Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Normális, hogy szorongok a...

Normális, hogy szorongok a felmondás beadása előtt?

Figyelt kérdés

Munkahelyváltás előtt vagyok, még semmi sem biztos, de amint azzá válik, szeretnék lépni.

Természetesen adtam már be másutt felmondást, de akkor egyértelmű indokok miatt.

Most gyakorlatilag 2 ok van, pénzügyi és motiváció.

Ez rendben is lenne, de kis családi cégnél vagyok, láttam, ahogyan érzelmi útvesztőbe kergették azokat , akik itt felmondtak. Várakozás, hogy valaki csak ugródeszkának használja őket, ellenséges, kiegészítő viselkedés, stb.

Van felmondási időm, megijedt, hogy a 30 napot hasonlóan kell eltöltenem, mint a sorstársaim.

Tudom hogy nem kell megindokolni a felmondásom, de ennek ellenére biztos kérdezni fogják és eléggé szorongok. A HR emberei is valahogy így vannak itt 'kiképezve', hogy előírás szerint bűntudatot keltsenek.

Én szeretnék olyan munkát, ahol pénzügyileg is megbecsülnek, fizikailag kevésbé terhelődöm le, továbbá lenne szellemi motivációm. Ezer és ezer oka van, de tartok attól, hogy megkeserítik az említett felmondási időt, vagy épp hálatlannak fognak nevezni.

(Akkor adtak munkát, amikor épp pénzügyi bajban voltam)

Köszönöm a válaszokat.

2022. nov. 16. 06:26
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Még nem adtam be. Akkor adom be, ha 100%-ra sikerül a másik állás, és biztos lesz.
2022. nov. 16. 08:44
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez is egy érv, amiért menekülni kell innen. Úgy nevezett toxikus légkör.
2022. nov. 16. 08:54
 13/17 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogy az a Te előnyöd, hogy már tudod hogyan fognak viselkedni, tehát meglepetésként nem fog érni. Készülj így, magadnan pedig röhögj rajtuk, hogy semmit nem fog ez rajtad fogni. Sajnos itt Magyarországon megy az érzelmi zsarolás, de nem kell felvenni. Még csak konfliktusba sem kell kerülni, hanem ridegséggel kell túllendülni rajta.
2022. nov. 16. 10:28
 14/17 A kérdező kommentje:

# Igen, teljes mértékben igaz a toxikus , mérgező légkör, sajnos egyébként is. Látom magamon is , érzékelem a hatást. Gyakorlatilag alapvetően folyamatos a terhelés és megfelelési kényszer. Nagy az elvárás, de semmivel sem kompenzálják. Sem anyagilag sem előrelépes lehetőségével nem motiválnak.

# Próbálom így felfogás, hogy nevessek rajtuk. Félek, tartok attól kicsit, hogy azidő alatt a kárán is csomót fognak találni, vagy olyan formában beszélni velem, megfélemlíteni, stb...hogy kikészülök. Nincs egy ember sem ott, akinek ezt elmondhatnám. Egy sem, a munkatársak között.

2022. nov. 16. 10:57
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz vele, hogy mivel próbálkoznak. Te magad mondtad, hogy nem becsülték meg a munkádat, nem fizettek meg rendesen és arra számítasz, hogy majd érzelmileg zsarolni próbálnak, hogy ne menj el.

Komolyan úgy gondolod, hogy hálával tartozol nekik, miközben nem fizettek meg rendesen és terrorizálni készülnek? Inkább nekik kéne hálásnak lenniük, hogy nem mentél el már régen, hogy eddig tudtak rajtad spórolni.

Nem beszólniuk, meg terrorizálni kéne téged, hanem pont, hogy megbecsülni, elérni, hogy jól érezd ott magad és rendesen megfizetni, hogy ott akarj maradni.

Azért arra is készülj fel, hogy mit válaszolsz, ha esetleg fizetés emeléssel akarnak marasztalni. Az elmondásod alapján ez nem az a cég, ahol belátják, hogy olcsóbb egy régi, bizonyítottan teljesítő embert megtartani, mint az elérhető biztos tudást elengedni és aztán időt és energiát fordítani rá, hogy bizonytalanul kockáztatva egy új embert vegyenek fel, betanítsák és idővel majd kiderül, hogy beválik-e vagy kereshetnek helyette újat. Egy okos cég inkább emelni és megtartani próbálna. Amiket írtál róluk, az alapján nem valószínű, hogy megteszik, de jobb, ha fel vagy készülve egy ilyen helyzetre, mintha váratlanul ér.

Legyen ez a munkahely egy nagyon fontos tanulság számodra, hogy nem csak a dolgozónak kell megfelelnie a munkáltató elvárásainak. A munkavállalónak ugyanúgy kell, hogy legyenek igényei, elvárásai a munkahelyével szemben és az álláskeresésnél, az állásinterjúnál a cégnek ugyanúgy meg kell felelnie és akarnia kell, hogy odamenj dolgozni. Ha nem tudnak meggyőzni róla, hogy ott akarsz dolgozni, a következő helyen már eleve ne maradj a szükségesnél tovább. Akár már az első pár nap után is kezdj el új helyet keresni, ha kiderül, hogy nem megfelelő a hangulat, légkör, vezetési stílus.

Ne félj kiállni magadért, mert ha te nem teszed, más nem fogja védeni a te érdekeidet.

2022. nov. 16. 20:00
 16/17 Senior Séf ***** válasza:
Ha kérdezik, miért mész el, mondd azt, hogy mert nem tettél a nótafa. D 15 éve egyszer ezt írtam az indoklás helyére, amikor nem akartam közelebbit közölni. Senki nem nyaggatott utána.
2022. nov. 17. 14:41
 17/17 anonim ***** válasza:

Magad írod, hogy parázol. Csak ezzel van a baj, a munkáltató nem érdekes, hogy miként viselkedik. Tudod, hogy mi vár rád, tehát fel tudsz készülni rá. Ezzel a felkészüléssel foglalkozz, ne azzal, hogy ki mit gondol rólad.

Egyébként én soha nem ajánlom, hogy veszekedéssel váljon el valaki a munkáltatótól. Inkább hazudnék egy olyat, ami számukra is jobban elfogadható. Soha nem tudhatod, hogy az élet mikor hoz össze újból onnan valakivel. Nem érdemes csúnyán válni...

2022. nov. 21. 04:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!