Hogy lehet ilyet mondani hogy "vannak akik csak potyogtatják a gyereket egymás után", a saját gyerekeinek?
A férjemnek két lánytesója van. Egyiknek van gyereke nehezen is jött össze, a másik még 23 éves ott nincs baba.
Össze ült a "család" a hétvégén és szóba jött a gyerek kérdés. Anyós kijelentette, hogy ő erre a világra egy gyereket szülne max. és abszolút elítéli azokat akik egymás után potyogtatják a gyereket épp hogy megy az egyik már jön a másik, a harmadik meg már készül. És rám nézett olyan megvetően.
Anyósék nagyon furák mióta gyerekünk született, az elsőnél határozottan nem örültek, utána nem is volt nagyon jó viszony hónapokig, de végül megbékéltünk, a második gyereknél nem mertek semmit mondani. A sógornőmnek sajnos nehezen jött össze a gyerek és valószínűleg több nem is lesz. Sajnos ő ezáltal (teljesen jogosan megértem) ezt a gyerek témát másképp kezeli. Mi erre mindig figyeltünk sose jöttünk neki olyan dolgokkal ami kelletlenül érintette volna. De ő picit irigy azokra akik 2-3,4 gyereket szeretnének. Oke ez eddig rendben is van. Ha magának megtartja. De anyósék és a sógornőm együttesen undorító stílusban kibeszélnek mindenkit akinek több gyereke van.
Hogy az ilyen emberek milyenek, miből akarják felnevelni a gyereket. Házat kocsit adni nekik, tanítattni stb.
A sógornőm szó szerint mindent megvesz a gyerekének mindent. van quadja, xbox, drón, elektromos roller, tablet telefon, amit akarsz pedig csak 9 éves.
És őszintén rosszul esett ez mert burkoltan de nekünk is célozták, hogy nálunk viszonylag kis korkülönbséggel 2 évvel születtek a lányok, és majd 4-5 év múlva ha minden jól megy szeretnénk harmadikat is, és ez miatt akkor én szar ember vagyok?! És rám nézett megvető pillantásokkal, miért? Hisz az unokái?! Csak könyörgöm miért ilyen a család? Ha lehet ezt mondani. Vagy akkor lehet ezt másképp is mondani de ahogy ott ők ezt előadták teljesen nekünk szólt. A férjemmel utána mi el is jöttünk.
Sajnos mindent folyamatosan a sógornőmhöz mérnek mivel ott volt az első gyerek. Meg az a kijelentés hogy mit kell a gyereknek adni ház kocsi.. Szerintem inkább szeretetet és támogatást, biztonságot és iránymutatást.
Ti mit gondoltok erről? Mit tettetek volna a helyemben?
Én akkor nem akartam beleállni egy vitába, mert halottak napja alkalmából ültünk össze, nem akartam vitázni.
A leírásod alapján teljesen mindegy, hányat szülsz, téged nem bír, így bármit csinálsz, az nem jó. Az elsőnek se örült, a harmadiknak se fog.
"Meg az a kijelentés hogy mit kell a gyereknek adni ház kocsi.. Szerintem inkább szeretetet és támogatást, biztonságot és iránymutatást."
Mindenkinek más a standard. Nem hiszem, hogy a ház+kocsi kombó a legfontosabb alapkövetelmény, de tény, hogy jó, ha elindítják a gyereket az életben, és ehhez a szeretet és iránymutatás sokak szerint nem elég. Abból nem lehet továbbtanulni, lakni és minőségi életet élni, illetve valódi perspektívában gondolkodni. Nyilván nemcsak a két véglet van, de ha választani kell, én inkább a masszív pénzügyi hátteret választanám a 'szeretet - biztonság (?) - iránymutatás' helyett.
Nem vagyunk egyformák, neked meg nem kötelességed senkihez se idomulni, de ha nincs olyan igazságalapja a beszólásoknak, ami a lelked mélyén téged is bánt, akkor nem értem, mit fáj neked, hogy kibeszélnek, meg beszólnak.
Ne aggódj! A sógornőd meg az anyós csak ezzel vigasztalják magukat. Tipikusan azok a fajta emberek, akik nem örülnek a másik boldogságának, hanem kárörvendenek, mert nekik valami nem jött össze.
Az viszont igaz, hogy a gyerekhez fontos az anyagi háttér is, mert szeretettel nem lekik jól szegény.
Kedves kérdező, éppen ugyanolyan undorító és elítélendő, hogyha valaki szóvá teszi, hogy miért van 4, 5 vagy 6 gyereked, mintha azt szóvá teszi, hogy miért nincsen gyereked vagy miért csak 1 van.
És a legtöbb gyerek meg nem a quadtól meg az iphone-tól lesz boldog, hanem a szeretetteljes környezettől, ami ingyen van.
Én a te helyedben megpróbálnám ignorálni a rokonság beszólásait, és, ha meg nem megy, akkor építsd le őket.
Férjed egyébként mit szól anyóspajtásék viselkedéséhez?
Az én anyósom sem örült előre az unoka gondolatának, mégis imádja őket. Ezért is kérdeztem korábban, hogy szereti e őket vagy sem.
Mert ez a nem mindegy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!