Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lehet ilyet mondani hogy...

Hogy lehet ilyet mondani hogy "vannak akik csak potyogtatják a gyereket egymás után", a saját gyerekeinek?

Figyelt kérdés

A férjemnek két lánytesója van. Egyiknek van gyereke nehezen is jött össze, a másik még 23 éves ott nincs baba.

Össze ült a "család" a hétvégén és szóba jött a gyerek kérdés. Anyós kijelentette, hogy ő erre a világra egy gyereket szülne max. és abszolút elítéli azokat akik egymás után potyogtatják a gyereket épp hogy megy az egyik már jön a másik, a harmadik meg már készül. És rám nézett olyan megvetően.

Anyósék nagyon furák mióta gyerekünk született, az elsőnél határozottan nem örültek, utána nem is volt nagyon jó viszony hónapokig, de végül megbékéltünk, a második gyereknél nem mertek semmit mondani. A sógornőmnek sajnos nehezen jött össze a gyerek és valószínűleg több nem is lesz. Sajnos ő ezáltal (teljesen jogosan megértem) ezt a gyerek témát másképp kezeli. Mi erre mindig figyeltünk sose jöttünk neki olyan dolgokkal ami kelletlenül érintette volna. De ő picit irigy azokra akik 2-3,4 gyereket szeretnének. Oke ez eddig rendben is van. Ha magának megtartja. De anyósék és a sógornőm együttesen undorító stílusban kibeszélnek mindenkit akinek több gyereke van.

Hogy az ilyen emberek milyenek, miből akarják felnevelni a gyereket. Házat kocsit adni nekik, tanítattni stb.

A sógornőm szó szerint mindent megvesz a gyerekének mindent. van quadja, xbox, drón, elektromos roller, tablet telefon, amit akarsz pedig csak 9 éves.

És őszintén rosszul esett ez mert burkoltan de nekünk is célozták, hogy nálunk viszonylag kis korkülönbséggel 2 évvel születtek a lányok, és majd 4-5 év múlva ha minden jól megy szeretnénk harmadikat is, és ez miatt akkor én szar ember vagyok?! És rám nézett megvető pillantásokkal, miért? Hisz az unokái?! Csak könyörgöm miért ilyen a család? Ha lehet ezt mondani. Vagy akkor lehet ezt másképp is mondani de ahogy ott ők ezt előadták teljesen nekünk szólt. A férjemmel utána mi el is jöttünk.

Sajnos mindent folyamatosan a sógornőmhöz mérnek mivel ott volt az első gyerek. Meg az a kijelentés hogy mit kell a gyereknek adni ház kocsi.. Szerintem inkább szeretetet és támogatást, biztonságot és iránymutatást.

Ti mit gondoltok erről? Mit tettetek volna a helyemben?

Én akkor nem akartam beleállni egy vitába, mert halottak napja alkalmából ültünk össze, nem akartam vitázni.

2020. nov. 4. 14:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
81%

Ameddig nem neked címezi konkrétan, hogy "Idefigyelj Bözsi! Miért potyogtatod a gyerekeket?" addig ez nem a te sztorid, ne foglalkozz vele!

Mondtál már biztos te is olyat egy társaságban, ami valakit szíven ütött, holott nem is rá gondoltál, csak figyelmetlen voltál.

A lényeget viszont nem írod, hogy a mindennapokban milyen a kapcsolatotok?

Az meg ki a fenét érdekli, hogy a sógornő mit vesz az egy szem, nehezen összejött gyerekének?

2020. nov. 4. 14:14
 2/20 anonim ***** válasza:
73%
Most mi bajod van? Hogy jön ehhez, hogy miket vesz a sógornőd a gyerekének meg mit kell szerintük megadni egy gyereknek? Nem értem, mit akarsz tőlünk...
2020. nov. 4. 14:17
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
Nemtom a toxikus embereket én automatikusan leépítem az életemből. Ez saját rokonra is igaz volt. Nemhogy máséra. Ha neki ennyire baxxa a szemét, hogy több unokája van, akkor segítenék neki és soha többet nem látogatnánk meg. Egyszer élsz, elég szomorú életed lesz, ha ilyen primitív suttyók véleménye miatt fogsz körülményeskedni.
2020. nov. 4. 14:22
 4/20 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem meg igaza van anyósnak. Mellesleg nem neked mondta, te neveld a gyereked a saját értékrended szerint, és lépj tovább.
2020. nov. 4. 14:23
 5/20 anonim ***** válasza:
37%

Szereti az unokáit?

Ha igen, akkor te most szeretnél egy kis feszkót kelteni a családban, mert talán régen volt.

2020. nov. 4. 14:24
 6/20 anonim ***** válasza:
79%

Ne vedd fol. 2 gyerek meg nem potyogtatas. Gondolom figyelmetlenul tesz ilyen kijelenteseket es hat ha a sogornodeknel csak 1 lehet, akkor biztos ilyenkor vele kivetelez, hogy neki ne fajjon.

Te arra gondolj, hogy a potyogtatas amikor 3456 csak szuletik es a szulok hanyagoljak oket...masokra bizzak hiteleket ( nem csokot hanem barmit sokat sokszor) vesznek fol blsbla. Amig ti nem ilyenek vagytok ne bantson.

2020. nov. 4. 14:32
 7/20 anonim ***** válasza:
76%

Anyósodnak 3 gyereke van, neked kettő!

Ha meglesz a harmadik is, akkor egálban lesztek, így nem is igazán értem, hogy ezt miért vetted magadra?

Mint ahogy azt sem, hogy a "családot" miért tetted idézőjelbe?

Tetszik-nem tetszik, bizony ez család, ne generáld álproblémákkal a balhét!

2020. nov. 4. 14:36
 8/20 anonim ***** válasza:
43%

en sem ertem miert nem tudod csukva tartani a labaidat, igy is tulnepesedes van. ha eddig ilyen szomoru voltal, hogy ilyeneken fennakadsz, akkor az az egy nem fog boldogga tenni, sot....

ne csak magadra gondolj.

2020. nov. 4. 14:38
 9/20 anonim ***** válasza:
58%
Hát lehet nem a kérdezőnek szánta, de árulkodó hogy az 1.nek sem örültek.Azert en is hallottam mar ilyen nem neked szántuk de amugy baromira ugy jon ki kijelenteseket. Az meg hogy egyes népek nem tudnak megálljt parancsolni a szaporodasnak azt nekik kene megoldani, mert ok nem gondolkodnak normálisan. Itt nem áll fenn az a veszély hogy a környezet eltartokepessegen tulnojon.
2020. nov. 4. 14:48
 10/20 anonim ***** válasza:
78%

Kicsit túl tolod. Utáljuk a párunk nő rokonait, típus az egész leírásod.

Azt vesz a gyerekének a sógornőd amit akar. Írígy vagy.

2020. nov. 4. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!