Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » IT diplomával, átlagos képessé...

IT diplomával, átlagos képességekkel milyen fizetésre lehet számítani?

Figyelt kérdés

pl. mondjuk megkapom a diplomámat 22 évesen, akkor utána kérlek le tudnátok írni, hogy kb. mire lehet számtani 1, 3, 5, 10, 15 év alatt?

Engem az érdekel hogy ezen időszakokon belül úgy hogy ha nem vagyok egy zseni, csak egy átlagos, IT diplomás ember, milyen kezdő fizetéssel és aztán milyen fizetés növekedéssel lehet számolni?

2022. nov. 1. 23:44
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
7%

Miért van mindenki lepontozva?

Több válasz is elég közel áll a valósághoz.

2022. nov. 2. 12:16
 22/30 anonim ***** válasza:
Szűkítsd le a kérdést. Önmagában az IT túl tág...
2022. nov. 2. 12:38
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

21. Azért mert a sikertelen IT-soknak savanyú a szőlő... 😲😂 A válaszok nagyrészt jók teljesen. HR - es vagyok a versenyszferaban, előtte közszferaban dolgoztam, tehát bőven ralatok.

Nem mindegy hogy versenyszfera vagy köz, nem mindegy mennyi tapasztalat van és ami baromira nyomja a bert, az a versenyképes nyelvtudas.

2022. nov. 2. 16:53
 24/30 anonim ***** válasza:
71%

#21 Kb minden ilyen kérdésnél ugyanez van.

Odaírhatod, hogy tudod hogy vannak kivételek, odaírhatod a körülményeket, hogy milyen helyeken kaphatsz ilyen béreket és ugyan úgy le van pontozva, mert Pistike nem keres épp annyit.

2022. nov. 2. 20:06
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Oh, akkor mindenki rohadjon meg aki nem minimálbért keres?
2022. nov. 2. 21:08
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem mondta, hogy rohadjon meg, csak lepontoznak. Mit foglalkozol vele?
2022. nov. 2. 21:09
 27/30 anonim ***** válasza:
22%

Ilyen hozzáállással ne várj normális, még minimális fizetést sem. Az IT-s aza tök jófej srác aki hozza az új laptopomat, beconfigolja a switchet és ha elszakadt a fülesem akkor ad másikat. Ja, meg telepít oprendszert a gépemre és kérhetek tőle admin jogot h minden mást én telepíthessek rá. Na ő szegény annyira nem keres jól. Előrelépési lehetőség sem túl sok van.

Amiről te álmodsz az a programozó, de nem fogod kibírni a sulit, ha csak a dollárjelek lebegnek a szemed előtt.

Egyébként fizetések alkalmazottként, bejelentve, bruttóban, pénzbeli járandóságokat beleszámítva:

junior 1-3 év: 500-800k

medior: 8000-1.1M

senior: 1.1-2.2M

Nézd meg a bluebird, Hays, profession, xy fejvadász cégek hivatalos statisztikáit, no fluff jobson a hirdetéseket. Az átlagos vagy az alatti képességekkel max a bérsávok közepe fog összejönni, de nagyon sokan bergadanak egy medior szinten ennyi akaraterővel és motivációval.

2022. nov. 3. 15:55
 28/30 A kérdező kommentje:

# 27

A programozóknál a téma iránti, kezdetben hobbista érdeklődés majd később szakmai érdeklődés az ami magasabb szintű hozzáértést alapoz meg?

2022. nov. 3. 17:00
 29/30 anonim ***** válasza:
27# Akiről te beszélsz az a mezei rendszergazda aki jobb esetben egy noname iskolában kijárt egy OKJ képzést.
2022. nov. 4. 10:28
 30/30 anonim ***** válasza:

27# ... de simán.

Én úgy mentem Mérnökinformatikus szakra, hogy amúgy jogra vagy anglisztikára mentem volna, de rájöttem, hogy ott nem feltétlenül keresnék sokat.

Közben kiderült számomra, hogy nem abból lett jó programozó, aki otthon csinálta hobbiból 17 évesen a tetris játékokat, majd egyetemen néha néha (ha volt ideje) programozott random dolgokat.

Hanem az aki elhivatottságból csinálja és azért készít egyetem mellett külölféle projekteket, mert azzal van egy célja és keményen dolgozik. Ez az ember sokkal fókuszáltabban halad egy irányba és nincs olyan, hogy nincs kedve, mert csinálja kötelesség tudatból.

Sokáig én sem imádtam a programozást és nem kifejezetten éreztem jónak magamat benne, de ahogy egyre jobban rákényszerítettem magam egyre jobban tetszett és szerintem sokkal gyorsabban haladtam, mint aki "szerelmes" a programozásba.

Az egyetem elvégzéshez, meg semmi köze nincs a programozásnak. Pl.: BME VIK Mérnökinfón igaz, hogy sok tantárgynál előjön és van kb 4 tantárgy, ami csak erről szól, de ezek a részek a legkönyebben teljesíthetők :D Semmi köze nincs ahhoz, hogy egyetem előtt mennyit programoztál, hogy hogyan teljesítesz mondjuk a BMEn. Prog1-en amúgy is mindent nulláról tanítanak.

2022. nov. 4. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!