GYEDről visszamentem dolgozni, az új csapatban gyakornokként kezelnek érzésre, mit tennél a helyemben?
7 éve vagyok egy közepes méretű cégnél, ebből 2 évig GYED-envoltam. 3 hónapja mentemvissza dolgozni. Korábban heti 24 órában egyedül láttam el a munkaköröm. Mielőtt szülni mentem, betanítottam egy gyakornokot, akit azóta felvettek teljes munkaidőben, és mellé még egy gyakornokot, aki részmunkaidőben van ott, mellette tanul.
Mióta visszamentem, alig kaptam fontos feladatokat, mondván, hogy én úgyis csak az idő egy részében vagyok elérhető. Amit kapok, abba is belenyúl a kollégám, hogy olyan legyen, amilyennek ő elképzeli, és ez rengeteg plusz idő.
Ez a kollégám, a gyakornok és egy harmadik ember, akitől a feladatok egy részét kapjuk, és szorosan együtt dolgozunk nagyon egymásra találtak. Szeretnek beszélgetni, személyes dolgokkal megy el a meetingek fele.
Emberileg nagyon bírom őket, az eddigi legkedvesebb, megtürelmesebb csapat, akikkel valaha dolgoztam. Nincs gáz, ha beteg vagyok én, vagy a gyerek, átveszik a feladatokat. Ha sürgős feladatom van, és túllógna a 24 órámon, besegítenek. Erre egy szavam nem lehet, nagyon segítőkészek.
De én úgy érzem, bekattanok ettől, hogy belenyúl a kolléga a munkámba, akivel ugyanazt csináljuk, meg hogy nekem passzol le nem túl fontos feladatokat.
A csapat közvetlen felettese a cég egyik vezetője, akivel régen sokat dolgoztam együtt, és nagyon jól működött. Többször jelezte, hogy nem érti, miért ilyen feladatokat kapok, amik nem fontosak, és nem sürgősek. A kollégám ötleteivel sem annyira elégedett, ahogy a csapat összteljesítményével sem (az enyémmel annó az volt).
Miután újra jelezte, hogy nemérti, miért ilyen feladatokkal töltöm az időm, megmondtam neki, hogy a feladataimat nem én választom. Ettől már eleve szarul éreztem magam, mintha a többieket hátbatámadnám, pedig rájuk nem mondtam konkrétan semmit.
Szóval ez az egész háttere, és most a kérdésem: mit kezdjek ezzel a szituációval addig, ameddig nem lesz másik munkám? (Itt nem maradok, nem szeretek így dolgozni). Hogyan kezeljem, hogy kvázi gyakornokként kezelnek? A kollégám, és az, akitől a feladatok egy részét kapjuk nagyon jóban vannak, isteníti minden ötletét. A fő főnökünk jobbanszerette az én ötleteim.
Emberileg mindenkit bírok. Szeretném a munkámat jól végezni, és a hátralévő időben is jól teljesíteni. Hogyan kezelnétek a helyemben ezt az egészet? Sz@rjam le, ha pár hónapon belül úgyis elmegyek, és hagyjam, hogy belenyúljon a munkámba? Vagy hogyan dolgozzak vele úgy együtt, hogy az élvezhető legyen a számomra is?
Régen tökre szerettemezt a munkát.
Ha valami nem érthető, kérdezzetek.
2 év kimaradás az rengeteg idő. Heti 24 óra a 40 órához képest meg elég kevés.
Én cukrászdában voltam főcukrász, fontos kolléga voltam. De pályamódosítás miatt félállásba kerültem át a cégnél, heti 25 órában. Fele annyi munkaidő fele annyi ráhatást és fele annyi felelősséget eredményezett ezáltal. Egy idő után csak azt vettem észre, hogy engem is gyakornokként kezelnek. Kihagynak a dolgokból. Kihagynak a döntésekből. Mert a munka nem áll meg és jönnek új kollegák. Elfogadtam ezt a helyzetet. Mert már nem vettem részt annyira aktívan a cég életében és a munkafolyamatokban, mint annak előtte. Jöttek a helyemre olyanok, akik elátták a feladataimat.
Ezt futtasd végig a fejedben. Két évig kimaradsz egy helyről. Akkor a munkahely alkalmazkodik és betöltik az űrt másokkal, hiába vagy még alkalmazott a cégnél.
Tldr nekem is.
De voltam hasonló szituációban és simán mondtam, hogy kezeljenek teljes értékű munkaerőnek.
Örülj hogy jóindulatuak és ha baj van a gyerekkel othon lehetsz.
Én maradnék nem kérdés , majd alakul. Ne várd hogy egybol fontos feladatokat kapj ennyi kimaradás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!