Fel lehet ilyet hozni a főnöknek?
Egy nagyon jó barátommal egyszerre jelentkeztünk egy multihoz, ahol egy új csapat indult. Mindkettőnket felvettek, a vezetőség tudja, hogy barátok vagyunk, és valószínűleg megbeszéljünk a fizetést is (aminek a titoktartása egyébként nincs benne a szerződésünkben). Gondolom ez az oka annak, hogy fillérre pontosan ugyanannyit kaptunk mindig. Emelésben is, prémiumban is, mindenben.
Telt az idő, és én sokkal ambiciózusabb lettem/vagyok, így sokkal több energiát fektettem a munkámba több téren is (otthoni önképzés, proaktívabb munkavégzés, nagyobb felelősség vállalása, stb). Ez oda vezetett, hogy lassan már én adom ki a feladatot a haveromnak, akivel kezdtem, én vezetem a munkáját, a főnökömre egyáltalán nincs szükség. Sok területet már én viszek, nekem köszönhető a piacunk 20%-ának megtartását célzó projekt korrekt levezénylése és kivitelezése, rendszeresen oldok meg jelentős problémákat, amik máskülönben ügyfélvesztéshez vezetnének.. miközben a barátom csak mindenkinek így-úgy a keze alá dolgozik.
Ami frusztrál, hogy még mindig egyként kezelnek minket. Teljesítményértékelésen többesszámban beszélnek, fizetésben sincs különbség. Ilyen jellegű problémát a következő éves teljesítményértékelésen meg lehet osztani a főnökkel? Finoman célozni arra, hogy nem vagyunk már egy szinten, és lassan megalázónak tartom, hogy ugyanazt a bért kapjuk, vagy hogy egy lapon említenek minket.
A beazonosíthatóságom elkerülése miatt nem írok szektort, kérlek ne találgassatok. Egyébként magasan képzett vagyok, hiányszakma, sok éves tapasztalatom és több tucat állásajánlatom van.

Ki mondta, hogy kevesebb bérért dolgozok? Külföldi ajánlatok (valutaváltás után) adnának 10-15%-kal többet. A piaci bér felső részét kapom.
Viszont ez úgy működik a multiknál, hogy év végén kap a csapat x összeget emelésekre, a főnök pedig eldönti ki mennyit kap. Én azt nehezményezem, hogy ennek a végén az jön ki, hogy én és a haverom kapunk ugyanannyit. Itt nem a pénzről van szó, nem a másik fizetését akarnám elvenni, azzal is megelégednék, ha tényleg csak minimális különbség lenne köztünk (3/5 - 2/5 pl), ugyanis ez azt jelentené számomra, hogy megéri az erőfeszítésem.

Attól félek, hogy vajon milyen lesz a megítélésem egy olyan mondat után, hogy "szerintem sokkal jobb vagyok, mint a Béla, miért keresünk ugyanannyit?"
Mert akárhogy mondom, ez a lényeg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!