 megoldás jó lehet. Mindenképp azt mondanám, hogy nem akarunk gyereket. Aztán vagy dolgozók míg bírom, akkor elmondom és tp vagy elmondom és ha szivat tp. A lényeg az hogy ha már terhes vagy akkor nem rúghat ki. Aztán lesz időd mást keresni.

Amúgy lehet egy ügyvéddel is beszélnék ezekről a dolgokról.

2021. jún. 27. 08:45
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mind nagyon hasznos, és elgondolkodtató!

Egyébként most azért kerültem a szeme elé, mert 6 év után mertem fizetésemelést kérni, mert eddig csak a garantált bérminimumot fizették, hiába kértem már a közvetlen főnököm többször is, hogy emeljenek, mert borzasztó sok a munkám, rengeteg felelősséggel is jár, de szerintük csak ennyit érdemeltem.

Megpróbáltam a tulajnál, aki szó nélkül adott 15%-ot, viszont onnantól kezdve traktál minden héten, hogy akkor még ezt is nekem kell majd csinálnom, meg ezt, azt, amazt, de plusz pénzről szó sincs, hát most kaptam....

Az a baj, hogy van annyira hülye, hogy ha összejönne a gyerek, és én elmennék táppénzre, (mindenképp így lenne, mert olyan sok a stressz, hogy örülök,ha összejön), de ne adj isten bármi miatt elveszítem, és vissza kell mennem, táppénz után kirúg a francba.

Persze már most keresem az új munkalehetőséget, mert ez így kegyetlen rossz.

Álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyet művel, amikor előadja, hogy a férjemnek ő a második apja, meg nekem is....wtf

2021. jún. 27. 09:24
 6/13 anonim ***** válasza:
19%
Munkáltató szempontjából azért érthető, hogy jobb lenne tudnia, hogy mire számíthat, ha valami olyan munkát akarna rádbízni.
2021. jún. 27. 09:25
 7/13 anonim ***** válasza:
48%

6-os vagyok.

Egyébként meg miért ne kérdezhetné meg, legfeljebb megmondod, hogy erről nem akarsz beszélni. Ha ebből valamilyen problémád lesz, akkor már baj van.

2021. jún. 27. 09:30
 8/13 A kérdező kommentje:

Értem a logikát, hogy miért kérdezheti meg, de közben úgy érzem nem kérdezhetné meg.

Soha senkinek nem válaszolok erre a kérdésre, de totál megrémültem tőle, és amikor azt mondtam, hogy gondolkozunk rajta, lehet szeretnénk hamarosan, akkor kiselőadást tartott arról, hogy még fiatal vagyok (29), minek gyerek, a lánya is 39 évesen szülte az elsőt.

2021. jún. 27. 09:36
 9/13 anonim ***** válasza:
27%
Az, hogy mikor szülsz gyereket a te dolgod, jobb korábban de egy kisgyermekes munkavállaló több kárt csinál mint hasznot hoz. Extrémen megbízhatatlan.
2021. jún. 27. 10:06
 10/13 A kérdező kommentje:

De itt nem arról van szó, hogy én már szültem, mennék vissza dolgozni, és csak a baj lesz velem.

Arra próbált terelni, hogy ne is akarjak, mert még több feladatot bízna rám, mivel szeretne pár fiatalt, akik szerinte nem hasznosak a cégnél, kirúgni.

Nekem ebből, illetve a kiselőadásából az jött le, hogy ne is gondolkozzak ezen, mert onnantól kezdve nem vagyok hasznos tagja a cégnek.

2021. jún. 27. 10:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!