20%-ért váltani?

Figyelt kérdés

Szeretem a mostani munkahelyem, egy éve vagyok itt kb. Viszont kerek-perec kimondták, hogy lesz@rják az inflációt, ezzel összefüggésben nem kapunk emelést, illetve jövőre az esedékes tavaszi emelés sem 100% még. Kaptam egy ajánlatot (hasonló multi), kicsit pörgősebb pozi, mint a mostanim, de 20%-al több és van éves bónusz is (a mostani helyemen nincs). Váltanátok?

Ellene szól a job hopping (1 éve sem vagyok még itt), illetve, hogy jó a légkör a mostani helyemen.

Mellette szól, hogy jobb a pozi, több a fizetés és van bónusz is.

2022. nov. 21. 11:05
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
100%
Persze h valtanek... A job hopping nem letezik a piacon, ha masik ceg azt mondja hogy felvesz akkor felvesz ...
2022. nov. 21. 11:13
 2/56 anonim ***** válasza:
100%

A bónusz az olyan, hogy vagy van vagy nincs. Persze a HR mindig megemlíti, de aztán jön egy gazdasági válág, egy különadó, egy tulajdonos váltás, és hirtelen mégsincs. Én mentem már úgy céghez, hogy a bónusszal csábítottak, aztán lefelezték mire odaértem (a korábbi években rendesen fizetett a cég)

Viszont ha az alap béred 20%-al magasabb, akkor nem kérdés, hogy váltani kell. Ilyen kósza pár %-ért én nem szoktam ugrálni, de 20% az tetemes különbség.

2022. nov. 21. 11:15
 3/56 anonim ***** válasza:
100%

Jah, és a job hopping létező fogalom, én sem szeretek felvenni olyan embert, akinek mondjuk 5 év alatt 7 munkahelye volt, és a leghosszabb idő sem éri el az egy évet.

De ha ezt nem folyamatosan csinálod, akkor nincs gond vele. Mindenki választhat melóhelyet, ami nem jön be, vagy kaphat jobb ajánlatot, én is hagytam ott 5 év után céget, majd a következőt 6 hónap után, most meg megint 3 éve vagyok egy helyen. Ez nem job hopping, de ha fél évente ugrálsz az már az.

2022. nov. 21. 11:17
 4/56 A kérdező kommentje:

Nekem sem szimpatikus a job hopping, kb ez az ami visszatart. Most nagyon körültekintőnek kell lennem, mert itt illene maradnom 2-3 évet.

Szeretem a mostani céget és előre sajnos nem láttam, hogy ennyire szarnak bele a munkavállalókba.

2022. nov. 21. 11:19
 5/56 anonim ***** válasza:
100%

#3 Ha az illető mondjuk 2 év alatti 4. munkahelyváltása indokolt volt, akkor sem veszitek fel? Az nem szokott felmerülni bennetek, mint munkáltatóban, hogy ha az adott személy igényeihez hosszú távon erősen konvergál az, amit ti addtok neki, nem fog elmenni?

A legtöbb munkahelyváltás a vacak fizetés, a rossz munkaszervezés vagy a mérgező munkahelyi légkör okán történik. Ez mind legalább 50%-ban a munkáltató felelőssége.

2022. nov. 21. 11:32
 6/56 anonim ***** válasza:
100%

Még azt is kiemelném, hogy az interjún rengeteg mézesmadzagot elhúzgálnak a munkáltatók. Mikor valaki elvállal egy munkát, a döntését 80%-ban az interjún elhangzottak befolyásolják. Onnantól kezdve, hogy az ottani szóbeli megállapodás sérül (van hogy már a munkaszerződés nem azt mutatja), miért hagyjátok magára a munkavállalókat? Ha jelzik a problémáikat, miért ingoráljátok?

A munkavállaló otthagyja az előző munkahelyét azok alapján, amit az interjún hall. Az nem merül fel bennetek, hogy ti mint a nem megfelelő feltéeleket biztosító munkáltatók is felelősek vagytok a jobhopperkedésért?

2022. nov. 21. 11:37
 7/56 anonim ***** válasza:
100%
en tuti valtanek.. egyertelmu hogy a fizetes miatt dobbantanak a legtobben egy cegtol.20% valoban eleg nagy osszeg persze kiveve akkor nem ha alapbol nagyon alacsony a fizetesed es ahhoz viszonyitva 20% nm olyan nagy.
2022. nov. 21. 11:42
 8/56 A kérdező kommentje:
Átlagbér felett keresek kicsivel, de ez a 20% nagyon sokat segítene a jelenlegi helyzetemben.
2022. nov. 21. 11:46
 9/56 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont kerek-perec kimondták, hogy lesz@rják az inflációt, ezzel összefüggésben nem kapunk emelést, illetve jövőre az esedékes tavaszi emelés sem 100% még."

A multiknál ez egy stratégia a mesterséges fluktuáció gerjesztésére. Normális esetben munkáltató, főleg egy multi, ilyet nem mond. Ha ezt kommunikálják, akkor valószínűleg olyan anyagi helyzetben van a cég, hogy nagyobb létszámú leépítésre van szükség. Már most karácsony előtt elkezdik ilyen kijelentésekkel herghelészni a népet, még a jövő éves béremelés reményétől is megfosztják őket, így sokan el fognak menni. Nem kell kirúgni az embereket.

2022. nov. 21. 11:48
 10/56 anonim ***** válasza:
31%

"#3 Ha az illető mondjuk 2 év alatti 4. munkahelyváltása indokolt volt, akkor sem veszitek fel? Az nem szokott felmerülni bennetek, mint munkáltatóban, hogy ha az adott személy igényeihez hosszú távon erősen konvergál az, amit ti addtok neki, nem fog elmenni?"

2 év alatt 4 munkahely? Az kb fél év / hely.

Nem, nem veszem fel az ilyen embert. Igazából be sem hívom már interjúra, ha a HR beküldi az életrajzát.

"Az nem szokott felmerülni bennetek"

Nem, nem merül fel semmi. 1x lehet mellényúlni, az is előfordulhat, hogy 2x. De aki 4x mellényúl, azokról általában kiderül, hogy vagy hisztikirályok, akiknek semmi nem jó, vagy szimplán mindig ugranak a magasabb bérre.

Mikor kezdő vezető voltam még interjúztam pár ilyen emberrel, aztán gyorsan kiderült, hogy felesleges időpazarlás.

2022. nov. 21. 11:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!