Átlagos képességekkel miért nem lehet boldogulni Magyarországon?
Minden országban vannak olyan emberek, akiknek nincs érzékük és pénzük ahhoz, hogy saját vállalkozást indítsanak, esetleg olyan szakmájuk van, amiben nem is lehet vállalkozni, nem atomtudós képességűek, viszont nagyon jól tudnak dolgozni, jók a szakmájukban, de több nincs bennük.
Ma Magyaroszágon olyan a helyzet és a gondolkodás, hogy aki ilyen, annak nem jár normális élet, az ilyen ember annyit sem érdemel, hogy tisztességesen megéljen a munkájából. Magyarországon csak az ügyeskedő, a kalmár szellemmel megáldott, a jól helyezkedő AZ EMBER, a többi meg az ő kiszolgálásukra teremtett félállat, akinek elég odalökni egy darab száraz kenyeret...
Külföldön miért nincs ez, ott miért tud egy bolti eladó, egy wc-s néni, egy utcaseprő is boldogulni, megélni, félretenni, évente nyaralni?
Én szeretem Magyarországot, nem akarok innen elköltözni, de három OKJ szakmám van és még munkát se találok vele, és ez nem mehet így a végtelenségig.
Így jártál, rajtad kívül mind a 10 millióan 3 diplomával rendelkezünk, meg 6 felsőfokú nyelvvizsgával.
El kell keserítselek, az egész világon ez megy.
Majd ha rájövünk, hogy miért hagyjuk hogy ki legyen velünk bacva, akkor lesz vége.
Mi kellett volna, hogy leessen?
Nekem nincsenek megélhetési gondjaim, középosztályhoz tartozom, gond nélkül ki tudom fizetni a rezsit, jut kajára, ruhára, évi 1-2 külföldi nyaralásra. Azt viszont tudom, hogy Nyugat-Európában ezt az életszínvonalat bármelyik gyári munkás megengedheti magának. Nem a vendégmunkásokról beszélek, az más tészta. Kelet-európaiakat sokkal rosszabb fizuért dolgoztatnak mindenhol, mint a saját állampolgáraikat.
A világ 90%-ához képest baromi jól élsz!
Nézd csak meg hogy mennyit keresnek tőlünk keletre, Kínában, Afrikában, Dél-Amerikában...
Hogy hogyan élsz az csak attól függ hogy melyik oldalt nézed.
És nyugaton is folyamatos a tüntetés, mondván hogy nem tudnak megélni és a keletiek elveszik a munkát.
Spanyolországban meg 20% felett van a munkanélküliség...
Amerikában meg az emberek kb 15%-a nem rendelkezik teljes TB-vel(Healthcare Systemben).
Szóval jobban élnek tőlünk nyugatra de ha a valóságot akarjuk nézni akkor baromi jól élünk itt magyarban...
"Külföldön miért nincs ez, ott miért tud egy bolti eladó, egy wc-s néni, egy utcaseprő is boldogulni, megélni, félretenni, évente nyaralni?"
Ez irdatlan nagy baromság. Ezek a szakmák ott sincsenek megfizetve, nem tudom honnan gondolod...
Itthon orosz rulett van, mindent vagy semmit alapon.
Ott kezdődik hogy csak a diplomás fizetéssel tudsz megélni egy normális életszínvonalon. Viszont itt jelentősen szűkül a kör, jelenleg vagy mérnök*informatikus leszel vagy hiába tanultál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!