Igaz az a mondás, hogy aki itthon nem tud megélni, az külföldön se fog?
Nagyon sok ember életképtelen és irigy. De tenni a jó életért lusták!
Szerintem aki ilyen az mindenhol ilyen marad
Kereshetsz 200 vagy 900 ezret vagy 5 milliót
Ha elszórod szarokra ugyan ott vagy
ezzel nem értek egyet, 200ezeret a mai árakkal 2 hét alatt elkölthetsz alapvető élelmiszerekre + rezsire..
900k-ból eléggé jól ellehet élni, 5 millió meg gyakoris programozó szint (még svájcban se keres annyit az átlag halandó).
Azok a tagek lol.
A mondás mögöttes része amúgy igaz világszinten, ha nem vagy tudatos a világ minden pénze se lenne neked elég a megélhetéshez. Főleg ha a fizetésed növekedésével arányosan egyből emeled az életszínvonalad is.
VISZONT!
Külföldön a legszarabb munkával is keresel annyit, hogy tisztességesen megélsz, itthon adott munkakörökben ha megrohadsz sem. Ezt a nézőpontot figyelembe véve a fenti állítás viszont már hamis.
Külföldön eleve rosszabb esélyekkel indulsz, mint itthon.
Tehát ha itthon nem tudsz normálisan megélni, akkor kint sem fogsz.
Az igaz, hogy a kinti szegény réteg jobban él, de ha ki akarsz törtni, akkor lehet nem az ország váltás az első lépcső. Szerintem azért nem éri meg kimenni, hogy egy másik országban keresd az ottani minimálbért.
Akkor érdemes igazán kimenni, hanem gazdasági helyzettől függetlenül egy másik országban akarsz lakni és egy olyan végzettséged van, amivel ott tártkarokkal várnak.
9# Csak random kérdések, mert érdekel.
Milyen mérnök dolgozik vevői reklomációval?
Tehát nettó 380 körül kapsz kézhez? BMEn ez a frissen végzett Bsc pályakezdők átlagos keresete alatt van (amiben min random mérnök benne van, nem rég olvastam statisztikát) tehát nehezen hiszem el, hogy ilyen keveset keresel.
Főleg ha heti +10 órát túlórázol. Meg ahogy írod egy multinál nagy felelősséggel rendelkezel.
Szaktársaim 0 felelősséggel, Bsc végén még egyetem alatt keresnek ennyit vagy többet. Én is hasonlót kerestem a nyáron szakirányban, de most éppen munkahelyet váltok ahol elv többet fogok. Tehát nem értem, hogy egy mulninál "nagy felelőséggel" hogy keresel ennyit mérnökként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!