Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak úgy érdekelne, csak én...

Csak úgy érdekelne, csak én nem találok munkát már egy hónapja diplomával, két nyelvvizsgával, külföldi tapasztalattal és az átlagosnál jobb értelmi képességekkel?

Figyelt kérdés
ti mióta kerestek és mik a tapasztalataitok?
2012. febr. 17. 12:15
 1/9 anonim ***** válasza:
63%
Na látod,itt a baj,azt hiszed TE vagy a nagy ÁSZ. Közben meg nem. Gondolom az önéletrajzodban meg állásinterjún is előadod ezt a ki ha én nem ?! stílust. Én sem vennélek fel.
2012. febr. 17. 12:50
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező!

1 hónap még nem a világ, sok piacképes diplomával rendelkező ember sem talál több hónapig állást! Ez Magyarország! Ha teheted, akkor menj külföldre, mert manapság Magyarországon a jól képzett, nyelveket beszélőket sem becsülik meg annyira mint kellene. Nekem például 2 felsőfokú nyelvvizsgával és valós nyelvtudással+mérnök informatikus diplomával akartak nettó 125.000 Ft-ot adni Budapesten. Köszöntem szépen, ebből nem kértem, ezért állást kerestem Nyugaton és 2,5 hét alatt találtam is, 2 hét múlva kezdek, 1850 €-s kezdőbérrel+juttatásokkal vettek fel.

2012. febr. 17. 13:23
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

Hát, mit ne mondjak, én nyár óta nem találok. Igaz, én pályakezdő vagyok, és nem fővárosi. De diploma, 2 nyelv stimmel.

A tapasztalat? Ahol szóba álltak velem, ott értékesíteni kellett volna - biztosítást. A másik direkt értékesítés telefonon - éhbérért.

Nincs munkatapasztalatom. Ezért nem igazán akarnak nekem esélyt adni, hiszen ha minden elvárásnak megfelelek a hirdetésben, csak tapasztalatom nincs, akkor csak azzal lehet a bibi. Nehéz elkezdeni. Én már nagyon el vagyok keseredve, ha nem lenne mögöttem olyan erős családi háttér ami van, már rég nekimentem volna a Dunának...

2012. febr. 17. 14:41
 4/9 A kérdező kommentje:

kedves első,egyáltalán nem vagyok ki ha én nem,de attól még tisztában vagyok a képességeimmel.

második:külföldön engem is jobban fizettek meg,csak én el szeretnék végezni itthon egy tanfolyamot,ami egy éves,és ezért keresek itthon munkát,amúgy mennék vissza én is.

harmadik:nekem is mondta egyik ismerősöm h nyár óta keres munkát,egy másik barátnőm karácsony óta...elkeserít ami itthon van,én azt érzem,hogy hacsak nincs egy rendkívül ritka képesítés a kezedben,hanem ne adj isten, jogász,közgazdász, mérnök vagy, akkor van esélyed munkahelyre ha vannak ismerőseid...

2012. febr. 17. 15:34
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
Nem hinném, hogy a kérdező stílusával lenne baj... Sokkal inkább a mai magyar munkaerőpiaccal. Eleve ott kezdődik a dolog, hogy tele van a net kamu álláshirdetésekkel, ugyanazt az idióta z.e.p.t.e.r-es melót hatszázféleképpen (kereskedelmi asszisztens, irodai munka, marketing asszisztens stb.) hirdetik meg, és a többi idióta értékesítős nyavalyával is tele vannak a hirdetési oldalak. Kérdező, nem tudom, hogy te milyen pozícióban szeretnél elhelyezkedni, én sima beosztott szeretnék csak lenni (irodában), nem kisfőnök vagy ehhez hasonló, 2 diplomám van, többéves szakmai tapasztalatom, a fővárosban dolgoznék és engem sem éppen a hülyék közé szoktak sorolni. DE egyszerűen azt vettem észre, hogy ahol nekem kell megmondani a bérigényt, ott a továbbiakban rám sem bagóznak. Kérdem én, szerinted a nettó 140 ezer Ft-os bérigény soknak számít egy olyan cégnél, ahol semmilyen juttatást nem adnak (még BKV bérletet se), illetve annak tudatában valóban sok-e, hogy 2003-ban nettó 120 ezret kerestem 6 órás munkával, plusz juttatások? Nem hinném, hogy a nettó 140 ezer FT sok lenne, pláne, hogy ismerek olyat, aki láblógatásért, szintén irodai munkára (állami cégnél!!!) nettó 200 ezret keres, 1 diplomával, nyelvtudás nélkül... Több esteben is megkérdeztem az elutasító e-mail után, hogy ugyan mondják meg, milyen összeg lenne reális??? De erre persze nem válaszolnak. Valamint azt sem tudom megérteni, hogy beleírják egy hirdetésbe, hogy munkába állás: azonnal, de mégis a jelentkezésem után 2 héttel hívnak csak be interjúra, ahol is közlik, hogy én vagyok az első ember akit eddig behívtak. Mi a fenéért várnak akkor 2 hetet?! És nem csak ők, ez az átlag. Én ez évben kezdtem el állást keresni, de felháborító, hogy egy nyomorult, agyondolgoztatott,alulfizetett leendő alkalmazottnak 3 körös interjúkat csinálnak... mi lenne akkor, ha vezérigazgatónak jelentkeznék, 10 kör?! Nyugaton ez nagyon másképp működik, itt egész egyszerűen nem veszik emberszámba az embert -hacsak nem valami nagy fejesnek a valakije vagy.
2012. febr. 17. 17:22
 6/9 A kérdező kommentje:
az a baj tudod hogy nagyon sokan keresnek munkát,akik elfogadják az alacsonyabb fizetést,ezért nem téged választanak,hiába vagy te alkalmasabb,ha a másikat kevesebből megússzák.én úgy vagyok ezzel a kérdéssel hogy vegyenek fel kevesebbért, aztán ha bebizonyítottam nekik hogy jó munkaerő vagyok,akkor kérek fizetésemelést.én úgy vettem észre ez jobban beválik,mintha rögtön azt a fizetést kérném az állásinterjún,amit szerintem megérdemlek a piaci viszonyok között.de én könnyen beszélek,nekem se kutyám se macskám akit el kell tartanom..
2012. febr. 17. 17:57
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
Erre is gondoltam, de kíváncsi vagyok, vajon mennyi az a kevesebb, amennyiért már felvennének? Én már több interjúztatótól is megkérdeztem mailben, de egyik sem válaszolt. És sajnos ezzel a nettó 140 ezerrel is már jócskán alább adtam. :( Arra gondoltam, hogy a környékünkön lévő cégeket felkeresem személyesen (kisvárosban lakom, Pesttől bkv-val 30 percre kb., így eddig mindig Pesten dolgoztam), egy ilyen közeli helyen valóban simán belemennék a kis fizuba, hiszen nemcsak az útiköltséget, de rengeteg időt (!!!!!) spórolnék így meg. Csak még azt nem tudom, mennyi az a "kis fizu" most, hogy a minimálbért felemelték 93 ezer Ft-ra. Diplomás minimálbér már nincs? Mert ha lenne, akkor biztosan azt az összeget mondanám.
2012. febr. 17. 18:14
 8/9 anonim ***** válasza:
85%
Diploma+erős nyelvtudással a multik szolgáltató központjait próbáld meg, rakás hirdetés van a call-center/helpdesk részlegekre és mindenféle számviteli jellegű állásra, ami nagyon nem bonyolult, általában telefonálgatni kell külföldre és adatokat beszerezni, egyeztetni, számítógépre felvinni. Ráadásul jóformán mindenre megtanítanak, tréningek vannak, stb, tök jó munkahelyi körülmények, komolyan van ahol fullos konditerem van a dolgozóknak az épületen belül. Sőt ami a legtöbb magyar cégnél elképzelhetetlen, filozófiájuk a work-life balance, tehát törekednek rá hogy ne legyen durva túlóraterhelés, meg pl. kötelező 60 perces ebéd+pihi szünet. Na ilyet magyar cégnél még az életben nem hallottam, szerintem a következő 100 évben nem is fogok. Fix elképzelésük van a bérről, van hogy ők tesznek ajánlatot és vagy elfogadod vagy nem, vagy a személyzetis "súg" hogy nagyságrendileg mennyiről lehet szó, ügyesen kell kérdezni. Ne számíts zsák pénzre, de legalább munka, ráadásul jó körülmények között.
2012. febr. 18. 00:01
 9/9 anonim ***** válasza:
75%
Az a baj, hogy lehet a hátralevő egy évben sem lesz munkád. Manapság sok ilyen sokdiplomás nyelvismerettel rendelkező, átlag feletti intelligens ember van és ólcsóbban is elvállalnák ha lenne, pl minimálbér. De a közgazdaság szerint, minnél ócsóbb a bér annál nagyobb a haszon, szal mindíg lesz aki olcsóbban elvállalja. Egyik ismerősöm, lány, csinos, dekoratív, titkárnő ! Most lehet hasra esni : 4 órára bejelentett állása van, de 8 órában dolgozik 30 ezer Ft-ért és várni kell heteket vagy egy hónapot mire kifizetik. Én nem tudom miért csinálja, lehet hogy legyen munkatapasztalata.
2012. febr. 18. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!