Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mikor szóljak a főnöknek,...

Mikor szóljak a főnöknek, hogy felmondok?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem pár állásra, egyelőre várakozok. A felmondási idővel tisztában vagyok, ez egy nyomda egyébként és 30 nap lenne, de úgy tapasztaltam, hogy a főnök akár 1-2 hét után is elengedi a dolgozót.

Nehezen tudom eldönteni, hogy szimpi vagyok neki vagy nem. Kicsit hangulatember, de szerintem megértené ha a teljes felmondási időt nem dolgoznám le. Bár mondom eddig akik elmentek nem láttam hogy ledogozták volna.

Irodai munkára jelentkeztem, multikhoz főként.

A kérdés igazából az, hogy szóljak neki arról, hogy eléképzelhetőek lehetnek interjúk ami miatt szabadságot kell kivegyek ha úgy alakul, vagy ez rossz fényt vetne rá és inkább ha a kezemben van már egy írásbeli ajánlat a másik helyről akkor mondjam hogy felmondok és ezek a dolgok vannak?

Ha előbb szólok félek el leszek könyvelve hogy én már kifelé kacsingatok nem befelé és úgy is állnak hozzám, utóbbinál kicsit adtól, hogy nem fog e kötözködni/kukacoskodni most mondjuk az ajánlaton szereplő munkakezdés miatt, vagy hogy miért most szóltam.

2021. okt. 24. 08:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tudod, hányadán állsz a főnököddel, az azt jelenti, hogy nem vagytok olyan viszonyban, hogy előre bármit is elmondj neki, főleg úgy, hogy még fel sem vettek sehová. A leendő munkáltatód tisztában van vele, hogy az emberek többségének 30 napos felmondási ideje van, így ezzel nem lesz gond akkor sem, ha ezt le kell dolgoznod.

A leírtakból nekem egyértelműen az a válaszom, hogy addig ne szólj senkinek, amíg nincs meg az új munkahelyedtől az ajánlat.

2021. okt. 24. 09:18
 2/10 A kérdező kommentje:

#1 /Én is ezt érzem jobbnak.

Ő egy érdekes ember. Pl SMS-ekre nem igazán válaszol, van hogy válaszól de ilyen Igen, OK, Rendben.... stb tehát ilyen egy-két szavas válaszok vannak. De ez mondjuk minden beosztottjánál ez a módija amennyire tudom. Tudom róla, hogy a teljesítményemmel nincs megelégedve, mert "nem pörgök fel eléggé". Na most igazából aminek kész kell lenni a kész van határidőre maximum az előírt napi mennyiség nem úgy alakul ahogy alakul (minell. vagyok)...Mert itt csak a mennyiség számít, majdnem minden sűrgős, az is amit látok a rendszerben, hogy nem kell annyira rohanni vele.

Vannak időszakok amikor viszont tök kedves, meg igazából úgy tűnik hogy semmi baja velem... Ezért nem nagyon ismerem ki, hogy valójában mivan.

Jöhet akérdés, hogy minek dolgozok itt... Nos azért, mert csak érettségim volt amikor idejöttem, de amióta itt (1 év 10 hónap ) vagyok szereztem két szakmát, a másodiknak a vizsgája nem olyan régen zárult le, így nyílván szeretnék benne elhelyezkedni.

Nem akarok nagyon regényt írni se róla se a helyről.. de itt olyan dolgok vannak amitól az aww, eww, ühh, ohh szavakat tudnám mondnai egész nap...

2021. okt. 24. 09:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne az ajánlatig ne szólj, hanem amíg az új munkahelyen nem írod alá a munkaszerződésed. Ha az megvan, akkor lehet felmondani a jelenlegi munkahelyeden.
2021. okt. 24. 10:52
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Várd meg az ajánlatot, addig ne szólj. Az új helyen pedig azt mond, hogy 30 nap a felmondási idő: ne ígérj olyat, amit a főnöködtől függ, nem tőled.
2021. okt. 24. 13:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Még írj ki pár kérdést.

Túl aggódod, amikor megvan az új hely, akkor felmondasz és kész. Addig ne mondj semmit. Természetesen az új helyen a teljes felmondási időt számold a kezdésnél

2021. okt. 24. 16:09
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Addig sosem szabad felmondani amíg nincs aláírva a munkaszerződés.

Nem egy ismerősöm járt úgy,hogy ahogy szóltak neki telefonon, hogy felveszik már szólt is a munkahelyen, hogy ő felmond.

Rá 2 napra meg hívták, hogy bocs mégse veszünk fel.

De olyan is volt, hogy szóban még arról volt szó, hogy nettó 250et tudnak adni plusz cafeteria aztán mikor bement volna aláírni a szerződést akkor már bruttó 280-ról volt szó.

2021. okt. 24. 17:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Aláírt szerződéssel is minden további nélkül elküldhetnek próbaidő alatt, ezért mindig van rizikó, amikor váltasz.

Azért lehet, érdemes előbb szólni, mert lehet, hogy a mostani munkáltatód meggyőz egy jobb ajánlattal. Ha tudod, hogy nem (pl. semmi szín alatt nem maradnál), akkor igen, elég akkor szólni, ha már alá van írva az új szerződés.

2021. okt. 24. 17:44
 8/10 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a válaszokat. :)

Még annyi, hogy a munkaszerződést az ajánlattól számítva mennyi nap lehet amíg aláírom?

Ez az első kimondott váltásom munkahelyről ugye eddig úgy kezdtem, hogy szinte azonnal, ott az első munkanap elött írtuk alá a munkaszerződést, (első munkahely volt) ezért nem tudom mondjuk hogy ha Hétfőn küldik az ajánlatot akkor mikor hívnak be szerződést aláírni? Vagy ez egyedi és cégtől függ?

2021. okt. 24. 18:48
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
minél előbb
2021. okt. 25. 13:07
 10/10 anonim ***** válasza:

"Vagy ez egyedi és cégtől függ?"

Igen, egyedi. Gyakorlatilag a munkavállalónak a munkakezdést követő 30 napja van arra, hogy írott szerződés hiányára hivatkozva a munkaviszonyát mindenféle következmény nélkül felmondja.

Ebből is levezethető, hogy nagyon egyedi esetek is elő szoktak fordulni. Nálunk alap volt, hogy az első munkanapon már nyomtuk is a dolgozó elé a munkáltató által már aláírt szerződést és természetesen az állt benne, amiben szóban megállapodtunk.

2021. okt. 27. 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!