Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fel lehet ilyet hozni a főnöknek?

Fel lehet ilyet hozni a főnöknek?

Figyelt kérdés

Egy nagyon jó barátommal egyszerre jelentkeztünk egy multihoz, ahol egy új csapat indult. Mindkettőnket felvettek, a vezetőség tudja, hogy barátok vagyunk, és valószínűleg megbeszéljünk a fizetést is (aminek a titoktartása egyébként nincs benne a szerződésünkben). Gondolom ez az oka annak, hogy fillérre pontosan ugyanannyit kaptunk mindig. Emelésben is, prémiumban is, mindenben.

Telt az idő, és én sokkal ambiciózusabb lettem/vagyok, így sokkal több energiát fektettem a munkámba több téren is (otthoni önképzés, proaktívabb munkavégzés, nagyobb felelősség vállalása, stb). Ez oda vezetett, hogy lassan már én adom ki a feladatot a haveromnak, akivel kezdtem, én vezetem a munkáját, a főnökömre egyáltalán nincs szükség. Sok területet már én viszek, nekem köszönhető a piacunk 20%-ának megtartását célzó projekt korrekt levezénylése és kivitelezése, rendszeresen oldok meg jelentős problémákat, amik máskülönben ügyfélvesztéshez vezetnének.. miközben a barátom csak mindenkinek így-úgy a keze alá dolgozik.

Ami frusztrál, hogy még mindig egyként kezelnek minket. Teljesítményértékelésen többesszámban beszélnek, fizetésben sincs különbség. Ilyen jellegű problémát a következő éves teljesítményértékelésen meg lehet osztani a főnökkel? Finoman célozni arra, hogy nem vagyunk már egy szinten, és lassan megalázónak tartom, hogy ugyanazt a bért kapjuk, vagy hogy egy lapon említenek minket.

A beazonosíthatóságom elkerülése miatt nem írok szektort, kérlek ne találgassatok. Egyébként magasan képzett vagyok, hiányszakma, sok éves tapasztalatom és több tucat állásajánlatom van.

2022. nov. 5. 10:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Igen, megertem, főleg hogy a barátodról van szó..
2022. nov. 5. 18:14
 12/15 anonim ***** válasza:

Felhozhatod, de nem biztos, hogy a főnök ezt ugyanígy fogja gondolni. Egyrészt lehet, hogy a barátod olyan ügyletekben is benne van, amikről Te nem tudsz, másrészt Te így éltedeg az előre meneteledet, de a főnök nem biztos, hogy így értékeli.

Harmadrészt multinál magasabb szinteken szoktak eldőlni a fizetések. Nekem úgy jön le, hogy ez nálad ego-kérdés, mert amúgy jól éreznéd magad a helyen. Szerintem inkább magasban kéne rendezni.

2022. nov. 5. 18:27
 13/15 A kérdező kommentje:

"Nekem úgy jön le, hogy ez nálad ego-kérdés"

Részben igen. De ez inkább demotiváló. Erőmön felül teljesítek, és semmivel nem becsülnek meg jobban, mint azt, aki vegetál itt. Legalábbis nekem így jön le.

2022. nov. 5. 23:09
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha ennyire zavar akkor minek ennyit hezitalni? Legfeljebb nem tetszik a főnöknek hogy szóba hoztad, na bumm.. Tucatnyi megkeresesed van.. Szerintem döntsd el, hogy bele akarsz e ebbe allni vagy ugyanannyi pénzért ragod magad es többet teljesítesz. Ez rajtad múlik. Neked kell dönteni. :) Láthatóan zavar téged.
2022. nov. 6. 14:09
 15/15 anonim ***** válasza:
Viszont nem értem, ha nyilvánvalóan téged ugyanannyira becsülnek mint aki vegetal, akkor miért ragaszkodsz ennyire ehhez a helyhez? Soha a büdös életben nem fogod itt jól érezni magad, mindig frusztrált leszel ettől! Miért nem keresel egy másik helyet ahol mondjuk észreveszik az igyekezeted es nem kell attól félni mit szól majd a főnök ha szóvá teszed hogy te jobban odateszed magad?
2022. nov. 6. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!