Más is van hasonló helyzetben? Mi lehet a megoldás?
Sziasztok!
4 hónapja megszűnt a munkahelyem és azóta keresek. Nem vagyok akkora anyagi carban, hogy SOS kelljen a munka, ezért még ráérek válogatni. Hasonló kaliberű állást keresek mint az előző volt és be is hívnak interjúra, ahol azt veszem észre, hogy a legtöbb helyen kölcsönös a szimpátia. Mégsem engem választanak. 30 éves nő vagyok és miután a 3.helyen is rákérdeztek, hogy van-e családom, így gyanítom attól félnek, hogy hamarosan el fogok menni szülni, ezért nem engem alkalmaznak. Volt, aki konkrétan rákérdezett, hogy szeretnék-e mostanában szülni. Mondtam, hogy nem. Amikor megkérdezik kikkel élek együtt, akkor őszintén elmondom, hogy a párommal. Lehet azt kellene mondanom, hogy egyedülálló vagyok?
Sok helyen a mai napig keresnek embert (friss a hirdetés), engem pedig nem hívtak vissza azután sem, hogy a próbanapon 100%-ig elégedettek voltak velem és a "kollégákkal" is jól kijöttem.
Csak arra tudok tippelni, hogy pont abban a korban vagyok amikor gyereket "kell" szülnie egy nőnek és ezért nem kellek sehova.
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Szerintem is mond azt, hogy nincs senkid, főleg hogy nem lenne joguk megkérdezni a munkatörvénykönyv szerint sem.
Nyilván ha nem válaszolsz, ugyan úgy rossz pont, úgyhogy mond azt, amit hallani akarnak, ha már olyanba ütik az orrukat amihez semmi közük.
Mondtam már páromnak is, hogy ezt fogom mondani, mert nem értem miért nem kellek sehova. Vagy valami nagyon fiatalt vesznek fel 0 tapasztalattal vagy egy nálam jóval idősebbet.
Egyébként én sem tudom hogy van pofájuk ilyet kérdezni...de ha nem válaszolok akkor sem hívnak vissza, ha válaszolok akkor sem. :D
Elvileg nem kérdezhetik meg, normális helyen pedig nem is firtatják, magánügy. Eleve olyan világban élünk, hogy ha a dolgozó talál jobb helyet, akkor vált, és ehhez gyerek sem kell, erre pedig a cégeknek készen kell állniuk.
Merrefelé keresel és milyen munkát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!