Ha erre hivatkozva felmondok az bunkóság? (lent)
Ma kezdtem egy új teljes munkaidős állást, amit közvetítőn keresztül találtam. Eredetileg arra kértem a recruiter-t, hogy:
- remote legyen a munka
- 32 vagy 36 óra hetente.
Végül belementem, hogy 40 óra legyen, cserébe beleírták a szerződésbe, hogy remote lesz.
Most kiderült, hogy holnap is be kéne menni, meg majd heti 3x. De elvileg csak az elején a tréning miatt.
Meg azt javasolja a recruiter költözzek közelebb a céghez, hogy könnyebben tudjak ingázni.
Az a baj, hogy az oda-vissza út nekem napi 2-2,5 óra. Ami felzabálja a szabadidőmet, reggel korán kell kellni este meg hullaként érek haza.
Már az első héten felmondani emiatt beleférne nektek? Nem lennék "picsogó"?
De hát azt írod, az elején kell bejárni, a tréning idején. Utána valószínűleg tudnál majd otthonról dolgozni. Szerintem ez teljesen érthető...
De ha te úgy gondolod, hogy ez nem fér bele, akkor nyilván jelezheted, hogy nem erről volt szó és felmondhatsz. Pláne így az elején - nem próbaidőn vagy? Mert az alatt még egyszerűbb a felmondás, megköszönöd a lehetőséget és kész, nem kell indokolni.
kit érdekel, hogy másnak belefér e?!
Volt olyan hely amit 4 óra meló után otthagytam.. nem írtam róla ki kérdést meg kérdeztem meg az utcán 15 embert, hogy otthagyhatom e.
Ezt most nem értem.
a) A szerződésedben benne van a munkavégzés helye. Ott mi szerepel? Ha az, hogy a munkáltató telephelye, v. a munkáltató által kijelölt hely, akkor téged átvertek, mert nem azt írták a szerződésbe, amiben megegyezetek. Ha nem szeretsz olyan helyen dolgozni, ahol átvernek, mondj fel azonnal.
b) "már az első héten felmondani" - van a szerződésedben próbaidő? Számít az, hogy a próbaidő első v. utolsó hetében mondasz fel?
c) Nekem is volt olyan munkahelyem, hogy sokáig tartott ingázni, de azért vállaltam el, mert jól fizettek, nekem meg kellet a pénz (valamit valamiért). Döntsd el magadnak, hogy megéri-e amit kérnek, ha nem, mondj fel és menj máshova.
Közgazdászként 3 helyen is voltam a covid alatt, én nem vagyok jó véleménnyel az online betanulásról. Nyilván biztosan más szenior expertként odamenni, és más frissdiplomásként.
Ha a hely jó, és profitálsz abból, hogy ott dolgozol, én nyelnék, napi 2-3 óra nem vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!