Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fel lehet ilyet hozni a főnöknek?

Fel lehet ilyet hozni a főnöknek?

Figyelt kérdés

Egy nagyon jó barátommal egyszerre jelentkeztünk egy multihoz, ahol egy új csapat indult. Mindkettőnket felvettek, a vezetőség tudja, hogy barátok vagyunk, és valószínűleg megbeszéljünk a fizetést is (aminek a titoktartása egyébként nincs benne a szerződésünkben). Gondolom ez az oka annak, hogy fillérre pontosan ugyanannyit kaptunk mindig. Emelésben is, prémiumban is, mindenben.

Telt az idő, és én sokkal ambiciózusabb lettem/vagyok, így sokkal több energiát fektettem a munkámba több téren is (otthoni önképzés, proaktívabb munkavégzés, nagyobb felelősség vállalása, stb). Ez oda vezetett, hogy lassan már én adom ki a feladatot a haveromnak, akivel kezdtem, én vezetem a munkáját, a főnökömre egyáltalán nincs szükség. Sok területet már én viszek, nekem köszönhető a piacunk 20%-ának megtartását célzó projekt korrekt levezénylése és kivitelezése, rendszeresen oldok meg jelentős problémákat, amik máskülönben ügyfélvesztéshez vezetnének.. miközben a barátom csak mindenkinek így-úgy a keze alá dolgozik.

Ami frusztrál, hogy még mindig egyként kezelnek minket. Teljesítményértékelésen többesszámban beszélnek, fizetésben sincs különbség. Ilyen jellegű problémát a következő éves teljesítményértékelésen meg lehet osztani a főnökkel? Finoman célozni arra, hogy nem vagyunk már egy szinten, és lassan megalázónak tartom, hogy ugyanazt a bért kapjuk, vagy hogy egy lapon említenek minket.

A beazonosíthatóságom elkerülése miatt nem írok szektort, kérlek ne találgassatok. Egyébként magasan képzett vagyok, hiányszakma, sok éves tapasztalatom és több tucat állásajánlatom van.

2022. nov. 5. 10:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Magasan képzett vagy, de túl szerény. Ha több tucat allasajanlatod van akkor nincs vesztenivalod.. :)
2022. nov. 5. 10:47
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem celozgatni kell, hanem konkrétan, egyenes kommunikációval talalni. Gondolom nem a főnök ket szép szemeert dolgozol ott..nem értem ezt a szemermeskedest. Utolsó vok.
2022. nov. 5. 10:49
 3/15 anonim ***** válasza:
25%
A leiras alapjan IT. Azonnal kezdj el contractor melot keresni, vagy linkedinen allitsd be, hogy nyitott vagy uj ajanlatokra! Valoszinuleg mas teruletrol jott a mostani fonokod, fogalma sincs rola, hogy mit jelent az IT. Ne vesztegesd az idodet ilyen alsobbrendu lenyekre!
2022. nov. 5. 11:55
 4/15 A kérdező kommentje:
Nem akarok felmondani. Jól keresek, ha olyan az élethelyzetem, napi 4 óra munkával is elvagyok, a társaság nagyon jó, presztízscég (már ha van ilyen), szakmai fejlődés is megvan.
2022. nov. 5. 12:27
 5/15 anonim ***** válasza:
68%
Akkor? Ha neked az számít hogy elmondhasd jó hirnevu cégnél vagy ahol kihasznalnak kevesebb bérért szerintem nincs több kérdés. :))
2022. nov. 5. 14:44
 6/15 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy kevesebb bérért dolgozok? Külföldi ajánlatok (valutaváltás után) adnának 10-15%-kal többet. A piaci bér felső részét kapom.

Viszont ez úgy működik a multiknál, hogy év végén kap a csapat x összeget emelésekre, a főnök pedig eldönti ki mennyit kap. Én azt nehezményezem, hogy ennek a végén az jön ki, hogy én és a haverom kapunk ugyanannyit. Itt nem a pénzről van szó, nem a másik fizetését akarnám elvenni, azzal is megelégednék, ha tényleg csak minimális különbség lenne köztünk (3/5 - 2/5 pl), ugyanis ez azt jelentené számomra, hogy megéri az erőfeszítésem.

2022. nov. 5. 15:18
 7/15 anonim ***** válasza:
Rosszul írtam. A lényeg, hogy beszélj a fonokoddel, ha úgy érzed nincs megkülonboztetes minimálisan sem.
2022. nov. 5. 15:57
 8/15 anonim ***** válasza:
Nyilvánvaló hogy tartasz vmitol. A fonokodtol v attól hogy a barátod megtudja? Utóbbi úgysem derül ki, nyilván nem fogod elmondani, neki szólnak mivel nem publikusak a fizetések a fonokodet pedig te ismered milyen habitusu. :)
2022. nov. 5. 16:01
 9/15 anonim ***** válasza:
Jab. Mármint nem szólnak.
2022. nov. 5. 16:02
 10/15 A kérdező kommentje:

Attól félek, hogy vajon milyen lesz a megítélésem egy olyan mondat után, hogy "szerintem sokkal jobb vagyok, mint a Béla, miért keresünk ugyanannyit?"

Mert akárhogy mondom, ez a lényeg

2022. nov. 5. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!