Meg lehet mondani a főnöknek, hogy úgy érzem túl vagyok terhelve és az adott plusz munkát már nem tudom elvállalni?
Szellemi munkáról van szó egy kis 5 fős cégnél. 3 éve vagyok itt és ez az első munkahelyem. Értelemszerűen, amíg kezdő voltam sokkal kevesebb munkám volt, de ez folyamatosan nőtt, amit egészen idáig jól bírtam, fejlődtem, ügyesedtem, viszont úgy érzem, elértem a határaimat, vagy legalábbis egyelőre, és már nem tudom megfelelően ellátni a rám kiszabott munkát. Sok hibát vétek benne, nem tudom úgy fejben tartani a dolgokat stb., és ezért le is vagyok szidva rendszeresen.
Mondhatom azt, hogy nekem nem kell további béremelés, de ezt a munkát már nem tudom elvállalni?
Ezért kirúghat?
De ha ilyen miatt rúgnak ki akkor kell végkielégítést fizetni? Mert ugye már itt vagyok 3 éve, és annál fukarabb a főnököm, hogy azt kifizesse.
Leszögezném, hogy nem a végkielégítésre játszok, csak ha tudom, hogy úgymond "védve vagyok" akkor nem stresszelem magam azon, hogy kirúg-e ha ezt megmondom neki.
Amúgy abból is adódik, ez a túlterhelés, hogy kevesen vagyunk, de a munka meg folyamatosan nő, és ezt a többi munkatársam is így gondolja, csak senki nem meri megmondani.
Először is el kéne döntened, hogy valójában tényleg nem bírod a munkamennyiséget és ezzel van bajod vagy anyagilag akarod magad bebiztosítani? Ugyanis, ha kikészülsz idegileg, akkor már bocsánat a kifejezésért, de cs*szheted a pénzt, amit megkeresel. Az elsődleges mindig az egészséged legyen, még ha "csak" a mentális egészségedről van is szó.
De a kérdésedre válaszolva: IGEN, mondhatod, hogy te nem tudsz többet vállalni, nyugodtan meghúzhatod a határt, hogy tisztában legyen vele, nem terhelhet a végtelenségig.
Én szintén 3 év után adtam be a felmondásom múlt héten. Egyszerűen elég volt, hogy már 5 ember munkáját végzem és hiába duplázták meg a fizetésem, nem fogok tönkremenni senki kedvéért és semennyi pénzért.
"Lényegében erre a kettőre szinte mindent rá lehet húzni, szóval tök jó. :D"
... és a felmondást meg lehet támadni a bíróságon...
Ugyanis úgy elbocsátani valakit ilyen indokkal, hogy előtte semmiféle írásbeli figyelmeztetés nem volt a munkájával kapcsolatban, vagy egyeztetés sem a terhelhetőséggel kapcsolatban, eléggé aggályos.
Az én cégem megvádolt, hogy nem végzem rendesen a munkám, és ezzel az indokkal elbocsátott, mindenféle egyéb juttatás kifizetése nélkül. Bepereltem. A bírónő a következő kérdéseket tette fel a munkáltatónak. A felperes 25 éve dolgozik Önöknél ebben a munkakörben. Munkájára eddig panasz nem volt. Mi történt hitelen, hogy ennyire romlott a hozott színvonal? Milyen jellegű munkát végzett, hányszor hibázott? Súlyos hibákat követett el? Mekkora kárt okozott ezzel a cégnek? Ilyenkor írásban figyelmeztette a dolgozót, hogy mi az elvárás, ellenkező esetben mire számíthat? Vagy csak a végkielégítést akarták megspórolni rajta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!