Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha erre hivatkozva felmondok...

Ha erre hivatkozva felmondok az bunkóság? (lent)

Figyelt kérdés

Ma kezdtem egy új teljes munkaidős állást, amit közvetítőn keresztül találtam. Eredetileg arra kértem a recruiter-t, hogy:

- remote legyen a munka

- 32 vagy 36 óra hetente.

Végül belementem, hogy 40 óra legyen, cserébe beleírták a szerződésbe, hogy remote lesz.

Most kiderült, hogy holnap is be kéne menni, meg majd heti 3x. De elvileg csak az elején a tréning miatt.

Meg azt javasolja a recruiter költözzek közelebb a céghez, hogy könnyebben tudjak ingázni.

Az a baj, hogy az oda-vissza út nekem napi 2-2,5 óra. Ami felzabálja a szabadidőmet, reggel korán kell kellni este meg hullaként érek haza.

Már az első héten felmondani emiatt beleférne nektek? Nem lennék "picsogó"?

2021. okt. 4. 19:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

3-as a probléma az, hogy ezt a munkáltatónak jelznie kellett volna a szerződéskötés előtt. Nyilván nem most jutott eszükbe, hogy a betanítás az nem otthonról lesz.

Így sajnos benne van, hogy amit most mondanak az is kamu, és a tréning után megint lesz egy jó érvük, hogy igazából miért kell mégis bejárni.

Ha nem lennék nagyon rászorulva, én dobnám. Nem is a kényelmetlenség miatt, hanem azért, mert ezek után nem bíznék bennük.

2021. okt. 4. 21:13
 12/16 anonim ***** válasza:
Elsőnek kérdezd meg hogy ez a betanítás mennyi ideig tart,ha pár hét vagy 1-2 hónap addig szerintem ki lehet bírni mert csak heti 3 nap kell bejárni de utána legyen othhonról végethető tényleg.
2021. okt. 4. 21:44
 13/16 A kérdező kommentje:

Holnap rákérdek majd.

Megéri-e: sajnos ugyanúgy fizet mint bármely más meló, ami a városban elérhető lenne, csak a profilommal/szakmámmal errefelé nehezebb munkát találni most.

A szerződésben pedig remote job van, igen.

2021. okt. 4. 21:50
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
@9 Ennél a magyar munkajog ezerszer macerásabb, a full remote melók is jellemzően az irodát adják meg a munkavégzés helyeként, mert a home office-nak teljesen idióta szabályai vannak, ha nagyon szigorúan vesszük, akkor például nem végezhető olyan lakásban, ahol nincs tűzoltókészülék.
2021. okt. 4. 23:05
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
14: a szabályok tényleg idióták, de nem nehéz megfelelni nekik (nálunk a covid előtt is volt teljesen hivatalos home office, munkaszerződésbe írva). Anno kb. 5000ft volt egy tűzoltókészülék, és még talán annyi volt, hogy kellett egy külön szoba rendes íróasztallal (ölben tartott laptop nem jó), de a külön szoba lehetett a nappali is, meg abba a konnektorba amibe a számítógéped volt dugva nem lehetett más (ne kérdezd miért). Ezeket a szerződés megkötésekor ellenőrizték, de utána már nem foglalkoztak vele.
2021. okt. 5. 07:41
 16/16 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem is várj, legalább addig amíg betanulsz, persze ha akkor sem változik mondj fel.
2021. okt. 5. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!