Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tennél/tettél volna a...

Mit tennél/tettél volna a helyemben?

Figyelt kérdés

Érettségizett, fiatal lány vagyok. Munkát keresek, küldözgetem az önéletrajzomat, érdeklődök ismerősöknél, de semmi. Szeptembertől tanulni fogok. 1 fizetésből élünk, szüleim támogatnak, ahogy tudnak. Nem pénzzel, hanem kajával.

Nővéremet rábeszélték, hogy a Fundamentánál legyen üzletkötő. Részt vett egy 3 napos képzése, volt vizsgázni, de megbukott. Ez eddig 34 ezer ft-jába került. Újra megpróbálja, az 10 ezer ft.

Nővérem és az ő "főnöke" megpróbált rábeszélni, hogy én is vágjak bele ebbe. Először rábólintottam, majd átbeszéltük a párommal, aki hangsúlyozta, hogy ő ebben nem támogat engem. Ezért visszaléptem.

A nővérem megharagudott a páromra, és azt hiszem rám is. Nem érti, miért hagyom hogy a párom így befolyásoljon engem. A páromnak is nekiesett, hogy mi meddig akarjuk eltartatni magunkat a szüleimmel, illetve hogy én meddig akarom eltartani magam a párommal.

Telefonon jól össze is vesztek, azóta nem találkoztunk.

Mit kellett volna tennem? Belevágni egy olyan dologba, amit a párom nem támogat? Biztos, hogy veszekedéshez vezetett volna, ha hagyom magam rábeszélni a munkára.

Bármilyen költség felmerült volna (34 ezer ft, plusz ha elsőre nem sikerül a vizsga, akkor plusz 10 ezer ft), a páromnak kellett volna kifizetnie.

Sok ellenpéldát hallottam, hogy akik x ideje Fundamentáznak, nem kerestek annyira sokat, mint amennyit ígértek nekik az elején.

Szüleim szerint jól döntöttem, ők egyáltalán nem hányták a szememre, hogy ők, illetve a párom tart el. Szerintük azért vagyunk egy család, hogy a bajban támogassuk egymást.

Ki hogyan döntött volna a helyemben?

2012. ápr. 29. 15:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Neeeeeeee! Komolyan ne menj bele bármi olyanba, amiért még neked kell fizetned. Ráadásul ezek sikerdíjas állások! Ha sikerült üzletet kötnöd, jutalékot kapsz, ha az ügyfél belebukik, akkor neked is vissza kell adnod érte a pénzt!
2012. ápr. 29. 15:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem mentem bele, és a tesóm épp ezért haragszik.

Gondolom a másik üzletkötő, aki tesómat beszervezte, uszítja ellenem.

2012. ápr. 29. 15:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A fundamentánál csak azok járnak jól, akik feljebb vannak és alájuk dolgoznak a kis hangyák. Szerintem nővéred is bánja, hogy belement, de még magának sem vallja be, ezért inkább rátok haragszik. Ne vágj bele semmiképp.
2012. ápr. 29. 15:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Minden ilyen sikerdíjas állás rizikóval jár. Pláne, ha még előre neked kell fizetned. Akkor buktatnak meg, amikor ők akarnak, hogy még plusz pénzt is beszedjenek. Szerintem ne vágj bele.
2012. ápr. 29. 15:42
 5/7 anonim ***** válasza:
83%

Jól döntöttél.

Mit tanulsz szeptembertől?

A helyzetedben azt látom, hogy pénz nincs, munka nincs, lehetőség nincs, tanulni (egyetem, főiskola) szintén nincs meg az anyagi háttér.

Így biztos, hogy önképzésbe kezdenék, vagy valami minimális befektetéssel olyan képzést keresnék, hogy amibe jobban befektetek, valóban is maradandó szakmai dolgot adjon...

Mire gondolok: az ilyen háttérbázisú emberek fognak bele ilyenekbe, - mint pl. a nővéred is - hogy fundamentánál lakáskasszás, biztonsági őr képzés, kutyakozmetikus, bolti eladó, angol alapfokú nyelv, szövőnő stb. stb., ami egy munkanélküli központ képzésében jól mutat ugyan, hogy ez is van, meg az is van, meg micsoda lehetőségek, de valljuk be, sz*rt sem ér....:-/

Eladónak, kutyakozmetikusnak, szövőnőnek, bizt. őrnek stb. stb. ugyanúgy felvesznek érettségivel is, mint egy ilyen haszontalan képzéseket igazoló papírokkal... :-/

Persze százezreket a központ ezekre el tud számolni...

és a javaslatom: spec. szaktudást feltételező képzések.

Mire gondolok: pl. CAD-rajzoló (ingyen van-net, pár hét alatt profi szinten megtanulható, egyetlen program megtanulása csak, és iszyonyúan keresett, és igény van rá, és ezáltal meg is becsülik őket...)

közbeszerzés-referens...: bizalmi állások, milliós pályázatoknál, egyszeri cc. 200-300ezres befektetés, de garantált jó munkalehetőségek utána...

stb. stb.

2012. ápr. 29. 15:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Pénzügy és számvitelt szeretnék tanulni, államilag támogatott formában.
2012. ápr. 29. 15:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Akkor üdv a munkanélküliek táborában...

Pénzügy, számvitel - ergo nem Közgáz, tehát nem egyetem.

mint égen a csillag...

jó esetben 40éves korodra eljutsz egy állami irodavezető állásig, valahol isten háta mögötti kis falusi hivatalban havi netto 95ezerért... :-/

CAD-mérnök indít netto 200-al..

2012. ápr. 29. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!