Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tennél a helyemben?

Mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés

Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy magánszemélytől kértem kölcsön. Többszázezres összegről van szó...

Nem tudom visszafizetni, 200 ezres fizetésből élek albérletben. Most is szédülök az éhségtől, mert nincs épp pénzem, de nem tudok mit tenni.

És most akitől kölcsönkértem, egyre többször zaklat, hogy fizessek már. Nem érti meg, hogy nem tudok.

Nagyon félek, hogy bántani fognak. Egyedülálló nő vagyok, nincs senkim, aki meg tudna védeni.

2022. nov. 9. 18:43
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

"Mire kellett a kölcsön? Ájfónra?"

Egyetem utolsó évében nem kaptam kollégiumot, nagyon drága volt az albérlet.

2022. nov. 9. 22:28
 22/29 anonim ***** válasza:
97%

Azt javaslom, hogy keress egy-két magántanítványt. Ha 3500 forintért tartasz meg heti 3 órát (mondjuk hétvégén), az egy hónapban 40 ezer forint (feketén).

Öt hónap alatt tudsz törleszteni.

2022. nov. 9. 23:06
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Ami meg esetleg egy másik ötlet, hogy meghirdetheted, hogy vállalsz gyerekfelügyeletet a téli szünetben.
2022. nov. 9. 23:11
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
A másodállás lesz itt a megoldás, vagy munkahelyet váltasz. Emellett feladod az albérletet, és szobát bérelsz lakás helyett. Eladod a nem feltétlenül szükséges dolgaidat. Elnézést kérsz a késői fizetés miatt.
2022. nov. 10. 15:50
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastad el ezért küldöm újra a megoldást :)

Feladod az albérletet és kiveszel egy szobát vagy munkásszállót. A 160000 bérleti díj ezzel lecsökken max a felére. A 40000 kajaköltség tovább csökkenthető ha naponta egy fél kiló kenyeret eszel meg, ami 375 ft (egy hónapban 11250 ft). Mellette iszol sok vizet, az iskolai csapvízből. Ilyen alacsony tápláltsági szinten az aktivitást is minimalizálni kell. A fizetésed akkor is megkapod, ha minden órán feladsz 800 feladatot önálló munkában közben pedig meditálsz. Vagy dolgozatot iratsz amit sose javítasz ki. Az adminisztrációval lehet csúszni, elnagyolni, valamiképp minimalizálni az energiaráfordítást.

Ekkor a megspórolt 80+28 ezer forint fordítható adósságszolgálatra, ha jól értelmezem max 9 hónapig szükséges ezt az életvitelt folytatni.

2022. nov. 10. 16:33
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, most néztem, hogy nincs leírva mennyit kell törlesztened.

Ha nagyon sokat, akkor én keresnék jobban fizető állást (ausztriai munkák csopiban elég jól fizetnek sok munkáért szállással - ott 1000 eurót = 400 ezer forintot havonta biztos félre tudsz tenni, ha meghúzod magad).

Ha kifizetted az adósságod és van valamennyi megtakarításod, megint vissza tudsz menni tanárnak.

2022. nov. 10. 18:15
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező nem akar megoldást, csak nyilvánosan sajnáltatni magát.
2022. nov. 10. 18:54
 28/29 anonim válasza:
Ez is valami kamu. írtam üzenetet, nem válaszolt. Pedig csak segíteni akartam.
2022. nov. 12. 22:11
 29/29 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy lemondta a netet, hogy ezzel is spóroljon :D Helyes, helyes, csak így tovább!

Egyébként ott bukik a dolog, hogy "Most is szédülök az éhségtől, mert nincs épp pénzem" - írta november 9-én, mikor a tanárok legkésőbb hónap 5-éig mindig megkapják a fizetésüket. Nekünk nem 10-e a fizetőnap.

2022. nov. 13. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!