Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Normális, hogy szorongok a...

Normális, hogy szorongok a felmondás beadása előtt?

Figyelt kérdés

Munkahelyváltás előtt vagyok, még semmi sem biztos, de amint azzá válik, szeretnék lépni.

Természetesen adtam már be másutt felmondást, de akkor egyértelmű indokok miatt.

Most gyakorlatilag 2 ok van, pénzügyi és motiváció.

Ez rendben is lenne, de kis családi cégnél vagyok, láttam, ahogyan érzelmi útvesztőbe kergették azokat , akik itt felmondtak. Várakozás, hogy valaki csak ugródeszkának használja őket, ellenséges, kiegészítő viselkedés, stb.

Van felmondási időm, megijedt, hogy a 30 napot hasonlóan kell eltöltenem, mint a sorstársaim.

Tudom hogy nem kell megindokolni a felmondásom, de ennek ellenére biztos kérdezni fogják és eléggé szorongok. A HR emberei is valahogy így vannak itt 'kiképezve', hogy előírás szerint bűntudatot keltsenek.

Én szeretnék olyan munkát, ahol pénzügyileg is megbecsülnek, fizikailag kevésbé terhelődöm le, továbbá lenne szellemi motivációm. Ezer és ezer oka van, de tartok attól, hogy megkeserítik az említett felmondási időt, vagy épp hálatlannak fognak nevezni.

(Akkor adtak munkát, amikor épp pénzügyi bajban voltam)

Köszönöm a válaszokat.

2022. nov. 16. 06:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

A munka nem jótékonyságról szól. Attól hogy jól jött neked a munka akkor amikor feljöttek nem azt jelenti, hogy életed végéig nekik tartozol.

Én a helyedben ha ilyen bűntudatkeltés van akkor elmondanám kerek perec, hogy meg kéne fizetni/ becsülni az embert ahelyett hogy bűntudattal probálnátok ideláncolni.

2022. nov. 16. 06:32
 2/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod. Igen, alapvetően én is így gondolom, csak ahogy láttam, amint módszeresen nyaggatták az eddigi kilépőket, lelkileg is, komolyan, mintha erre lennének kiképzése, elég gyötrőnek tűnik ez. Főleg, ha lépek, próbálnék a munkaadótól kérni eltekintést a felmondási idő felére, de tudom előre, úgysem adják meg. Menne a módszeres lelki terror, amúgy sem bírom az ilyet, totál kikészülnék. Olyan ördögi helyzetben vagyok, ráadásul nehezen viselem a kiközösítést. Tudom, hogy még pluszban teremtenének konfliktudhwlyzetet is. A betegállományra is gondoltam, de ugye annak meg mindig nyoma van már az eü rendszerben.

A gyomrom azóta görcsbe van, mióta elhatározás, hogy váltani akarok.

2022. nov. 16. 06:37
 3/17 anonim ***** válasza:
86%
Kis családi cégnél HR?
2022. nov. 16. 06:56
 4/17 A kérdező kommentje:
Igen, családi kézben lévő , tehát nem nagyvállalkozás. Van pénzügy, kontrolling, számvitel. Vezető tulajdonos viszont 1. Maga a tulajdonos. Illetve plusz a felesége. Más nincs vezetői döntésben.
2022. nov. 16. 06:58
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

#2 Én a helyedben visszaszólnék nekik ha elkezdenek cseszegetni.

Lehet ezt a játékot játszani mindkét oldalról.

2022. nov. 16. 07:28
 6/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Igen, próbálok játszani ezzel a gondolattal, csak hasonló helyzetben én mindig leblokkolok. Akkor is, ha igazam van, valahogy nem megy a kiállás ezért. Ráadásul a kiközösítő magatartás annyira a lelkemre húzódik, hogy elviselhetetlen. Leplezem ezt, de sajnos kiüt.

A munkaadóimmal meg mindig így volt, próbáltam mindig megfelelni, persze ezt jellemzően ki is használja mindenki.

2022. nov. 16. 07:35
 7/17 anonim ***** válasza:
Itt az idő akkor ezzel kísérletezni, ez a tipikus esete a "mit veszíthetsz? Semmit" . Azaz nincs tétje annak hogy hogy kezeled ezeket a szitukat.
2022. nov. 16. 07:42
 8/17 anonim ***** válasza:
Gondolom nem fognak pisztolyt nyomni a fejedhez. Belolem is probaltak kiszedni az elozo helyen hova megyek. Megkerdeztek 25x en meg 25x azt valaszoltam hogy nem szeretnem elmondani. A felmondasi ido is oraberre megy, ha akarjak, akkor teljen el ezzel a munkanap.
2022. nov. 16. 07:57
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat és a tanácsokat. Igyekszem magam kicsit összekapni lelkileg.
2022. nov. 16. 08:05
 10/17 anonim ***** válasza:
Már beadtad a felmondast nemmindegy ? Fejükre is allhatnak
2022. nov. 16. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!