Csak úgy érdekelne, csak én nem találok munkát már egy hónapja diplomával, két nyelvvizsgával, külföldi tapasztalattal és az átlagosnál jobb értelmi képességekkel?
Kérdező!
1 hónap még nem a világ, sok piacképes diplomával rendelkező ember sem talál több hónapig állást! Ez Magyarország! Ha teheted, akkor menj külföldre, mert manapság Magyarországon a jól képzett, nyelveket beszélőket sem becsülik meg annyira mint kellene. Nekem például 2 felsőfokú nyelvvizsgával és valós nyelvtudással+mérnök informatikus diplomával akartak nettó 125.000 Ft-ot adni Budapesten. Köszöntem szépen, ebből nem kértem, ezért állást kerestem Nyugaton és 2,5 hét alatt találtam is, 2 hét múlva kezdek, 1850 €-s kezdőbérrel+juttatásokkal vettek fel.
Hát, mit ne mondjak, én nyár óta nem találok. Igaz, én pályakezdő vagyok, és nem fővárosi. De diploma, 2 nyelv stimmel.
A tapasztalat? Ahol szóba álltak velem, ott értékesíteni kellett volna - biztosítást. A másik direkt értékesítés telefonon - éhbérért.
Nincs munkatapasztalatom. Ezért nem igazán akarnak nekem esélyt adni, hiszen ha minden elvárásnak megfelelek a hirdetésben, csak tapasztalatom nincs, akkor csak azzal lehet a bibi. Nehéz elkezdeni. Én már nagyon el vagyok keseredve, ha nem lenne mögöttem olyan erős családi háttér ami van, már rég nekimentem volna a Dunának...
kedves első,egyáltalán nem vagyok ki ha én nem,de attól még tisztában vagyok a képességeimmel.
második:külföldön engem is jobban fizettek meg,csak én el szeretnék végezni itthon egy tanfolyamot,ami egy éves,és ezért keresek itthon munkát,amúgy mennék vissza én is.
harmadik:nekem is mondta egyik ismerősöm h nyár óta keres munkát,egy másik barátnőm karácsony óta...elkeserít ami itthon van,én azt érzem,hogy hacsak nincs egy rendkívül ritka képesítés a kezedben,hanem ne adj isten, jogász,közgazdász, mérnök vagy, akkor van esélyed munkahelyre ha vannak ismerőseid...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!