Fel lehet ilyet hozni a főnöknek?
Egy nagyon jó barátommal egyszerre jelentkeztünk egy multihoz, ahol egy új csapat indult. Mindkettőnket felvettek, a vezetőség tudja, hogy barátok vagyunk, és valószínűleg megbeszéljünk a fizetést is (aminek a titoktartása egyébként nincs benne a szerződésünkben). Gondolom ez az oka annak, hogy fillérre pontosan ugyanannyit kaptunk mindig. Emelésben is, prémiumban is, mindenben.
Telt az idő, és én sokkal ambiciózusabb lettem/vagyok, így sokkal több energiát fektettem a munkámba több téren is (otthoni önképzés, proaktívabb munkavégzés, nagyobb felelősség vállalása, stb). Ez oda vezetett, hogy lassan már én adom ki a feladatot a haveromnak, akivel kezdtem, én vezetem a munkáját, a főnökömre egyáltalán nincs szükség. Sok területet már én viszek, nekem köszönhető a piacunk 20%-ának megtartását célzó projekt korrekt levezénylése és kivitelezése, rendszeresen oldok meg jelentős problémákat, amik máskülönben ügyfélvesztéshez vezetnének.. miközben a barátom csak mindenkinek így-úgy a keze alá dolgozik.
Ami frusztrál, hogy még mindig egyként kezelnek minket. Teljesítményértékelésen többesszámban beszélnek, fizetésben sincs különbség. Ilyen jellegű problémát a következő éves teljesítményértékelésen meg lehet osztani a főnökkel? Finoman célozni arra, hogy nem vagyunk már egy szinten, és lassan megalázónak tartom, hogy ugyanazt a bért kapjuk, vagy hogy egy lapon említenek minket.
A beazonosíthatóságom elkerülése miatt nem írok szektort, kérlek ne találgassatok. Egyébként magasan képzett vagyok, hiányszakma, sok éves tapasztalatom és több tucat állásajánlatom van.

Felhozhatod, de nem biztos, hogy a főnök ezt ugyanígy fogja gondolni. Egyrészt lehet, hogy a barátod olyan ügyletekben is benne van, amikről Te nem tudsz, másrészt Te így éltedeg az előre meneteledet, de a főnök nem biztos, hogy így értékeli.
Harmadrészt multinál magasabb szinteken szoktak eldőlni a fizetések. Nekem úgy jön le, hogy ez nálad ego-kérdés, mert amúgy jól éreznéd magad a helyen. Szerintem inkább magasban kéne rendezni.
"Nekem úgy jön le, hogy ez nálad ego-kérdés"
Részben igen. De ez inkább demotiváló. Erőmön felül teljesítek, és semmivel nem becsülnek meg jobban, mint azt, aki vegetál itt. Legalábbis nekem így jön le.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!